اعلام برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات

اعلام برنامه های وزیر پیشنهادی ارتباطات

محفل: وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم، سیاست ها، برنامه ها و اقدامات کلان پیشنهادی خودرا ارائه کرده که در سرفصل های آن، توسعه ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات، توسعه دولت هوشمند و کاربردی سازی تکنولوژی های جدید (مانند هوش مصنوعی) در صنایع مختلف، توسعه اقتصاد دیجیتال، پشتیبانی از توسعه محتوا و خدمات محتوایی در فضای مجازی، توسعه صنعت فضایی و توسعه پست هوشمند مطرح گردیده است.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، سید ستار هاشمی با ارائه برنامه خود، به بیان سیاست ها و اقدامات کلان پیشنهادی اش برای سکان داری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخته است.
توسعه ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات
به اعتقاد وی با پیشرفت فناوری و افزایش نیاز به ارتباطات سریع و مطمئن، گسترش زیرساخت های ارتباطی به یکی از اولویت های اصلی در کشور تبدیل گشته است. توسعه شبکه ملی اطلاعات مبتنی بر فیبرنوری و شبکه های نسل جدید ارتباطی مانند 5G، مقابله با تحریم های ارتباطی و ارتقای فاکتورهای ارتباطی، همچون قدمهای ضروری برای تحقق این هدف هستند. در حقیقت هدف از این برنامه ها، بهبود دسترسی آحاد جامعه به خدمات الکترونیکی و فضای مجازی، ایجاد عدالت ارتباطی و حضور فعال در تعاملات بین المللی است.
توسعه دولت هوشمند و کاربردی سازی فناوری های نوین
در قسمتی از این برنامه اعلام شده با پیشرفت تکنولوژی های جدید و افزایش نیاز به خدمات دولتی کارآمد، ارزان و بموقع، توسعه دولت هوشمند و کاربردی سازی فناوری های نوینی همچون هوش مصنوعی، در صنایع مختلف اهمیت ویژه ای دارد. این اقدامات می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها، افزایش شفافیت و ارائه خدمات بهتر به شهروندان کمک نماید.
توسعه اقتصاد دیجیتال
همین طور اعلام شده در عصر دیجیتال، توسعه اقتصاد مبتنی بر تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات (ICT)، به عنوان یکی از اصلی ترین محرک های رشد اقتصادی و اجتماعی شناخته می شود. با در نظر گرفتن سند استراتژیک فضای مجازی و سند نظام اقتصاد دیجیتال، که گام بزرگی به طرف تقویت اقتصاد دیجیتال است، راهبردهای ارائه شده با هدف تامین زیرساخت های مورد نیاز، افزایش سهم تولید و صادرات کالاها و خدمات دیجیتال و پشتیبانی از نوآوری و کارآفرینی در عرصه ICT تدوین شده اند.
حمایت از توسعه محتوا و خدمات محتوایی در فضای مجازی
برمبنای برنامه اعلامی وی، تولید و توسعه محتوای بومی و خدمات محتوایی در فضای مجازی، نقش حیاتی در ارتقای فرهنگ، اقتصاد و هویت ملی دارد. دولت با پشتیبانی از گسترش زیرساخت های فناورانه بومی و ارتقای سواد فضای مجازی می تواند بدنبال ایجاد یک فضای مجازی مفید و ایمن برای تمامی اقشار جامعه باشد. راهبردهای ارائه شده، با هدف تامین زیرساخت های لازم، تدوین سیاست های صیانت از داده های شخصی و توسعه اقتصاد مبتنی بر تولید محتوا تدوین شده اند.
توسعه صنعت فضایی
در بخش فضایی، اعلام شده که صنعت فضایی به عنوان یکی از مهم ترین شاخه های فناوری پیشرفته، نقشی کلیدی در توسعه علمی، اقتصادی و امنیتی کشورها دارد. هدف از تدوین و اجرای برنامه ها و سیاست های کلان در بخش فضایی، ارتقای جایگاه کشور در این زمینه راهبردی است. در راهبردهای ارائه شده افزایش تعداد سامانه های فضایی، ارتقای فناوری های ماهواره ای و بهره برداری اقتصادی از خدمات فضایی دنبال خواهد شد.
توسعه پست هوشمند
همین طور عنوان شده که در دنیای امروز که فناوری و دیجیتال سازی به سرعت درحال پیشرفت هستند، نقش خدمات پستی به عنوان یکی از زیرساخت های حیاتی برای توسعه کسب و کارهای اینترنتی بالاتر از پیش اهمیت یافته است. بدین جهت تبدیل شرکت ملی پست ایران به یک نهاد پیشران در حوزه توسعه کسب و کارهای اینترنتی و اتصال و یکپارچه سازی شرکت پست به عنوان اپراتور تحویل فیزیکی کالا به زنجیره ارزش اقتصاد دیجیتال بوسیله دیجیتالی کردن خیلی از فرآیندها، افزایش کارآیی و کیفیت خدمات پستی، یکی از اهداف اصلی خواهد بود.
دسترسی به متن کامل برنامه های ستار هاشمی بوسیله این لینک ممکن است.



منبع:

1403/05/23
13:00:18
5.0 / 5
233
تگهای خبر: اقتصاد , اینترنت , خدمات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
محفل