سه انتظار محسن هاشمی از شورای شهر ششم
به گزارش محفل رییس شورای شهر پنجم اظهار داشت: انتظار مردم آنست که مسیر رفته شده در شفافیت، مبارزه با فساد وصیانت از شهر ادامه یابد.
محسن هاشمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ارزیابی عملکرد شورای شهر پنجم اظهار داشت: اگر بخواهیم منصفانه و بر طبق اختیارات و وظایف پیش بینی شده در قانون برای شورای شهر تهران، ارزیابی نماییم، باید بگوییم که عملکرد شورای پنجم در حد اختیارات ووظایفش قابل قبول بوده است، البته این به مفهوم نبودن اشکال و نقص در کار شورا نیست، اما اگر بخواهیم به طور مقایسه ای عملکرد شورای پنجم را در مقایسه با دوره های قبل شورا ارزیابی نماییم، هم در حیطه نظارت و هم در حیطه سیاستگذاری شورای پنجم موثرتر عمل کرده است.
تشریح خاصیت های منفی و مثبت شورای شهر پنجم
وی با اشاره به خاصیت های مثبت و منفی این دوره شورای شهر با اعلان اینکه به عنوان خاصیت مثبت شورا می توانم به سیاستگذاری ونظارت موثر اشاره کنم، اضافه کرد: کاهش روند شهرفروشی و قانون فروشی و همین طور کاهش تخریب باغات یکی از سیاستهای شورا بود. چابک سازی بدنه وکاهش نیروی انسانی فربه شده شهرداری نیز یکی دیگر از سیاستهای شورا محسوب می شد، اما این فقط در حد مصوبه متوقف نشد، با پیگیری ونظارت مستمر شورا این مصوبه اجرائی شد و عملا تراکم فروشی وشهرفروشی مازاد برطرح تفصیلی به شدت در تهران کم شد و به کمتر از ده درصد گذشته رسید، مصوبه برج باغها کنسل شد. نیروهای شهرداری تهران نیز برای اولین بار در تاریخ بلدیه تهران در صدساله اخیر در یک دوره چهارساله بجای افزایش، حدود ۲۰ درصد کم شد.
نقطه ضعف شورای شهر پنجم
وی افزود: در مورد نقطه ضعف شورای پنجم هم عدم ثبات مدیریتی در شهرداری را می توانم به عنوان یکی از نقاط ضعف این دوره نام ببرم، سه بار تغییر شهردار و قسمتی از مدیران ارشد ومیانی شهرداری سبب کاهش انسجام وهماهنگی وکارآمدی شهرداری در این دوره شد، البته بدلیل حضور حناچی در معاونتهای عمرانی و شهرسازی پیش از مسئولیت شهرداری، قسمتی از این لطمه کم شد.
عمده تاثیر گذاری شورای شهر، در انتخاب شهردار است
شورا در این دوره از حداکثر ابزار نظارتی خود استفاده کرد
هاشمی با تاکید بر این که شخصا تصور می کردم که شورای شهر، اختیارات وتاثیرگذاری بیشتری بر مدیریت شهری دارد، اضافه کرد: اما تجربه این دوره نشان داد که عمده تاثیر گذاری شورای شهر، در انتخاب شهردار است و بدلیل این که شورا به عنوان یک پارلمان محلی، از اختیارات نظارتی مانند مجلس به عنوان پارلمان ملی برخودار نیست، نمی تواند مانند نظارت مجلس برعملکرد دولت، نسبت به عملکرد شهرداری اثر گذار باشد، شورا نقش قانونی در انتصابات شهرداری مانند رای اعتماد مجلس به وزرا را نمی تواند ایفا کند یا حتی ابزاری نظیر دیوان محاسبات برای کنترل تخصیص و عملکرد بودجه مصوب را در اختیار ندارد، بدین سبب به نظرم شورا در این دوره از حداکثر ابزار نظارتی خود بهره برد.
به گفته ی ایشان، حدود یکهزار تذکر به شهرداری و جلسات هم اندیشی مستمر با شهردار در حد حدود هشتاد جلسه که در دوره های قبل بی سابقه بوده است، تلاش شورا را برای نظارت موثر نشان میدهد.
این عضو حزب سازندگی با تاکید بر این که شفاف سازی در آراء اعضای شورای شهر که مجلس هم تا حالا عملی نکرده است و حذف جلسات غیرعلنی شورا یک اقدام مثبت بود، اظهار داشت: عدم تغییر در طرح تفصیلی شهر تهران و تعریف پهنه حمل و نقل در جهت سوق دادن بارگذاری و ساخت وساز در اطراف مسیرهای اصلی سیستم حمل و نقل عمومی هم یک اقدام منفی به نظرم بوده است.
وی در مورد نمره ای که به عملکرد شورای شهر پنجم می دهد، اظهار داشت: قبلا هم نمره ۱۵ را به عملکرد شورا داده ام و فکر می کنم شورا بااینکه در بخش سلبی یعنی شفافیت، مبارزه با رانت وفساد در مدیریت شهری، صیانت از باغات ومحیط زیست، توقف شهرفروشی و قانون فروشی و تکثر فرهنگی در مدیریت شهری موفق بود و همین طور حدود ۳۰۰ لایحه وطرح را مصوب کرد که فرصت پرداختن به جزئیات آن در این مصاحبه نیست، اما در بخش ایجابی بدلیل شرایط ومشکلات کشور و شهرداری نتوانستیم همه مطالبات و انتظارات به حق مردم را برآورده نماییم.
اولویت مردم تهران حل مساله آلودگی هوا و کارآمدی سیستم حمل و نقل عمومی است
شورای شهر محل کار سیاسی نیست
هاشمی در مورد فعالیت و اولویت های شورای ششم نیز با اعلان اینکه طبیعتا انتظار مردم آنست که مسیر رفته شده در شفافیت، مبارزه با فساد وصیانت از شهر ادامه یابد، اظهار داشت: اهداف برزمین مانده شده مانند تجهیز و نوسازی سیستم حمل و نقل عمومی باید محقق شود، شورای شهر محل کار سیاسی نیست و نباید مشکلات مردم بازیچه اهداف سیاسی و تخریب رقیب قرار گیرد، اولویت مردم تهران حل مساله آلودگی هوا و کارآمدی سیستم حمل و نقل عمومی است.
وی در مورد دستور کار شورای ششم نیز با اعلان اینکه مطالبات مردم ورهبری روشن است، افزود: صیانت از حریم تهران، باغات، خط آسمان و انسان محور کردن شهر باید تداوم یابد، ما نباید به قیمت ایجاد مشکلات بزرگ برای آینده شهر، پروژه های نمایشی وتبلیغاتی را دنبال کنیم؛ بلکه باید مصلحت شهر و آسایش شهروندان مد نظر قرار گیرد.
اتفاق ویژه ای در حمایت مجلس دهم و دولت دوازدهم که همسو با مدیریت شهری بودند، رخ نداد
وی با اشاره به همسویی مجلس، دولت و شورای شهر با تاکید بر این که در شورای پنجم با وجود آنکه مجلس دهم و دولت دوازدهم همسو با شورا بودند، اما اتفاق ویژه ای در پشتیبانی از مدیریت شهری رخ نداد، اضافه کرد: بخشی ناشی از مشکلات ویژه کشور در این دوره تحریم وکرونا بود وبخشی هم بدلیل ضعف پیگیری شهرداری و ناهماهنگی و عدم انسجام دولت که امیداورم این حمایت در دوره آینده برای شورای ششم اتفاق بیفتد و دولت و مجلس به وظایف قانونی خود در مقابل معضلات تهران عمل کنند.
باید مشکلات تهران و ۱۲ میلیون شهروند آنرا حل کرد
رئیس شورای شهر پنجم اظهار نمود: تهران اهمیت ویژه ای برای ایران دارد و بجای دنبال کردن طرح بی پشتوانه جابجایی پایتخت باید مشکلات تهران و ۱۲ میلیون شهروند آنرا حل کرد.
آرزوی هاشمی برای تبدیل تهران به شهری برای زندگی
او در آخر برای تهران آرزو کرد که تهران به شهری جهت زندگی تبدیل گردد و اضافه کرد: شعار و برنامه ای در دوره گذشته بوده است وتصور می کنم این چشم انداز باید برای شورای ششم نیز باقی بماند، مطابق نظرسنجی ها، آلودگی هوا وترافیک دو معضل اصلی از دید ۹۳ درصد مردم تهران است و این معضلات زندگی را در تهران سخت کرده است، ساماندهی لطمه های اجتماعی و ایمن سازی تهران وبافتهای فرسوده دربرابر سوانح از دیگر معضلات اصلی تهران است که اگر همت واراده جدی برای حل آن وجود داشته باشد، تهرانی ها به رویایشان خواهند رسید، تبدیل تهران به شهری مدرن و کارآمد با اقداماتی نظیر سامانه پسماند، پایدار کردن درآمدهای مدیریت شهری، توسعه متعادل، متوازن و پایدار از نشانه های یک شهر مدرن است.
منبع: محفل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب