فلاحت پیشه:

بایدن درباره برجام سیاست وقت كشی در پیش گرفته است

بایدن درباره برجام سیاست وقت كشی در پیش گرفته است

استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل اظهار داشت: دولت جدید آمریکا سیاست وقت کشی را در قبال احیای برجام در پیش گرفته است و با توجه با این وضعیت، دولت و مجلس باید یکصدا به ضرب الاجلی که برای بازگشت واشنگتن به تعهداتش تعیین می کنند، عمل کنند.


«حشمت الله فلاحت پیشه» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب و لزوم یک صدایی در قبال اجرای قانون اقدام راهبردی اشاره کرد: تبعیت دولت و مجلس از فرمایشات رهبری درباب یک صدایی قابل تقدیر است.
وی با انتقاد از رویکرد حزب حاکم آمریکا درباب برجام اشاره کرد: انتظار می رفت که بایدن در روز اول کاری خود فرمان احیای برجام و رفع تحریم های ایران را صادر کند. اما او سیاست وقت گذرانی را در پیش گرفت و این مساله موجب شد که ایرانیها حتی از بایدن بیشتر از ترامپ عصبانی باشند برای اینکه ترامپ موضعش مشخص بود اما عملکرد آقای بایدن و تیمش فریبکارانه بود.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، مصاحبه های «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده را تصریح کرد و اظهار داشت: آقای مالی در گفت و گوهای خود می اظهار داشت که همه کاندیداهای حزب دموکرات اتفاق نظر دارند که در نخستین روز کاری خود برجام را احیا کنند اما شاهد می باشیم که آقای بایدن فشار حداکثری و تحریم های دوره ترامپ را برای وادار کردن ایران به پذیرش خواسته های جدید در پیش گرفته است.
فلاحت پیشه به مذاکرات مجلس و دولت برای دادن سه ماه اولتیماتوم به طرف های برجام و آژانس اشاره و اشاره کرد: بنظر می رسد در طول این سه ماه، ایران نباید منتظر اقدام خاصی از طرف کاخ سفید باشد برای اینکه برمبنای تجربه چند هفته گذشته، تیم بایدن سیاست وقت کشی برای اثرگذاری بیشتر تحریم ها روی ملت ایران را در پیش گرفته تا آنها را وادار به تسلیم کنند.
آمریکا هنوز امتیاز مهمی به ایران نداده است
وی، رفع برخی محدودیت های دیپلمات های ایرانی در مقر سازمان ملل و پس گرفتن تقاضای اجرای مکانیسم ماشه در شورای امنیت توسط آمریکا را تصریح کرد و اظهار داشت: کارهای صورت گرفته توسط دولت بایدن، کارهای قابل اعتنایی نبوده که ایرانیها را قانع کند و تنها فایده توافق کنونی با آژانس هم این خواهد بود که گزارش آقای گروسی به شورای حکام منفی نخواهد بود و این مساله امیدها برای حفظ دیپلماسی هسته ای را زنده نگه می دارد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در دورهٔ دهم اظهار داشت: مجلس و دولت باید در توافقی که صورت می دهند اولتیماتوم خودشان را نشکنند و دولت تنها در صورت برداشته شدن گام های جدی از طرف آمریکا به تعهدات خود پایبند باشد.
ایران و آمریکا تنها اعضای جدی برجام هستند
فلاحت پیشه، همین طور نقش اروپا را در تحولات برجام مثبت ندانست و اضافه کرد: تیم مذاکره کننده اوباما در دوره ترامپ، همیشه از اروپا انتقاد می کردند که نتوانستند حداقل های برجام را حفظ کنند و آنها مجریان خوبی برای ایجاد محدودیت برای ایران بوده اند اما هیچ گاه نتوانسته اند از منافع ایران در برجام و در عمل به خوبی دفاع کنند.
وی با اعلان اینکه برجام فقط دو طرف جدی دارد و آن ایران و آمریکا هستند، درباره بازگشت ایالات متحده به برجام بدون گرفتن تضمین های لازم در حوزه رفع تحریم ها هشدار داد و اظهار داشت: بازگشت آمریکا به برجام پیش از رفع کامل تحریم ها خطرناکست و نباید ایران از بازگشت آمریکا به برجام استقبال کند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی، چین و روسیه را نیز یک طرف جدی برجام ندانست و درباره مواضع آنها اظهار داشت: واقعیت این است که چین و روسیه منافع خودشان را در نظر می گیرند و گاهی حتی به تنش زدایی های ایران با غرب هم حساسیت منفی نشان می دادند و این واقعیتی است که وجود دارد و متاسفانه در روزهای تحریم هم کمک های اساسی به ما نکردند.
برجام باید طبق زمان بندی خود احیا شود
فلاحت پیشه درباره احتمال در پیش گرفتن سناریوی «اقدام در مقابل اقدام» از طرف ایران و آمریکا برای احیای برجام نیز اظهار داشت: سناریوی «اقدام در مقابل اقدام» نوعی ضربه زدن به برجام است و به نظر من اگر مقرر است برجام احیا شود باید طبق زمان بندی مندرج در خود متن این توافقنامه صورت گیرد و زمان بندی موازی جدیدی صورت نگیرد.
وی در عین حال اشاره کرد: اگر قرار باشد که ایران و آمریکا به صورت گام به گام به تعهداتشان برگردند، باید این کار در یک بازه زمانی محدود، حداکثر در نیمه اول فرجه سه ماهه داده شده به طرف مقابل صورت گیرد و اختتام تحریم ها، خودرا در بودجه سال آینده نشان دهد.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به محدودیت زمانی برای بستن بودجه سال ۱۴۰۰ اضافه کرد: برای بستن بودجه سال آینده زیاد وقت نداریم و باید امسال گام اساسی برداشته شود و گرنه رسیدن به توافق دشوار است برای اینکه آمریکا هنوز امتیازی که حتی ما به ازای توافق ایران با آژانس باشد، نداده است.


1399/12/09
14:49:43
0.0 / 5
1271
تگهای خبر: انتخابات , دولت , رهبری , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
محفل