در گفت وگو با محفل مطرح شد؛
بهشتی پور: آمریكا به دنبال امنیتی كردن مجدد پرونده ایران است
به گزارش محفل یك تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اشاره كرد: آمریكا با سیاسی كردن پرونده ایران بوسیله مستمك قرار دادن گزارش دبیركل سازمان ملل متحد و مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی درصدد بازگرداندن پرونده ایران به شورای امنیت و امنیتی كردن مجدد پرونده ایران است.
«حسن بهشتی پور» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به دو گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مقابل ایران اظهار داشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از برجام با ایران تعامل خوبی داشته است اما گزارش اخیر مدیرکل این نهاد بین المللی، بیان کننده طرح موضوع جدیدی است که می تواند تعاملات میان ایران و آژانس و همکاریهای طرفین را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به درخواست آژانس از ایران برای بازرسی از دو مکان گفت: ایران در مقابل درخواست آژانس می گوید نمی توان بنا به ادعای هر کشوری، اجازه بازرسی از همه مراکز اعلام شده را بدهد و این مساله خلاف اساسنامه آژانس و ان پی تی است است. در واقع ایران می خواهد مانع از رویه شدن چنین موضوعاتی شود.
قطعنامه جدید سبب تجدیدنظر در همکاریهای ایران و آژانس می شود
این کارشناس مسائل هسته ای افزود: آژانس می گوید بر اثر بازرسی از یک مکان، مقادیری از ذرات اورانیوم غنی شده را پیدا کرده که لازم است منشاء آن پیدا شود. آنها موضوع را به کارهای اتمی ایران درخلال سال های ۸۰ تا ۸۳ یعنی تا قبل از سال ۲۰۰۳ می دانند.
بهشتی پور اضافه کرد: درخواست آژانس برای بازرسی از دو مکان جدید در حالی است که بیشترین و گسترده ترین بازرسی ها در دنیا مربوط به ایران است. ایران در مقابل خروج آمریکا از برجام و بی عملی اروپایی ها به تعهداتشان، تعهدات فنی اش را کاهش داده ولی بازرسی ها و نظارت ها بر کارهای هسته ای ایران همچنان ادامه دارد.
به گفته این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، صدور قطعنامه جدید مقابل ایران در شورای حکام می تواند سبب تجدیدنظر ایران در میزان همکاری هایش با آژانس شده و تعاملات طرفین را وارد مرحله جدیدی کند، به شکلی که روند نظارت های کنونی را متوقف سازد.
پرونده ایران از ریل حقوقی خارج شده است
وی گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره منشاء موشک های به کار گرفته شده در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو را بر طبق اطلاعات مبهم و غیرشفاف دانست و اشاره کرد: مشخص نیست گوترش با استناد به کدام مدارک و بر طبق کدام تحقیقات، ایران را عامل حمله به آرامکو دانسته است.
بهشتی پور با تاکید بر اینکه گزارش گوترش و گروسی نشان میدهد موضوع ایران از ریل حقوقی خارج و در حال تبدیل شدن به سوژه ای سیاسی است، اظهار داشت: آمریکا با سیاسی کردن پرونده ایران بوسیله مستمک قرار دادن گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درصدد بازگرداندن پرونده ایران به شورای امنیت و امنیتی کردن مجدد ایران است.
وی اضافه کرد: کوشش های جدید آمریکا در حالی است که آمریکا در فعال کردن مکانیزم ماشه بوسیله سه کشور اروپایی و همین طور عضو دانستن آمریکا در توافق هسته ای موفق نشده است ولی بوسیله این دو گزارش می خواهد سایر کشورها را با خود همراه کند.
نباید بگذاریم تحریم ها احیا شود
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با تاکید بر اینکه ایران نباید اجازه بازگشت پرونده اش به شورای امنیت سازمان ملل متحد را بدهد، بیان کرد: هم بوسیله رایزنی های دوجانبه با آژانس و دبیرخانه سازمان ملل و هم رایزنی با کشورهای باقی مانده در برجام نباید این اجازه را بدهیم که آمریکا با بردن پرونده ایران، تحریم ها را احیا کند.
بهشتی پور درباره ارتباط دادن درخواست های جدید آژانس برای بازرسی از دو مکان جدید با پرونده موسوم به پی ام دی تصریح کرد: پرونده موسوم به پی ام دی بعد از گزارش مدیرکل وقت آژانس، با قطعنامه شورای حکام در نوامبر سال ۲۰۱۵ برای همیشه بسته شد و نمی توان موضوعات قبلی و پرونده مختومه شده را باردیگر بازگشایی کرد چونکه این مساله حل و فصل شده است.
وی با اعلان اینکه موضوعات جدید مربوط به دو سایت و طرح سه سوال است، عنوان کرد: موضوعات مطروحه، حداقل مربوط به ۱۷ سال پیش است و الان نمی تواند مستمسک و بهانه ای برای بازگشایی پرونده ساختگی پی ام دی باشد و از طرفی، در حدی هم نیست که بخواهد آن پرونده را باردیگر احیا کند.
اتهامات جدید مقابل ایران بر طبق ادعاهای اسرائیل است
به گفته این کارشناس مسائل هسته ای، طرح اتهامات جدید مقابل ایران بر طبق ادعاهای رژیم صهیونیستی است و این در حالی است اسرائیل به پیمان منع اشاعه تسلیحات اتمی (ان پی تی) نپیوسته و پروتکل الحاقی را هم اجرا نمی کند و تنها عضو آژانس است.
بهشتی پور افزود: اسرائیل تنها رژیمی است که مانع از انجام بازرسی از سایت های اتمی اش از طرف آژانس می شود و تنها دارنده بمب های هسته ای در منطقه پرآشوب غرب آسیا است اما سایر اعضا همچون ایران را زیر سوال می برد.
وی گزارش دبیرخانه سازمان ملل متحد را برای متهم کردن ایران به نقض قطعنامه های ۲۲۳۱ و ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل دانست و اظهار داشت: حمله به آرامکو به صورت رسمی از طرف یمن پذیرفته شده و در حالی انجام شده که یک کشور به صورت غیرقانونی به یمن تجاوز کرده و ده ها هزار فرد غیرنظامی خصوصاً کودکان، زنان و افراد سالخورده را کشته و زخمی کرده است.
سازمان ملل چشم هایش را به جنایت های عربستان در یمن بسته است
به گفته این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، سازمان ملل متحد بجای وادار کردن عربستان سعودی به ادامه تجاوز به یمن، طرف متهم را گرفته و چشم هایش را به جنایت های انجام شده عربستان در یمن بسته است.
بهشتی پور یادآورشد: ارتباط دادن دو موضوع گزارش دبیرخانه سازمان ملل و آژانس به یکدیگر خنده دار است چونکه این دو موضوع با هیچ چسبی به یکدیگر نمی چسبند.
وی افزود: طرح اتهامات جدید مقابل ایران سناریوسازی برای توجیه کردن اقدامات دولت ترامپ و فشارهای تحمیلی ایالات متحده بر طبق فشار حداکثری مقابل ملت ایران از نظر حقوقی است.
منبع: محفل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب