رویوران:

افترا به ایران فرافكنی شاه سعودی برای فرار از شكست در یمن است

افترا به ایران فرافكنی شاه سعودی برای فرار از شكست در یمن است

به گزارش محفل كارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با رد افترا اخیر شاه سعوی ضد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح كرد كه افترا زنی به ایران فرافكنی سلمان برای فراز از پذیرش شكست در جنگ با مردم یمن است.


حسین رویوران امروز شنبه در گفتگو با خبرنگار گروه آسیای غربی و آفریقای خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) عربستان را بزرگترین حامی تروریسم در منطقه و جهان دانست و از اعزام هزاران تروریست سعودی به عراق و سوریه برای قتل غیرنظامیان در طول سالهای اخیر در این کشورها سخن گفت.
وی افترا زنی واهی اخیر شاه سعودی در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ضد ایران در خصوص پشتیبانی از تروریسم را در تضاد با واقعیت های موجود و نوعی فرافکنی برای فرار از شکست سعودیها در یمن دانست و اظهار داشت: بطور قطع عربستان در جایگاهی نیست که بتواند چنین اتهامی به ایران وارد کند. اساساً همه جریان های تکفیری متاثر از تفکر وهابی هستند و کسانی که برای گروه های تروریستی در سوریه و عراق فتوا دادند، سعودی بودند و در مساجد عربستان میلیون ها دلار جمع آوری و به آنها داده شد.
رویوران اضافه کرد: حالا پنج هزار تروریست سعودی در زندان "حوت" در ناصریه عراق نگهداری می شوند و نزدیک به دو هزار سعودی دیگر، خویش را در حملات تروریستی مختلف در این کشور منفجر کردند.
وی اضافه کرد: متاسفانه عربستان سعودی پس از شکست در مقابل مردم قهرمان یمن تلاش می کند که این شکست را به گردن ایران بیاندازد.
این کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا به حضور نیروهایی آمریکایی در عراق اشاره نمود و تشدید حملات ضد کاروان ها و پایگاههای نظامی آمریکا در عراق را واکنشی طبیعی به اشغالگری آمریکایی ها دانست و تصریح کرد: آمریکا هیچ راهی جز پذیرش اراده مردم عراق ندارد. اگر آمریکا در تقابل با اراده مردم بخواهد خویش را بر عراق تحمیل کند، باید خسارت ها و تلفات زیادی متحمل شود و این امر را عراقی ها نشان داده اند.
وی مقاومت را تنها راه ملت عراق برای بیرون راندن اشغالگران دانست و تصریح کرد: مردم عراق هیچ راهی جز مقاومت ندارند و تصورم این است که با افزایش حجم مقاومت آمریکا یک انتخاب دارد و آن هم عقب نشینی از عراق است.
مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
ایرنا: شاه سعودی در سخنرانی اخیر خود در سازمان ملل ایران افترا واهی پشتیبانی از تروریسم و ایجاد بی ثباتی در منطقه را به ایران وارد کرد؛ درحالی که مبارزه ایران با تروریسم در منطقه بخصوص در عراق و سوریه بر هیچ کس پوشیده نیست و به اذعان همگان بخصوص مسؤلان و مردم عراق، ایران نخستین کشوری است که در کنار عراق در مبارزه با داعش ایستاد تا پیروزی بر این گروه محقق شد. آیا عربستان در جایگاهی هست که چنین اتهامی به ایران وارد کند؛ درحالی که پرونده حمایتش از تروریسم در سوریه و عراق روشن است و صدها هزار تروریست سعودی خون ملت عراق را ریخته اند؟
رویوران: بطور قطع عربستان در جایگاهی نیست که بتواند چنین اتهامی به ایران وارد کند. اساساً همه جریان های تکفیری متاثر از تفکر وهابی هستند که از جانب عربستان حمایت رسمی عربستان می شوند. کسانی که برای گروه های تروریستی در سوریه در عراق فتوا دادند، سعودی بودند و در مساجد عربستان سعودی میلیون ها دلار جمع آوری و به آنها داده شد. همین الان آقای عبدالله المحیسنی مهمترین مفتی جبهه تروریستی النصره در سوریه به حساب می آید که یک شهروند سعودی است. متاسفانه عربستان سعودی با فرافکنی تلاش می کند که بحث تروریسم را به ایران وصل کند؛ در حالیکه این عربستان است که به عراق نزدیک به هفت هزار انتحاری فرستاد که الان پنج هزار نفر آنها در زندان "حوت" در ناصریه عراق نگهداری می شوند و نزدیک به دو هزار نفر دیگر، خویش را در حملات تروریستی مختلف منفجر کردند و مردم عراق شامل زن و کودک و پیر و جوان را به قتل رساندند. این واقعیتی است که عربستان تلاش می کند تا روی آن سرپوش بگذارد. در حملات ۱۱ سپتامبر از ۱۹ مهاجم، ۱۵ نفر شهروند سعودی بودند. عربستان سعودی با پول و زد و بند با رهبران آمریکا نزدیک به ۲۰ سال مانع از این شد که بخش هایی از گزارش رسمی پلیس فدرال آمریکا "اف. بی. آی" پخش شود. این گزارش از ۲۸ شهروند سعودی نام برده که دیپلمات بودند و در کسوت دیپلمات خانه اجاره کردند و یا هزینه های مجرمان ۱۱ سپتامبر را پرداختند.
ایرنا: هدف شاه سعودی از این افترا زنی به ایران چیست؟ آیا می توان این افترا زنی ها را نشانه ضعف و شکست حکومت سعودی در سیاست منطقه ای خودش دانست؟
رویوران: متاسفانه عربستان پس از شکست در مقابل مردم قهرمان یمن تلاش می کند که این شکست را به گردن ایران بیاندازد. موضع ایران کاملا روشن است که از مقاومت مردم یمن در مقابل تجاوز عربستان حمایت می کند اما این مردم یمن هستند که ایستاده اند و این حماسه را در شش سال قبل آفریده اند.
عربستان سعودی یکی از بزرگترین مشتریان سلاح در سطح بین المللی است و خریدهای تسلیحاتی این کشور سالانه نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار برآورد می شود. این کشور دارای پیشرفته ترین سلاح های هوایی، زمینی و دریایی است. عربستان هر سلاحی را که در غرب بخصوص آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا تولید می شود، خریداری می کند اما با همه این ساز و برگ، عربستان شش سال است که در یمن گیر کرده و نمی تواند پیروز شود و شکست های پی درپی در مناطق مختلف از این واقعیت حکایت دارد.
پیروزی های جنبش انصارالله چه درون و چه برون مرز واقعیت جدیدی است که خویش را تحمیل کرده است. جنبش انصار الله در مناطقی مثل الجوف، البیضاء، مارب و الضالع پیشروی های گسترده ای داشته است و گاهی در یک عملیات بین هزار تا سه هزار نفر را اسیر گرفته است. در بیرون هم انصارالله نشان داده که توان صدمه زدن به عربستان را دارد. نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن به ریاض، شرکت آرامکو و استان های تبوک، جیزان، نجران و عسیر حمله کرده و نشان داده اند که از توان حمله برخوردار می باشند بنابراین عربستان سعودی به علت مجموعه این شکست ها تلاش می کند که بحث یمن را به ایران و حزب الله و گاهی به عمان وصل کرده و شکست خودش را توجیه کند. واقعاً عربستان سعودی از موضع ضعف در یمن صحبت می کند و در یمن حرفی برای گفتن ندارد.
واقعیت این است که عربستان سعودی در یمن شکست خورده است و از زمانی که نتوانست اهداف خویش را محقق کند، مردم یمن را مورد حمله قرار داده است. مراسم فاتحه خوانی، عروسی، مساجد و بیمارستان ها را مورد حمله قرار داده است و سازمان های بین المللی مانند دیده بان حقوق بشر و سازمان عفو بین الملل همگی این موارد را ثبت و مستند سازی کرده اند. عربستان سعودی در فهرست "ننگ" (لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان سازمان ملل) قرار گرفت؛ هرچند که عربستان بعدا با پول نام خودش را از فهرست خارج کرد اما این واقعیت را تغییر نمی دهد. معمولاً جنگ ها در زمین رقم می خورد و نه در هوا. عربستان الان از قدرت هوایی برخوردار می باشد ولی ارتشی که عربستان برای نبرد زمینی آماده کرده است، مزدورانی هستند که ریاض از تابعیت های مختلف جمع کرده است. عربستان ارتش سودان را اجاره کرده که در یمن برای عربستان می جنگند اما باوجود همه این امکانات و جذب نیرو، سعودیها و مزدوران آنها همواره در جنگ ها شکست خورده اند. روی زمین عربستان حرفی برای گفتن ندارد. اساسا کسی که روی زمین حرفی برای گفتن و توان برتر را دارد، نتیجه جنگ را در آینده رقم خواهد زد.
ایرنا: مردم عراق دولت آمریکا را یک دولت اشغالگر می دانند و پارلمان عراق به نمایندگی از مردم، بر ضرورت خروج نیروهای آمریکایی از عراق تاکید کرده است. در طول ماه اخیر شاهد حملاتی حدودا روزانه به کاروان های نظامی ارتش آمریکا در عراق بوده ایم، به نظر شما این حملات حاوی چه پیامی است؟
رویوران: واقعیت این است که آمریکا در عراق با ترور سرلشکر شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون الحشد الشعبی عراق دهن کجی بزرگی به دولت و ملت عراق کرد. به هر حال، ابومهدی المهندس یک فرمانده رسمی دولت عراق بود. ایشان معاون فرمانده الحشد الشعبی بود و در جنگ ضد داعش حماسه آفرینی های زیادی داشت. ترور چنین فردی برای عراقی ها یک نوع اهانت و دهن کجی به حاکمیت دولت عراق به حساب می آید. اینکه مجلس عراق فورا مصوب می کند که آمریکا باید از اینجا برود، نشان از خشم مجلس و نمایندگان مردم عراق نسبت به این جنایت تروریستی دارد که آمریکا مرتکب شد. اینکه الان ما شاهد عملیات روزانه ضد کاروان ها و یا پایگاه های آمریکایی هستیم، این هم یک واکنش طبیعی است. به هر حال، نظام سیاسی عراق یک نظام پارلمانی است و پارلمان تصمیم گرفته است که آمریکا باید از عراق برود و اینکه آمریکا حاضر به رفتن نیست، پس یک نیروی اشغالگر است و با نیروی اشغالگر فقط باید با زبان زور صحبت کرد. این حق طبیعی عراق است که با نیروی اشغالگر اینگونه برخورد کند. سه چهارم مقدمه منشور سازمان ملل بر حق مقاومت مشروع تاکید می کند و مردم عراق برپایه این حقانیت با اشغالگران آمریکایی برخورد می کنند.
در مقابل آمریکا هیچ راهی جز پذیرش اراده مردم عراق نیست. اگر آمریکا در تقابل با اراده مردم بخواهد خویش را بر عراق تحمیل کند، باید خسارت ها و تلفات زیادی متحمل شود. عراقی ها این کار را کردند چونکه آمریکایی ها در سال ۲۰۱۱ میلادی - پس از عملیات های گسترده ضد آنها - حاضر به ترک عراق شدند اما الان باردیگر برگشته اند و همان نقش را ایفا می کنند. مردم عراق هیچ راهی جز مقاومت ندارند و تصورم این است که با افزایش حجم مقاومت، آمریکا یک انتخاب دارد و آن هم عقب نشینی از عراق است.


1399/07/05
23:57:32
5.0 / 5
1770
تگهای خبر: اتهام , پرونده , حامی , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
محفل