در گفت وگو با محفل مطرح شد؛

قهرمانپور: اروپایی ها احتمال شكست ترامپ را جدی می دانند

قهرمانپور: اروپایی ها احتمال شكست ترامپ را جدی می دانند

محفل: یك تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی اظهار داشت: اروپایی ها به این جمع بندی رسیده اند كه احتمال شكست ترامپ از بایدن جدی است و به همین خاطر می خواهند فضای تعلیق تا انتخابات ریاست جمهوری آمریكا و مشخص شدن نتایج آن ادامه یابد.



«رحمان قهرمانپور» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای ایران و واکنش های اتحادیه اروپا نسبت به این مسئله اظهار داشت: حالا یک وضعیت حقوقی مبهمی شکل گرفته که ناشی از خروج آمریکا از برجام است و همین مسئله باعث شده شرایط تابع معادلات سیاسی باشد تا استدلال های حقوقی.

وی افزود: آنچه عیان و آشکار است، این است که آمریکا با فرمان اجرایی ترامپ از توافق هسته ای خارج شده و دیگر عضو برجام نیست بدین سبب از حقوق تصریح شده در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ برخوردار نیست ولی آمریکا نگاهی سیاسی نسبت به موضوع برجام و ایران دارد تا رویکرد حقوقی و فنی.

تمرکز ترامپ بر سیاست خارجی برای کمرنگ کردن ضعف های داخلی است

کارشناس ارشد مسائل آمریکا با اشاره به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: ترامپ به سبب وضعیت شکننده ای که در انتخابات دارد، تصمیم گرفته برای کمرنگ شدن ضعف خود در مدیریت مقابله با کرونا، بر اقتدار ایالات متحده در عرصه سیاست خارجی سرمایه گزاری نموده و بر روی آن تاکید کند.

به گفته قهرمانپور، دولت آمریکا به دنبال آن است که به هر قیمتی ولو نقض رویه های شورای امنیت و حقوق بین المللی، دستاوردی داشته باشد تا آنرا در سیاست داخلی خود به نمایش گذشته و به رای دهندگان بفروشد.

وی با تاکید بر اینکه ترامپ برای نخستین بار نیست که به معاهدات و سازمان های بین المللی بی توجهی می کند، اشاره کرد: از نگاه رئیس جمهور آمریکا، توجه به قواعد بین المللی و رویه های جهانی، اهمیت چندانی ندارد و بر همین اساس، به پیمان ناتو بی توجه است، توافق موشک های میان برد و استارت را لغو می کند، از توافق پاریس خارج می شود و به دنبال دستیابی به توافق یکجانبه به سود آمریکا در نفتا است.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی با تاکید بر اینکه ترامپ خودرا مقید و پایبند به حقوق بین المللی نمی داند، اظهار داشت: مسئله ترامپ و دولتش این نیست که اقدامات آمریکا بر طبق حقوق بین الملل باشد بلکه مسئله او رسیدن به هدف به هر طریقی است و به همین خاطر، حتی به شکل یکجانبه می خواهد فشار بر ایران و اعمال تحریم ها را ادامه دهد چونکه به فروش آن در انتخابات نیاز دارد.

امکان تغییر نظر کشورهای کوچک وجود دارد

قهرمانپور با اشاره به مخالفت اندونزی بعنوان رئیس دوره ای شورای امنیت با طرح درخواست آمریکا در جلسه شورای امنیت بیان کرد: مشخص نیست اقدام اندونزی توسط نیجر که ریاست شورای امنیت در ماه سپتامبر را برعهده دارد، تکرار شود. از طرف دیگر، فضا در نیویورک بسیار مبهم است و ممکنست دومینیکن هم خواهان طرح بحث در جلسه شورای امنیت شود.

وی اضافه کرد: باید دید لابی روس ها، چینی ها، اروپایی ها و حتی ایران تا اختتام پروسه ۳۰ روزه چه می شود چونکه ممکنست کشورهای کوچک عضو شورای امنیت نظرشان تغییر کند.

اروپایی ها احتمال شکست ترامپ را جدی می دانند

این کارشناس ارشد مسائل خلع سلاح درباره رویکرد اروپا هم تصریح کرد: اروپایی ها به این جمع بندی رسیده اند که احتمال شکست ترامپ از بایدن جدی است و به همین خاطر می خواهند فضای تعلیق تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مشخص شدن نتایج آن ادامه یابد. اگر ترامپ شکست بخورد، آنها خوشحال می شوند اما اگر ترامپ پیروز شود، ممکنست رویکرد و رویه آنها هم عوض شود.

قهرمانپور درباره مخالفت روسیه و چین هم عنوان کرد: روسیه و چین فعلا از ایران حمایت و با خواسته آمریکا مخالفت می کنند. ایستادگی آنها به قوت قلبی برای اروپا تبدیل گشته است اما آنها هم منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند. نکته ای که وجود دارد این است که روس ها خواهان ریاست جمهوری ترامپ بوده و چینی ها خواهان ریاست جمهوری بایدن هستند و این عدم همسویی، فضا را مبهم می کند.

حمله به آمریکا، بهترین هدیه به ترامپ است

وی درباره اقدام بعدی آمریکا مقابل ایران اظهار داشت: احتمال جنگ مقابل ایران بعید است. بر طبق معادلات کمپینی هم این گزینه جواب نمی دهد. اگر آمریکا جنگ را آغاز کند، شکست قطعی است اما اگر دولتی به پایگاه های آمریکا حمله کند، این بهترین هدیه به ترامپ است.

به گفته این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی، در صورت حمله به یکی از پایگاه های آمریکا، ترامپ با به کار بردن مشت آهنین، قسمتی از رای دهندگان آمریکایی را قانع خواهدنمود که او بهترین فردی است که می تواند رئیس جمهور باشد و از منافع و مصالح آمریکا دفاع می کند.

معادلات با ریاست جمهوری مجدد ترامپ تغییر می کند

قهرمانپور با اعلان اینکه در صورتیکه ترامپ خود جنگ را آغاز کند، دموکرات ها ترامپ را متهم می کنند که برای دستیابی به منافع خود، آمریکا را وارد جنگ کرده است، گفت: ترامپ بارها خودرا فردی ضدجنگ معرفی کرده و گفته حمله به افغانستان و عراق، بزرگترین اشتباهات آمریکا بوده است. اگر ترامپ خود جنگ مقابل ایران را آغاز کند، دموکرات ها با استناد به این گفته ها، او را دروغگو خطاب می کنند که می تواند زمینه ساز تردید حامیانش برای رای به او شود.

وی در پاسخ به این پرسش که ناتوانی آمریکا از اجماع سازی مقابل ایران تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، اشاره کرد: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقش مهمی برای پاسخ دادن به این پرسش را دارد. اگر ترامپ رئیس جمهور شود، ممکنست معادلات به سود ترامپ تغییر کند.

این کارشناس ارشد مسائل آمریکا در پاسخ به این پرسش که احتمال تغییر رویکرد ترامپ نسبت به ایران در دوره دوم ریاست جمهوری اش وجود دارد، اشاره کرد: ترامپ فرد بلندپروازی است. او بدش نمی آید، میراث و دستاوردی داشته باشد. اگر ترامپ راحت باردیگر رئیس جمهور شود، شاید مواضعش نسبت به ایران هم نرم تر شود ولی اگر رقابت سختی با دموکرات ها داشته و سخت برنده انتخابات شود، احیانا رویکرد فشار حداکثری مقابل ایران را ادامه می دهد.


1399/06/11
09:53:57
5.0 / 5
1799
تگهای خبر: انتخابات , حامی , دولت , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
محفل