یك دیپلمات ارشد وزارت خارجه مطرح كرد

پزشکیان در تاجیکستان و روسیه از تبیین نقش ایران تاریخی و فرهنگی تا نفوذ راهبردی منطقه ای

پزشکیان در تاجیکستان و روسیه از تبیین نقش ایران تاریخی و فرهنگی تا نفوذ راهبردی منطقه ای

به گزارش محفل، یک دیپلمات ارشد وزارت خارجه، تصریح کرد: سفر رئیس جمهور به تاجیکستان با توجه به رابطه عمیق تاریخی و فرهنگی بین دو کشور در رشد روابط در میان اهمیت بالای ی داشته و از طرفی حضور پزشکیان در روسیه آثار خوبی را در پیشبرد مسائل منطقه ای بهمراه خواهد داشت.


حسین نوش آبادی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به سفر سه روزه رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه، بیان نمود: روابط جمهوری اسلامی ایران با روسیه و تاجیکستان، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد به همین جهت سفر رئیس جمهور به این دو کشور هم دارای اهمیت ویژه است. این سفر هدفمند صورت خواهد گرفت. با توجه به روابط دیرینه و تاریخی که ما با این دو کشور داریم، این سفر دارای ابعاد گوناگونی است. یک رابطه عمیق تاریخی بین ایران و تاجیکستان وجود دارد. مشترکات فرهنگی، تاریخی و دینی بین دو کشور وجود دارد. ما تاجیکستان را در حوزه تمدن سازی ایران بزرگ می بینیم. خود تاجیک ها هم همواره به این مورد پرداخته اند. تاجیک ها در حوزه فرهنگی و تمدنی ایران بزرگ قرار دارند. مهم ترین نماد آن هم زبان فارسی است.

عمق روابط ایران و تاجیکستان هیچ وقت گرفتار صدمه نشد

ایشان در ادامه اظهار نمود: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال تاجیکستان روابط بین ایران و تاجیکستان قوی تر شکل گرفت. در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی روابط بین دو کشور روبه رشد است. علی رغم این که اتفاقاتی هم در خلال سالهای اخیر به وجود آمد که منجر به سردی روابط شد، اما مراودات پیوسته که مابین روسای جمهور دو کشور بود نتوانست عمق روابط دو کشور را گرفتار صدمه کند. ایران اولین کشوری بود که پس از استقلال تاجیکستان مبادرت به تاسیس سفارتخانه در دوشنبه پایتخت تاجیکستان کرد. با امضای توافقنامه بین ایران، افغانستان و تاجیکستان در سال 1395، این سه کشور بعنوان کشورهای فارسی زبان این توافقنامه را در حوزه فرهنگی امضاء کردند.

در دولت شهید رئیسی فصل جدیدی در روابط بین ایران و تاجیکستان آغاز شد

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: در سال 2019 هم روابط در حوزه امنیتی و دفاعی بین ایران و تاجیکستان توسعه یافت. با سفرهایی که روسای جمهور دو کشور در سال ها اخیر داشتند این روابط عمیق تر شد. به خصوص سفر شهید رئیسی به تاجیکستان به منظور شرکت در پیمان شانگهای، فصل جدیدی در روابط ایران و تاجیکستان به وجود آورد. یک سفر هم رئیس ستاد مشترک ارتش داشت که در حوزه دفاعی و امنیتی بسیار حائز اهمیت بود. بنده معتقد هستم سفر رئیس جمهور به تاجکیستان سفر مهمی است. روابط ما با تاجیکستان در حوزه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تجاری عمیق تر خواهد شد.

روابط بین ایران و روسیه راهبردی است

وی ادامه داد: در حوزه عمرانی هم ما پروژه های خوبی را در تاجیکستان داریم. این سفر می تواند این همکاری ها و روابط را پایدارتر کند. بخصوص در موضوع هایی مانند سدسازی، جاده سازی و همکاریهای فرهنگی و تلویزیونی. این سفر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در مورد روسیه هم روابط ایران و روسیه راهبردی است. ما همواره از ظرفیتهای فراوان دو کشور در حوزه سیاسی، اقتصادی و امنیتی استفاده کردیم. موضوعات منطقه ای و بین المللی همواره بین ایران و روسیه مورد تعامل قرار گرفته است. ما رویکرد مشترکی با روس ها در مسائل منطقه ای داریم؛ چونکه مواضع ما پیرامون موضوعات بین المللی نزدیک است.
ایشان در ادامه تصریح کرد: اراده مسؤلان دو کشور هم بر این بوده است تا در چند دهه گذشته روابط در میان در زمینه های مختلف توسعه پیدا کند. همکاری مشترکی در خیلی از حوزه ها با روس ها داشته ایم. البته بعضی از این توافقنامه ها هنوز اجرایی نشده است و امیدوار هستیم در این سفر بخشی از توافقنامه های بر زمین مانده در حوزه انرژی و حمل و نقل اجرایی شود. در مجموع به نظر می رسد این سفر آثار خوبی را در مسائل دو جانبه و مسائل منطقه ای بهمراه داشته باشد.



منبع:

1403/10/28
14:02:55
5.0 / 5
29
تگهای خبر: اقتصاد , دولت , مجلس , مجلس شورای اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
محفل