دستغیب:

بی توجهی به اصلاح رابطه مالی نفت و دولت، صدمه های جدی به اقتصاد کشور وارد می کند

بی توجهی به اصلاح رابطه مالی نفت و دولت، صدمه های جدی به اقتصاد کشور وارد می کند

به گزارش محفل، رئیس کل دیوان محاسبات اظهار داشت: خلاء جدی بی توجهی و عدم تصویب آئین نامه اصلاح رابطه مالی نفت و دولت، صدمه های زیادی را به حوزه نفت و اقتصاد کشور وارد می نماید.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، دیوان محاسبات کشور در اجرای تکالیف قانونی و همزمان با بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، رسیدگی به بودجه شرکت های دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت را با بررسی جداگانه برنامه ها و پیشنهادهای بودجه ای شرکت های حوزه نفت و گاز شروع کرد.
سید احمدرضا دستغیب رییس کل دیوان محاسبات طی سخنانی در جریان رسیدگی به بودجه سال ۱۴۰۴ شرکت های دولتی با اعلان اینکه این جلسات در امتداد تعامل با شرکتها و یاری رساندن به آنها جهت ارائه و تصویب بودجه کارآمدتر و واقع بینانه تر برگزار می شود، اظهار داشت: خلاء جدی بی توجهی و عدم تصویب بخشنامه اصلاح رابطه مالی نفت و دولت، لطمه های زیادی را به حوزه نفت و اقتصاد کشور وارد میکند.
وی با تأکید بر این که باید اطلاعات و گزارش های دقیق و ریز درباره ی بودجه های پیشنهادی شرکتها ارائه شود تا برمبنای آن فاکتورهای ارزیابی مشخص و بررسی صورت بگیرد، اضافه کرد: در صورت ارائه اطلاعات دقیق از طرف شرکت ها، دیوان محاسبات کشور کمک رسان و یاریگر این شرکتها در تصویب بودجه واقعی با پیش بینی های درست خواهد بود.
رییس کل دیوان محاسبات کشور با اعلان اینکه انتظار می رود تمام تکالیفی که موجب می شود ماهیت شرکتی و همین طور قابلیت مدیریتی شرکتها تضعیف گردد، کنار زده شود، گفت: مدیران شرکت های نفتی، باید با تشکیل مجامع شرکتها در موعد مقرر و پیش بینی بودجه منطبق با برنامه هفتم توسعه به ارائه بودجه واقعی تر و با انحرافات کمتر کمک کنند.
وی با اعلان اینکه تجدیدنظر در شماره بندی بودجه ضروری بنظر می رسد و دسته بندی برمبنای شرکتی و غیر شرکتی سهولت در بررسی را بدنبال خواهد داشت، مطرح کرد که نوع نگاه حوزه نفت و گاز باید متفاوت از جداول بودجه پیشنهادی و قیمت های دستوری باشد.
دستغیب اشاره کرد: ادامه این جلسات و ارائه نتایج آن می تواند برای تصمیم گیری های درست اقتصادی مورد بهره برداری قرار بگیرد و شرکتها به جهت اینکه گرفتار ترک فعل و کم کاری نشوند باید بودجه ای واقعی تر با حفظ ماهیت شرکتی ارائه بدهند.
رییس کل دیوان محاسبات کشور در بخش دیگری از سخنان خود به پروسه رسیدگی به منابع و مصارف شرکتها از یکسال گذشته در این نهاد نظارتی اشاره نمود و گفت: جلسات مختلفی دراین خصوص برگزار شده و اطلاعات خوبی نیز در اختیار دیوان محاسبات کشور است.
دستغیب اضافه کرد: برمبنای تبصره ۵ ماده ۱۸۲ بخشنامه داخلی مجلس، وظیفه رسیدگی به شرکتها در اختیار دیوان محاسبات قرار گرفته و این مهم بصورت تخصصی تر در ماه های گذشته شروع شده است.
وی بیان کرد: از ۱۵ آبان ماه همزمان با ارائه بودجه شرکتها به مجلس، این مسئله به دیوان محاسبات نیز ارسال شده و کار رسیدگی در این نهاد نظارتی دنبال می شود.
رییس کل دیوان محاسبات کشور با اعلان اینکه بالاتر از نیمی از بودجه سال ۱۴۰۴ مربوط به شرکت های دولتی است، اضافه کرد: نظام بودجه ریزی شرکتها نیاز به انجام اصلاحات اساسی است.
دستغیب اشاره کرد: باتوجه به اهمیت موضوع لازم است سازمان برنامه و بودجه نیز با همکاری وزارت اقتصاد دسته بندی متفاوتی از شرکت های دولتی سودده و زیان دهنده را عرضه نماید.
رییس کل دیوان محاسبات کشور همین طور در برگزاری مجمع شرکت های دولتی در موعد مقرر قانونی خود اصرار کرد.
در این جلسات که در دو نوبت بامداد و بعدازظهر برگزار گردید، مدیران عامل و مسئولین شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت پالایش نفت آبادان، شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت انتقال گاز ایران و شرکت نفت فلات قاره، گزارشی از بودجه های پیشنهادی خود برای سال ۱۴۰۴ ارائه دادند.



1403/09/01
16:50:56
5.0 / 5
7
تگهای خبر: اقتصاد , تصویب , دولت , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
محفل