رئیس قوه قضاییه:

تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه های بین المللی و منطقه بالا رفته است

تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه های بین المللی و منطقه بالا رفته است

به گزارش محفل، رییس قوه قضاییه اظهار داشت: تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه های بین المللی و منطقه ای به میزان قابل توجهی بالا رفته است.



به گزارش محفل به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام محسنی اژه ای طی سخنانی در نشست با قضات و کارکنان روحانی دادگستری کل استان تهران، ضمن گرامیداشت ایام ماه ربیع الاول، اظهار داشت: نگاهی به تعدادی از رخدادهای مهم جهانی و منطقه ای و داخلی طی مقطع اخیر به اثبات می رساند که تراز نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه های بین المللی و منطقه ای به میزان قابل توجهی بالا رفته است. با وجود همه توطئه های دشمنان و استکبار جهانی طی بالاتر از ۴۵ سال اخیر، جمهوری اسلامی ایران روزبه روز قوی تر و قدرتمندتر شده و امروز ما در معادلات بین المللی و منطقه ای، نقشی اساسی داریم.

رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش به تبیین و تشریح ابعاد و زوایای تعدادی از رخدادهای مهم منطقه ای و جهانی، همچون تجاوز وحشیانه رژیم صهیونسیتی به باریکه غزه و اتفاقات میان روسیه و اوکراین و تأثیر این عوامل بر ترسیم مختصات سیاست خارجی کشورهای منطقه و جهان پرداخت.

محسنی اژه ای همین طور به سانحه پرواز اردیبهشت و شهادت رییس جمهور فقید و همراهانش و به موازات آن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در دو مرحله، پرداخت و اظهار داشت: دشمنان توطئه هایی را برای ترور و تخریب در داخل در مقاطعی همچون دهه محرم و ایام اربعین و پایان ماه صفر تدارک دیده بودند و درصدد بودند از خللی که به زعم شان بعد از شهادت رییس جمهور فقید به وجود آمده بود، سوءاستفاده کنند اما بواسطه ساخت مستحکم نظام و هوشیاری مردم و تبعیت شان از رهبری حکیم و خردمند و فرزانه انقلاب، دشمنان به اَقلِ اغراض خود نیز نائل نشدند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به تبلیغات سوء دشمنان مقابل کشور و نظام و روحانیت، اظهار داشت: خودِ ما روحانیون به ویژه روحانیون شاغل در دستگاه قضا، باید هر چه بیشتر، خودرا به علم، حلم و تهذیب مجهز سازیم و زمان شناس و مخاطب شناس باشیم؛ روحانی ای که مهذّب نباشد و علمِ انجام وظیفه را نداشته باشد، بیشترین ضربه را به این کسوت و جایگاه وارد می آورد. نباید به هیچ وجه کوچکترین بهانه و زمینه ای را به دشمنان دهیم.

محسنی اژه ای اظهار داشت: روحانیون شاغل در دستگاه قضا علاوه بر مسئولیت های اداری و قضایی خود باید توأمان به امر اصلاح و تربیت افراد نیز مبادرت ورزند و به مفهوم واقعی کلمه، مبلّغ اسلام و ارزش های دینی باشند. این مبلّغ بودن هم باید در قول و سخن آنان نمایان باشد و هم در فعل و تلاش و جهاد آنان. این که روحانیت، سختی را در انجام وظیفه تحمل کند، به صورتی تبعیت و تأسی از نبی مکرم اسلام است که در دوران رسالت شان، بیشترین سختی و تعب را متحمل شدند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: قوه قضاییه دستگاه و نهادی است که کار جهادی را در سرلوحه امور خود قرار داده است و بالاتر از ظرفیتی که دارد، مشغول ارائه خدمت به مردم و کشور است؛ اعتماد و وثاقت مردم به دستگاه قضایی، سرمایه گرانبهایی است که تک تک ما اعضاء قوه قضاییه باید از آن پاسداری نماییم و نباید اجازه دهیم که به اعتماد مردم به دستگاه قضایی خدشه وارد شود.

محسنی اژه ای اشاره کرد: برای افزایش سرمایه اجتماعی دستگاه قضا و تحقق عدالت حداکثری و استیفای کامل و جامع حقوق مردم و تظلم خواهان، شاید نیاز به اصلاح برخی رویه ها و فرآیندها و ایجاد هماهنگی و همگرایی بیشتر میان بخش های مختلف قضایی باشد؛ باید هماهنگی و همگرایی میان مراجع و مراکز مختلف قضایی شامل دادسرا، دادگاه، دیوان عالی، زندان و مراجع تجدیدنظر را هر چه بیشتر افزایش دهیم و افکار و اندیشه های قضایی قضات در مراجع و مناصب مختلف را به یکدیگر نزدیک تر گردانیم.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: لازم است با اتخاذ تدابیر و تمهیداتی از حجم نقصها تحقیقات مقدماتی که سبب منع تعقیب خوردن پرونده ها در مرحله دادسرا می شود بکاهیم؛ باید حجم برگشت خوردن کیفرخواست ها از دادگاه به دادسرا را تقلیل دهیم؛ باید از آن چه سبب نقص و نقض آرای قضایی در دیوان عالی می شود، بکاهیم؛ باید تفاوت بعضاً فاحش میان آرای دو مرجع بدوی و تجدیدنظر را تقلیل دهیم؛ تحقق این امور نیازمند لطمه شناسی و تتبّع و تَعمّق و بررسی دقیق و جامع و عالمانه است؛ از سویی دیگر برای تحقق امور فوق الذکر باید مراجع قضایی و قضات ما در بخش های مختلف، هر چه بیشتر با یکدیگر هماهنگی و همگرایی داشته باشند و درباب برخی امور و رویه ها، به اشتراک و وحدت نظر نائل شوند. در یک کلام، تاکید من آنست که مجموعه قضایی برای نیل به هدف غایی خود ناظر بر تحقق عدالت و استیفای کامل و جامع حقوق تظلم خواهان، نیازمند انسجام بیشتری است.

محسنی اژه ای در ادامه به لطمه شناسی تعدادی از فرآیندها و رویه های در رابطه با امر قضا پرداخت و اظهار داشت: این که منطبق با شرایط مقطعی و گذرا، مبادرت به وضع قوانین دائمی شود، طبعاً پیامدها و تبعاتی را ایجاد می کند؛ گاهی متأثر از یک سری شرایط و احوالات مقطعی و گذرا، قانونی وضع می شود و بر همین مبنا، مجازات های در رابطه با فلان جرم، به اوج می رسد؛ سپس شرایط که عادی می شود، انواع و اقسام تخفیف ها و تعلیق ها لحاظ می شود؛ طبیعتاً این امر می تواند واجد تبعات و لطمه هایی باشد؛ بعضاً نیز هماهنگی میان قضات و مسئولان قضایی وجود ندارد؛ عده ای بر شدت عمل و قاطعیت احکام قضایی تاکید می کنند و عده ای اصرار بر اعمال ارفاقات دارند؛ علی ایحال باید هماهنگی و همگرایی میان افکار، رویه ها، ساختارها و قوانین ما بیشتر شود تا تحقق هدف و مقصود مطلوب ناظر بر استقرار عدالت کامل، میسّر گردد.

پیش از سخنان رییس قوه قضاییه، «القاصی» رییس کل دادگستری استان تهران طی سخنانی به ارائه گزارشی از وضعیت نیروی انسانی این مجموعه پرداخت و اظهار داشت: با وجود حجم بالای ورودی پرونده به محاکم قضایی استان تهران، تلاش کلیه قضات و کارکنان بر این است که در زمان مناسب و با نهایت دقت و اتقان به پرونده ها رسیدگی کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان نکاتی درباب ضرورت برنامه ریزی منظم و هدفمند برای کادرسازی و جانشین پروری در امر مدیریت دستگاه قضایی پرداخت.

حجت الاسلام «فیروزجائی» معاون دادستان تهران در امور زندان ها نیز در این جلسه اظهار داشت: امروز ۳ هزار نفر از زندانیان استان تهران دارای اشتغال در خارج از زندان هستند.

وی ضمن اشاره به اقدامات چشمگیری که در استان تهران در حوزه پرداخت وام های قرض الحسنه به زندانیان جرایم مالی صورت گرفته، بر ضرورت ساماندهی و نظارت دستگاه قضا بر روند مشارکت های مردمی پیرامون مقوله آزادسازی زندانیان اصرار کرد.

فیروزجائی همین طور عنوان کرد: ما تلاش نموده ایم در حوزه آزادی آن دسته از زندانیانی که بعد از پایان مدت محکومیت حبس خود به سبب ناتوانی در ردّ مال مدت زیادی را در زندان مانده اند، قدمهای موثری را برداریم؛ در همین جهت، در استان تهران طی ۶ ماه گذشته، شرایط آزادی بالاتر از ۳۷۰ نفر از افرادی که بالای ۱۰ سال در زندان بودند و مدت محکومیت آنها پایان یافته بود اما به سبب ناتوانی در ردّ مال همچنان در حبس به سر می بردند، برقرار شد.

همچنین در این نشست، حجت الاسلام «ستاری» مدیر امور فرهنگی دادگستری استان تهران، حجت الاسلام «شجاعی» از قضات دادگستری استان تهران و خانم «جعفری» از طلاب حوزه و کارمند اداری دادگستری استان تهران، به بیان دیدگاه ها، نقطه نظرات و پیشنهادات خود درباب موضوعات مختلف پرداختند.





منبع:

1403/06/21
13:09:05
5.0 / 5
188
تگهای خبر: انتخابات , پرونده , حكم , دادگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
محفل