وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته علوم انسانی می شوند
به گزارش محفل، زلفی گل اظهار داشت: در چند سال گذشته توازن علمی کشور ما از بین رفته است، به این معنا که یک دوم دانش آموزان ما سراغ تحصیل در رشته تجربی و رشته های معروف و پرطرفدار می روند چون نگران آینده شغلی هستند.
به گزارش محفل به نقل از مهر، بمناسبت روز معلم ویژه برنامه استاد فلسفه و غرب شناس برجسته کریم مجتهدی با عنوان «یک عمر معلم» بامداد امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصحاب علوم انسانی برگزار گردید.
زلفی گل در این مراسم ابتدا از تمام اصحاب دانشگاه که ظلمی که به مردم غزه و مردم کشور خودمان شده را محکوم کردند تشکر کرد و اظهار داشت: امیدوارم سازمان ملل هم این صدای حق طلبی را بشنود و وارد تصمیم سازی شود چون خیلی زود دیر می شود و این دیر شدن سبب شرمساری سازمان ملل است که بعدها در تاریخ ثبت می شود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه تمام دنیا و مردم کشور خودمان امروز حق طلبی ایران را یقین کردند.
وزیر علوم افزود: ضروری است همانگونه که تمدن ما برای عالمان ارزش قائل بوده نظام جمهوری اسلامی ایران هم این رویه را در پیش بگیرد البته حرمت گذاری در چند سال گذشته چند برابر شده است. از این جهت مراسم امروز هم در همان راستای حرمت گذاری به علم و عالم است.
زلفی گل افزود: رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان، وظایف دانشگاه ها را ساده و مختصر تولید علم و عالم و جهت دهی به علم و عالم توصیف کردند و از همین جا مشخص است که ایشان برای علما جایگاه ویژه ای قائل هستند. البته خوب است که ما قدر داشته هایمان را در دوران حیات شأن بدانیم و داشته هایمان را بموقع پاس بداریم. مرحوم مجتهدی ترویج دهنده یک تفکر جدید است. تفکری که بر جمله معروف او با این مضمون که غرب شناسی لازم اما غرب گرایی ممنوع، است. معنای این جمله عمیق اینست که ما باید از تجربه دنیا استفاده نماییم. به قول هلندی ها تجربه ها را باید ارزان خرید. انسان از راه تحقیق و پژوهش می تواند هزاران عمر داشته باشد.
وی افزود: جهاد تبیین که رهبری بارها به آن پرداختند برگزاری چنین مراسمی است. مراسمی که در آن یک محقق به جامعه معرفی می شود. برگزاری چنین مراسم هایی در جهت جهاد خودباوری است که از نیازهای اصلی امروز ما به شمار می آید.
زلفی گل در ادامه از اصحاب علوم انسانی حاضر در جلسه و ریاست پژوهشگاه کمک خواست و اظهار داشت: در چند سال گذشته توازن علمی کشور ما از بین رفته است، به این معنا که یک دوم دانش آموزان ما سراغ تحصیل در رشته علوم تجربی و رشته های معروف و پرطرفدار می روند چون نگران آینده شغلی خود هستند. این در شرایطی است که استقبال از رشته ریاضی، علوم پایه و انسانی بسیار ضعیف است. در چنین شرایطی توازن شخصیت علمی کشورمان از بین می رود و بنده همین جا از آقای نجفی می خواهم که یک طرح تحقیقاتی راجع به این مورد تهیه کنند. در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته های علوم انسانی می شوند این در شرایطی است که در کشور ما برعکس است و ضروری است اصحاب این رشته به ما راهکار دهند و بگویند چه نماییم.
زلفی گل در انتها اظهار داشت: یک مدیر اجرایی همیشه باید دستش نسبت به عالمان دراز باشد. بنابراین ما هم در این نشست دست مان را به سمت عالمان دراز می نماییم و از آنها استمداد می طلبیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب