ظریف:
مردم فرصت و پایه قدرت نظام هستند دست فرصت را باید باز بگذاریم
به گزارش محفل، عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اظهار داشت: به نظر من هنوز این مردم پای این کشور ایستاده اند، ؛ حتی آن ایرانی که در خارج است وقتی اسم خلیح فارس می آید و اسم تمامیت ارضی ایران می آید، تنش می لرزد. مردم «فرصت» و «پایه قدرت نظام» هستند؛ دست فرصت را باید باز بگذاریم.
به گزارش محفل به نقل از ایسنا، محمدجواد ظریف، عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران که با حضور بیش از ۸۰ استاد دانشگاه تهران از طیف های فکری متفاوت و چهره های سیاسی از احزاب و گروههای سیاسی مختلف در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار گردید، اظهار داشت: تخصصی در امور داخلی ندارم و کنشگر سیاسی هم نیستم، پس از حوزه تخحصصی خودم استفاده می کنم.
وی اضافه کرد: انقلاب ایران یک حرکت جدی جهانی بود که به نظر بنده شروع فروپاشی نظام دوقطبی از انقلاب ما آغاز شد و کنشگران و صاحب نظران مختلف این حوزه پس از انقلاب ما گفتند که انقلاب ایران در تاریخ جهان بی نظیر است، بدین سبب که یک حزب سیاسی یا گروه مسلح این انقلاب را هدایت نکرده و این انقلاب بوسیله مردم و با یک رهبری خردمندانه پیروز شده است. پس نقش مردم در پیروزی انقلاب اسلامی، نقش مردم در جنگ تحمیلی و نقش مردم در مقابله با تحریم ها را نمی توانیم فراموش نماییم.
وزیر سابق امور خارجه کشورمان اشاره کرد: «مردم بودند که این انقلاب را به ثمر رساندند و این مردم بودند که تا به امروز این انقلاب را حفظ کردند.»
ظریف در ادامه سخنان ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران که درباره ی مؤلفه های بازدارندگی سخن گفت، بیان داشت: «آنچه که به ما قدرت بازدارندگی می دهد باز هم حضور مردم است. این به مفهوم این نیست که اقتصاد مهم نیست، این به مدلول این نیست که قدرت نظامی ایران مهم نیست، بلکه این به مفهوم آنست که آن وجه تمایزی که ایران را با سایر کشورها متفاوت کرده، حضور مردم بوده است که همیشه هم این حضور بوده است.»
وی اضافه کرد: «اگر حضور مردم در انتخابات گذشته نبود، به نظر من موقعیت ما برای مذاکرات چه در دوره های گذشته و چه مذاکرات برجام حتما بسیار شکننده می بود. ولی ۷۳ درصد مردم که در انتخابات حضور پیدا کردند، این موقعیت را برای جمهوری اسلامی آفریدند. این حضور مردم بود و هنوز هم این حضور مردم تعیین کننده است.»
محمدجواد ظریف، وقتی درباره ی مؤلفه های کاهش یا افزایش سرمایه اجتماعی در جوامع مختلف سخن می گفت، از مردم به عنوان «فرصت» و «پایه قدرت نظام» نام برد و اظهار داشت: «دست فرصت را باید باز بگذاریم.»
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در جمع بندی سخنان خود بیان داشت: «اگر نگاه فرصت محور با نگاه تهدیدمحوری که امروز بر روابط اجتماعی ما حاکم است جایگزین شود، آن وقت می بینیم که مردم چطور می آیند، آن وقت می بینیم که مردم چطور در انتخابات شرکت می کنند.»
منبع: mahfel110.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب