برگزاری آئین شب شعر در سایه سار سیدالکریم

برگزاری آئین شب شعر در سایه سار سیدالکریم

به گزارش محفل، بمناسبت ایام میلاد حضرت سیدالکریم (ع) شب شعری با حضور تعدادی از ستایشگران و شعرای آئینی و پیرغلامان خاندان علیهم السلام در بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار گردید.



به گزارش محفل به نقل از مهر، بمناسبت ایام میلاد حضرت سیدالکریم (ع) شب شعری با حضور تعدادی از ستایشگران و شعرای آئینی و پیرغلامان خاندان علیهم السلام در بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار گردید.
در این محفل که با حضور حاج مرتضی طاهری رئیس هیئت مدیره خانه مداحان، حاج حمید منتظر رئیس کانون مداحان استان تهران، حاج ابراهیم صدیق رئیس کانون مداحان شهرستان ری و حجت الاسلام و المسلمین حامد احمدپور رئیس اداره تبلیغات شهرستان ری همراه بود، حجت الاسلام قاضی عسکر تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) بعد از استماع اشعار شعرا، به ایراد سخنرانی پرداخته و عنوان کرد: مادحین و شعرای آئینی به واسطه اشعار و مدح آل الله علیهم السلام موجبات ارتقا بینش و معرفت مردم را فراهم می آورند که این امر توفیق الهی است و باید این عزیزان به سبب این جایگاه قدر خویش را بدانند.
وی اضافه کرد: در طول تاریخ اسلام، در زمان هایی که احتیاج به شورآفرینی و ایجاد روحیه حماسی در مردم برای مقابله با ظلم بود همواره از شعر بهره گرفته شده است؛ هنگام بازگشت کاروان اُسرا به مدینه، امام سجاد (ع) با آنکه می توانستند با آن بیان زیبا و رسا، فجایع کربلا را برای مردم بازگو کنند اما آن امام همام از بشیر بن جذلم خواستند تا واقعه جانسوز کربلا را در چارچوب اشعاری برای مردم مدینه بیان نماید و به واسطه این اشعار غوغا و شور عجیبی در بین مردم به وجود آمد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) ضمن اشاره به تحول در حوزه شعر بعد از انقلاب اسلامی این امر را مرهون دیدگاه ها و بیانات رهبر معظم انقلاب خوانده و خاطرنشان کرد: در گذشته اشعار آئینی در مورد وقایعی همچون کربلا بگونه ای سروده می شد که حرمت و عزت خاندان آل الله علیهم السلام به خوبی حفظ نمی گردید اما بعد از انقلاب شعرای خردمند و آئینی کشور اشعار بسیار غنی و عزتمندانه ای سروده و سبب شورآفرینی در جامعه شدند که در وقایع گوناگونی همچون دفاع مقدس اثرات آن کاملا مشهود بود؛ همینطور همواره مطالبه رهبر معظم انقلاب از شعرا و مادحین بیان مسائل روز در چارچوب اشعار بوده است.
حجت الاسلام قاضی عسکر ضمن اشاره به تسلط رهبر معظم انقلاب به حوزه شعر و ادبیات و هنر عنوان کرد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در حوزه شعر و ادب استاد و صاحب نظر هستند؛ ایشان زمانیکه رئیس جمهور بودند در جمع حافظ شناسان در شهر شیراز، قریب سه ساعت در مورد حافظ سخنرانی نمودند که با استقبال گسترده حافظ شناسان روبرو شد.
وی اضافه کرد: شعر یکی از بهترین روش های جذاب برای صدور فرهنگ اسلام و انقلاب به سرتاسر جهان است و به سبب وجود شاعران بزرگی همچون مولوی، خیام و… خیلی از ملل تحت تاثیر شعرای بزرگ کشور ما بوده و هستند.
رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث هنر را دارای ظرفیت خیلی خوب و بالایی برای توسعه فرهنگ دینی توصیف کرده و خاطر نشان ساخت: کشور ما دارای تمدن و آثار تاریخی و فرهنگی زیادی است که باید با استفاده از ظرفیت هنر در چارچوب های مختلفی همچون شعر، فیلمسازی، نقاشی و…آثار فاخری تولید و به جهان ارائه کرد.
وی در انتها از ایجاد مرکز ری شناسی در مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث با هدف پژوهش و گردآوری آثار در رابطه با فرهنگ غنی و کهن این خطه و امامزادگان و مشاهیر مدفون در شهرستان ری اطلاع داد و خاطرنشان کرد: در حوزه شعر در مورد حضرت عبدالعظیم (ع) اشعاری گردآوری گردیده که در آینده نزدیک به چاپ خواهد رسید و ما از شعرای حاضر استدعا داریم اشعار خویش را به مجموعه دارالحدیث عرضه نمایند تا این سروده ها هم در چارچوب مکتوبات آماده و انتشار یابد.
در این محفل شعرای حاضر به شعرخوانی در مدح حضرت سیدالکریم (ع) و جایگاه والای این نواده پاک امام حسن مجتبی (ع) و همینطور در مظلومیت مردم غزه در مقابل جنایات رژیم جعلی و کودک کش اسرائیل پرداختند و مدیحه سرایی حاج شهروز حبیبی اردبیلی از دیگر بخش های این مراسم نورانی بود.
آقایان حسین ایمانی، مجید شیرمحمدی، قاسم نعمتی، سید جعفر حیدری از مجمع شعرای آئینی شهرستان ری، احمد بابایی از استان تهران، علیرضا حضرتی از استان زنجان، نوجوان شاعر امیررضا رشیدی از استان کرمانشاه، احمد علوی از استان قم و خانم ها نصیبا مرادی، زهرا سادات قاسمی، سمانه رحیمی و فاطمه نانی زاد از استان تهران از شعرایی بودند که در این محفل شعرخوانی کردند.


منبع:

1402/08/02
12:34:10
5.0 / 5
393
تگهای خبر: قاضی , قم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
محفل