ابوترابی فرد:

برنامه هفتم توسعه بدون تعریف راهبردها و اجرای درست، به نتیجه نمی رسد

برنامه هفتم توسعه بدون تعریف راهبردها و اجرای درست، به نتیجه نمی رسد

محفل: به گزارش محفل، خطیب موقت نماز جمعه تهران اشاره کرد: اساسا برنامه هفت ساله توسعه بدون کار و تلاش متوالی و بدون تولید مبتنی بر علم و بدون تعریف دقیق راهبردها و اجرای درست به نتیجه نخواهد رسید.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ابوترابی فرد در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی بیان نمود: ریاست جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۲۸ خردادماه با الهام از سیاست های کلی ابلاغی، برنامه هفتم توسعه، لایحه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. سند برنامه یکی از مهم ترین اسناد بالادستی و ابزارهای نظام تدبیر به منظور اداره خردورزانه امور و اجتناب از رفتارهای ناهماهنگ و سلیقه ای و فاقد مبنا به حساب می آید.
وی افزود: این سند مهم تبیین کننده نقش راه قوای سه گانه و دستگاههای اجرایی کشور برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار از راه ایجاد هماهنگی میان ارکان مختلف نظام بوده و از این زاویه دارای جایگاه بسیار محوری است.
وی اظهار نمود: از آموزه های وحیانی به خوبی استناد می شود که موفقیت انسان و جامعه بشری در حیات اجتماعی و فردی و تحولات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نیازمند هدف گذاری دقیق، برنامه ریزی صحیح و اجرای درست برنامه ها و راهبردهای اثرگذار می باشد. اگر در حیات فردی، خانوادگی و اجتماعی هدف مشخصی را تعیین نکنیم و برای دستیابی به آن برنامه و راهبرد درستی تعریف نکنیم بطور قطع به نتیجه نخواهیم رسید.
ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: در آیات قرآن در سوره یوسف به دو برنامه هفت ساله با هدف رشد اقتصادی بالا و پایدار و تولید صادرات محور اشاره شده است. قرآن کریم به خوبی جایگاه برنامه اجرایی و کارآمد را معرفی کرده است. در برنامه های هفت ساله ای که حضرت یوسف این پیامبر الهی برای رشد جامعه مصر عرضه کرد چندین نکته مشهود است. دانش قابل اتکاء و به هنگام، درک درست و دقیق از تهدید و فرصت، آینده نگاری و آینده سازی و تمرکز بر مسئله اصلی و اولویت اساسی جامعه که متاسفانه در برنامه های جمهوری اسلامی ایران نادیده گرفته می شود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه خاطرنشان کرد: حضرت یوسف بر یک اصل کلیدی متمرکز بود با آنکه پیامبر الهی بود و برای تحول فرهنگ و فکر جامعه مصر مسئولیت بر عهده داشت و بنا بود از یک کشور مشرک یک جامعه موحد بسازد، اما تمرکز خویش را بر رشد اقتصادی گذاشت. باید در مدرسه قرآن زانو زد و از این کتاب وحیانی درس آموخت. حضرت یوسف با اشراف به این حقیقت که اجرای برنامه نیازمند ارتقاء حکمرانی و توانمند سازی نهاد دولت می باشد برنامه هفت ساله کامل و جامعی را تهیه کرد.
وی بیان نمود: بطور قطع اگر نهاد دولت و قوای سه گانه توانمند و کارآمد نباشند و از هماهنگی لازم برخوردار نبوده تحقق اهداف برنامه ممکن نخواهد بود. حضرت یوسف زمینه افزایش کارایی نهاد دولت و دستگاه اجرایی وقت را فراهم نمود برای همین برنامه وی به نتیجه رسید. دو راهبرد اساسی، خروجی محور و نتیجه گرا برای تحقق هدف رشد اقتصادی پایدار، تلاش و کار مستمر برای افزایش تولید دانش بنیان به حساب می آید. اقتصاد جامعه مصر مبتنی بر کشاورزی بود. حضرت یوسف یک برنامه هفت ساله ای عرضه کرد و کار و تلاش پیاپی بدون وقفه را در آن محور قرار داد.
ایشان در ادامه تصریح کرد: برنامه هفت ساله هفتم توسعه بدون کار و بدون تلاش و بدون تولید مبتنی بر علم و بدون تعریف راهبردها و اجرای درست توسط مجموعه حاکمیت و ملت بطور قطع به نتیجه نخواهد رسید. راهبرد دومی که در کنار تولید حداکثری حضرت یوسف بر آن تاکید داشت مصرف حداقلی بود. اگر ما ۲۰ درصد از گازی که استخراج می نماییم و با هزینه سنگین و فناوری پیچیده به نقاط مختلف کشور هدایت می نماییم به صادرات تخصیص دهیم با یک تحول جدی در برنامه هفتم روبه رو خواهیم شد.
وی ادامه داد: ما باید نگاه مبتنی بر مصرف را به نگاه مبتنی بر تولید و خلق ثروت و انباشت سرمایه تبدیل نماییم. ما نیازمند تغییر در ریل حکمرانان و بدنه جامعه هستیم. در برنامه هفت ساله دوم حضرت یوسف یک بازار بزرگ در مقابل ثروت انباشته شده به وجود آمد. کاروان ها از کشورهای مختلف برای تجارت به مصر می آمدند. اقتصاد مبتنی بر تولید و صادرات محور راه برون رفت از مشکلات و دستیابی به قدرت اقتصادی مطلوب است. امیدوارم ملت و دولت و حکمرانان همگی دست به دست هم داده و شاهد یک اتفاق بزرگ در تحقق برنامه هفتم توسعه باشیم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته تهران ضمن اشاره به سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین بیان نمود: سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به آمریکای لاتین دارای آثار و دستاوردهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تعیین کننده ای است که تحویل آن فرصت مناسبی را می طلبد. اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی در آمریکا در تحلیل این سفر می نویسد روسای جمهوری اسلامی ایران به آمریکای لاتین سفرهایی داشتند اما چشم انداز استراتژیک این دیدار متفاوت می باشد. چین، روسیه و ایران در سال ۲۰۲۳ تلاش می کنند از نفوذ غیرقابل مناقشه آمریکا جلوگیری نمایند.
ابوترابی فرد افزود: رئیس جمهور ایران با نگاه به این تحول و بهره برداری درست از آن به منطقه سفر کردند و در ادامه می نویسد ونزوئلا به مرکزی برای حرکت انقلاب ایران در نیمکره غرب تبدیل گشته است. این سفر از ابعاد مختلف نیازمند تحلیل است و بنده در فرصتی مناسب در تحلیل سیاست خارجی دولت سیزدهم مطالبی را مطرح خواهم کرد.
وی اظهار نمود: نکته دیگری که شایسته است به آن اشاره کنم عقلانیت نسبی غرب در رویارویی با جمهوری اسلامی ایران است که در اینروزها در رسانه ها گفت وگوهای عملیاتی میدانی در کشورهای اروپایی مشاهده می شود. خدمت ملت عزیز باید عرض کنم که این جایگاه اقتدارآفرین و این ظرفیت استثنایی جمهوری اسلامی در منطقه و فرامنطقه دستاورد مقاومت، استقامت و هوشیاری ملت بزرگ ایران و جامعه علمی، دانشگاهی و حوزوی و پیشگامان عرصه سیاسی و اقتصادی کشور است که تحت رهبری مبتنی بر دانش و اراده اقتدارآفرین و خلل ناپذیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به دست آمده است. همانطوری که پیروزی ملت بزرگ ایران بر استبداد شاهنشاهی و پیروزی افتخارآفرین در دفاع مقدس دستاورد ملت بزرگ ایران تحت رهبری امام بزرگوار بود. در سایه این عقلانیت، دانش، ایمان باید به دستاوردهای موثر کشور احترام گذاشت و به ادامه این روند استقامت بخشید.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه بیان نمود: حوزه دیگری که نیازمند است به صورت گذرا به آن اشاره کنم بحث در ارتباط با هفته قوه قضاییه است. در روزهای شهادت معمار متفکر و هوشمند دستگاه قضایی نوین ایران آیت الله شهید بهشتی و یاران و همرزمان پرافتخار ایشان هستیم. قوه قضاییه در قانون اساسی از اصول ۱۵۶ تا ۱۷۴ دارای نقش بی بدیل و استثنایی در نظام حکمرانی اسلامی است. استقلال قوه قضاییه در نظام جمهوری اسلامی ایران تمام و کامل است و این دستاورد بسیار استثنایی به حساب می آید. چهره های هوشمند دانشگاهی و چهره های برجسته قضایی تصریح می کنند که هیچ گونه دخالتی از جانب دستگاه هایی اجرایی در قوه قضاییه در عمل ممکن نیست و این سرمایه بزرگی به حساب می آید.
ابوترابی فرد افزود: هفته قوه قضاییه فرصتی برای بازاندیشی اقدامات انجام شده در طول یک سال قبل و تدبیر نقشه راه برای آینده این حوزه می باشد. اقدامات انجام شده پارسال توسط مسؤلان قضایی بخصوص ریاست قوه قضاییه حکایت از مدیریت کارآمد ناشی از بینش عمیق و آینده نگری دارد. امروز عملکرد دستگاه قضایی برای دستیابی به افق بالاتر و اصلاح نقصهای موجود در درون قوه و افزایش رضایت مندی مردم مورد قبول نخبگان دانشگاهی و صاحبان اندیشه در این حوزه می باشد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به عرضه برنامه هفتم توسعه به مجلس شورای اسلامی بیان نمود: همچون مسائلی که در سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و همه مسؤلان باید به آن توجه داشته باشند واقعی کردن منابع و مصارف دولت و فراهم آوردن زمینه رشد پایدار و بالا، شفافیت درآمد و هزینه شرکتهای دولتی، شفافیت بدهی های عمومی دولت، ایجاد تحول در نظام مالیاتی با رویکرد تبدیل مالیات به منبع اصلی بودجه جاری دولت، تک رقمی شدن تورم طی برنامه پنج ساله، تقویت رویکرد اقتصادمحور در سیاست خارجی، حفظ ارتباط ذخائر و منابع آبی، تحول در نظام اداری و اصلاح ساختاری آن با رویکرد افزایش نقش بخش خصوصی، اقتدار نظام جامع تأمین اجتماعی و تحکیم نهاد خانواده و رفع موانع رشد و شکوفایی جامعه بانوان کشور می باشد.
ابوترابی فرد تصریح کرد: عملیاتی کردن سیاست های یاد شده که در لایحه برنامه هفتم به صورت شفاف به آن پرداخته شده است در وهله اول نیازمند اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی کشور است. انضباط مالی و مدیریت دقیق منابع و بودجه ریزی برپایه عملکرد، اصلاح و شفاف سازی بدهی و معوقات دولت و شرکتهای دولتی، تعیین تکلیف طرح های تملک دارایی های سرمایه ای نیمه تمام، تخصیص راهبردی منابع همچون مواردی است که باید به آن توجه گردد. تا اصلاح بودجه ریزی شاهد انضباط کامل درآمدها و هزینه ها خواهیم بود کسری بودجه عمومی کشور در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰۴ هزار میلیارد تومان بوده است و در حوزه های دیگر هم این کسری وجود دارد. با برنامه ریزی عملیاتی و مدیریت دقیق مصارف و منابع این کسری بودجه به حداقل خواهد رسید. امیدواریم که دولت و مردم در این راه دست به دست هم داده و در تحقق اهداف پیشبینی شده در این برنامه موفق شوند.




منبع:

1402/04/03
10:43:39
5.0 / 5
454
تگهای خبر: ابلاغ , اقتصاد , حكم , دستگاه قضایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
محفل