جلیلی:

مشارکت در فضای رقابتی شکل می گیرد ولی رقابت هم ضوابط دارد

مشارکت در فضای رقابتی شکل می گیرد ولی رقابت هم ضوابط دارد

به گزارش محفل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: نباید فقط صنعت با دانشگاه در ارتباط باشد بلکه سیاست، اقتصاد و فرهنگ هم باید با دانشگاه در ارتباط باشد.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، سعید جلیلی ظهر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی در سلسله جلسات با کارگزاران انقلاب در رابطه با مبحث «کارآمدی نظام»، اظهار نمود: معمولاً کارآمدی با شاخص هایی از قبیل پیشرفت صنعتی، کشاورزی، پزشکی سنجیده می شود. من معتقدم اگر می خواهیم در کشور موفقیت و پیشرفت داشته باشیم، در کنار پیشرفت های صنعتی، پزشکی و کشاورزی حتما باید پیشرفت در علوم انسانی داده باشیم در واقع لازمه سایر پیشرفت ها، پیشرفت در علوم انسانی است.
وی افزود: علوم انسانی بنیان های مشترکی دارد. یکی از پیشرفت های غرب در پارادایم خود این بود که اندیشه را امتداد دادند به آن چه ناظر به مسایل کشور خود بوده است. غرب توانسته اندیشه خویش را امتداد داده و آنرا به مسایل جامعه بیاورد و تمدن غرب را شکل داده است. یکی از عقب ماندگی ما اینست که اندیشه را به تمدن ارتباط ندادیم و اندیشه در اقتصاد، سیاست و فرهنگ امتداد ندادیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به اینکه نگاه پایه ای به علوم انسانی که بتواند مسایل جامعه را حل کند بسیار جدی است، خاطرنشان کرد: یک سوال جدی اینست که به چه میزان علوم انسانی در شناخت مسایل و حل آنها کاربرد داشته است؟ به صورت مثال وقتی از اقتصاد و قیمت ارز، خودرو و مسکن صحبت می نماییم، باید بررسی نماییم مراکز علوم انسانی در این حوزه چه پاسخی دارند و آیا علوم انسانی می تواند در کشور به مسایل جامعه پاسخ مناسبی بدهد یا نه؟
جلیلی تصریح کرد: اگر می خواهید مسایل کشور به خوبی فهمیده شود و راهکارهای درست ارائه شود و آنها به درستی اجرا شود، نمی توان نقش علوم انسانی را نادیده گرفت. سوال دیگر اینست که آیا ما از وضعیت موجود به وضع مطلوب در استفاده از علوم انسانی حرکت می نماییم یا نه؟ دولت باید دانشگاه را یک ظرفیت برای بهره گیری از علوم انسانی برای حل مسایل کشور بداند. اگر دانشگاه و دانشجو علوم انسانی در این حوزه موثر نیست باید صدمه شناسی شود که چرا شرایط این گونه شده است. فقط اینطور نیست که صنعت با دانشگاه در ارتباط باشد بلکه سیاست، اقتصاد و فرهنگ هم باید با دانشگاه در ارتباط باشد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در پاسخ به این سؤال که «شاخص های دولت انقلابی» چیست؟ اظهار داشت: «شاخص های مختلفی برای ارزیابی عملکرد دولت منتخب مردم وجود دارد» و این شاخص ها برای اینست که اگر دولت این شاخص ها را به درستی پیش ببرد از او حمایت و پشتیبانی کرد. اگر در پیشبرد شاخصی دولت عقب بود باید آنرا نقد کرد. دانشگاه در این حوزه بسیار می توانند موثر باشند. دولت سایه یک گفتمان است و آحاد جامعه در وسع خود باید به روند پیشبرد مسایل جامعه کمک کنند. هر دانشگاهی می تواند یک دولت در سایه باشد و مسایل را رصد و پایش کند.
او همینطور در پاسخ به نقد یک دانشجو در مورد برخی رفتارهای عوام فریبانه مسؤلان، برخورد با دانشجویان، اعمال سیاست ناکارآمد و ضرورت پاسخگویی مسؤلان در برابر شرایط کشور اظهار نمود: رفتارهای پوپولیستی مبحث مهمی است؛ البته برخی نیت خوانی مصداق رفتار پوپولیستی است. اگر به جای تامل در مسأله ای، با آن مسأله برخورد شعاری کردیم، رفتار پوپولیستی انجام داده ایم. در کشور باید تامل و بررسی مسایل حل شود و صرف انتشار توییت نمی تواند مشکلات را حل کند. بحث ما اینست که کارنامه چهار ساله کشور به درستی بررسی و نقاط ضعفش و قوت بررسی شود. نمی شود کلی حرف زد و گفت موفق بودیم یا نبودیم. دشمن چهل سال هرکاری می توانسته ضد کشور انجام داده ولی موفق نشده است چون ما قوی بوده ایم و اعتراف کرده فشار حداکثری شکست فاحش خورده است البته بحث این نیست که نقاط ضعفش دیده نشود بلکه با نقاط قوت، ضعف ها را برطرف کرد.
او همینطور ضمن اشاره به این که دشمن از اقدامات خود ضد ما دست برنداشته و می کوشد نقاط قوت ما را بپوشاند، اظهار داشت: در این شرایط که در مسایل اقتصادی مشکل پیش آمده است باید بتوانیم برپایه نقاط قوت خود آن مشکلات را حل نماییم. کشور فقط مقاومت نداشته بلکه پیشرفت هم داشته است. دشمن می گوید صادرات تجهیزات نظامی ایران می تواند معادلات جنگ در اکراین را تغییر دهد. خب چرا ما این موفقیت ها را در زمینه خودرو نداشته ایم؟ چون چاره ها غلط ارائه شده است.
جلیلی افزود: سال۹۲ تجویز داده شد اگر مشکلات را با فلان کشور حل نماییم، مشکلات کشور حل می شود. بر این اساس این راهکار، توافق می شود اما طرف مقابل زیرمیز می زند و شرایط اقتصادی بدتر می شود. این راه جواب نداد. این مسایل را باید دقیق دید. اگر راهکار ارائه شده خطا داشت، باید آن خطا اصلاح گردد. اینجا دانشگاه می تواند نقش داشته باشد نه این که با توییت، مسایل را بالا و پایین کرد.
وی در مورد مشکلات اقتصادی کشور بیان نمود: تورم خیلی قدیمی است و مخصوص این چهار سال نیست و باید سریع تر حل می شد. شش برنامه پنج ساله قبل و شش برنامه بعد انقلاب وجود داشته است که باید این برنامه های صدمه شناسی شود. اینجا رفتار پوپولیستی جواب نمی دهد بلکه باعث مزمن شدن مسایل می شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور تصریح کرد: باید بر دولت ها نظارت شود که آیا اولویت ها را درست انتخاب می کنند یا خیر. دانشگاه می تواند اولویت ها را تعیین کرده و آنها را با دولت در بین بگذارد. تورم مسأله ناشناخته ای نیست و اگر روی آن تمرکز وجود داشته باشد می تواند این بیماری را درمان کند. دولت باید بر روی مسایل اصلی کشور تمرکز کند.
جلیلی در پاسخ به این پرسش که چرا در دولت حضور ندارد، اظهار داشت: مدیریت کشور یک کار تیمی است و قرار نیست همه در زمین باشند. کسانی که روی نیمکت یا روی سکو هستند شاید بهتر بتوانند مسایل را درک کنند. هر دولتی منتخب مردم باشد همه وظیفه کمک داریم ولی اگر دولتی نگاه نزدیک تری داشته باشد، آثار کمک بیشتر می شود. بسیاری از کمک هایی که به دولت سیزدهم می دهیم به دولت قبلی هم ارائه دادیم. در زمینه برجام ما دیدگاه های خویش را مطرح کردیم؛ در این دولت هم دیدگاه و راهکارهای خویش را بموقع مطرح می نماییم. نگاه دولت هم همراه تر است و چاره ها را به دستگاه ها ارجاع داده اند ولی مهم اینست که نتیجه مدنظر به دست آید.
وی دربا ه شرایط کشور نسبت به اول انقلاب اظهار داشت: امید به زندگی از آغاز انقلاب افزایش و مرگ و میر اولاد کاسته شده است. دور میدان آزادی کپرنشین وجود داشت. کشور پیشرفت داشته اما انقلاب به حداقل ها راضی نیست و به قله نگاه می کند.
در ادامه دانشجویی خطاب به جلیلی اظهار داشت که شما از شرایط محرومین خبر ندارید و چون تفنگ در دست دارید، هرکاری می کنید و برخی از جوانان را اعدام کردید که آنها معاند نبودند که جلیلی در پاسخ اظهار داشت: روح الله عجمیان چه برخورداری از انقلاب داشت؟ پدرش کارگر روزمزد بود ولی شما از قاتلش حمایت می کنید. آرمان علی وردی چه شد؟ همه دنیا فیلم برخورد با آنها را دید. اگر از محرومین صحبت می کنید که افتخار انقلاب اسلامی اینست که همین افراد پای انقلاب هستند نه ویژه خواران. پشتیبانی از افرادی که وحشیانه ترین عمل را انجام داده اند، افتخار ندارد. کسی که دو نفر در مشهد را به قتل رساند افتخار ندارد. گفتید تفنگ دست شماست. سال قبل در تهران ۱۰ نفر شهید امنیت شدند. وقتی کسانی که تفنگ ندارند این همه جنایت می کنند، اگر تفنگ در دست داشته باشند، چه می کنند؟ آنها وقتی تفنگ داشتند۱۷ هزار نفر را شهید کردند.
وی در مورد به رسمیت شناختن حق اعتراض اظهار داشت: من در همین چند ماه در حد خود در دانشگاه ها حضور یافته و پاسخ به اعتراضات داده ام. مشکلی در آزادی بیان نیست ولی باید آزادی بیان در قالب قانون باشد که این که کسی را در خیابان مثله کنند یا به آمبولانس حمله کنند. جامعه باید بداند کشور و نظام از آن خود اوست و در مسایل کشور مشارکت کند. مشارکت در فضای رقابتی شکل می گیرد ولی رقابت هم ضوابط دارد. در ترکیه هم سه نفر کاندید می شود نه سی نفر. در انتخابات ایران در سال ۸۸ هم ۸۵ درصد مشارکت کردند ولی کسانی که رای نیاوردند، برای کشور چندین ماه مشکل ایجاد کردند. همین افراد از سال۹۲ کشور را هشت سال در اختیار داشتند.



1402/02/26
15:11:40
5.0 / 5
595
تگهای خبر: اقتصاد , انتخابات , دولت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
محفل