حبیب اسیود تروریستی که اعدام شد چه کسی بود؟

حبیب اسیود تروریستی که اعدام شد چه کسی بود؟

محفل: حبیب فرج الله چعب معروف به حبیب اسیود سرکرده گروهک تروریستی حرکه النضال بامداد امروز اعدام شد. اسیود در خوزستان دست به عملیات تروریستی بسیاری زده که از تلخ ترین آنها می توان به حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح اهواز اشاره نمود که روز اول مهر تلخی را برای بچه های اهوازی ساخت.


ایسناپلاس: نام «حبیب اسیود» که می آید بیشتر ذهن ها معطوف به حمله تروریستی۳۱ شهریور سال۹۷ می شود. روز سیاهی که گرد مرگ روی صورتِ اهواز پاشیده شد و ۲۵ هموطن مان به شهادت رسیدند. حبیب فرج ا... چعب معروف به حبیب اسیود سرکرده گروهک تروریستی «حرکه النضال» متولد سال ۱۳۵۲ در شعیبیه یکی از روستاهای شوشتر است و تحصیلات آکادمیک خودرا در رشته علوم اجتماعی گذارنده است. بعضی می گویند در ایران کارمند بانک بوده و بعضی ها هم می گویند که حبیب چعب بلافاصله بعد از به پایان رسیدن تحصیلات دانشگاهی اش به هلند مهاجرت کرد.
حبیب اما مدتی بعد، بعد از هلند به سوئد مهاجرت می کند و بعد از گرفتن تابعیت از سوئد؛ در این کشور مشغول بکار می شود.
در ناآرامی های سال۸۴ در خوزستان که توسط جدایی طلبان به «انتفاضه نیسان» معروف می شود؛ گروهک تروریستی حرکه النضال اعلام وجود و حبیب اسیود نیز به سرکردگی این گروه معرفی شود.
البته اسیود در بعضی اظهاراتش اعتراف کرده است که از ۷۸ بدنبال جذب مردم خوزستان به گروهک تروریستی حرکه النضال بوده چونکه ریشه های ایدئولوژیکی این گروه جدایی طلب در همان سالهای دفاع مقدس وجود داشته است. وی در دادگاه صراحتا اقرار کرده است که ترویج تکفیری گری، ناشی از تصمیم اتاق فکر آنها در یکی از کشورهای منطقه بوده است. چعب ملقب به اسیود، همین طور به ارتباط خود و گروهک تروریستی تحت امرش با داعش، موساد، سازمان سیا و حمایت ساپو(سازمان اطلاعاتی کشور سوئد) نیز اقرار و آنرا تشریح کرده است.
وی در اعترافات خود در ارتباط با اسرائیل توضیح می دهد که خانمی با نام «منال مسلمی» در سال ۲۰۱۹ در نشست این گروهک تروریستی در بوکسل شرکت می کند و بعدها متوجه شده که این خانم یهودی الاصل است. اسیود می گوید که منال مسلمی با سفیر اسرائیل در بلژیک، جلسه ای هماهنگ می کند و او نیز درباره ی مسائل داخلی ایران شامل وضعیت قومیت ها در ایران و خصوصا مردم عرب خوزستان، با سفیر اسرائیل در آن دیدار صحبت می کند.


اتهامات حبیب اسیود چه بود؟
حبیب اسیود ۱۷ مورد اتهامی در دادگاه داشت. بمب گذاری در فرمانداری اهواز در سال ۸۴، بمب گذاری در سازمان مدیریت و برنامه ریزی(سازمان برنامه و بودجه) خوزستان در سال ۸۴، عملیات بمب گذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال ۸۴، بمب گذاری در اداره محیط زیست اهواز در سال ۸۴، بمب گذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمب گذاری در محور انتقال نفت اهواز-آبادان-ماهشهر، بمب گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال ۸۴، برنامه ریزی برای بمب گذاری در دادگستری اهواز همچون اتهامات او بودند.
همین طور بمب گذاری در بانک سامان اهواز در سال ۸۴، حمله مسلحانه به تاسیسات پمپاژ آب در یکی از روستاهای شوشتر در سال ۸۸، ترور یکی از شهروندان در یکی از روستاهای شوشتر در سال ۸۸ و به رگبار بستن وی و به آتش کشیدن خودروی شخصی او همچون دیگر اقدامات تروریستی است که این گروهک تروریستی به سرکردگی چعب مرتکب شده است.
در سال۸۴ حرکه النضال در بمب گذاری های گوناگون ۲۸ نفر از هموطنان مان را به شهادت رساند و حدودا ۷۸ نفر زخمی شدند.
همین طور در جلسات رسیدگی به پرونده چعب، بر طبق اظهارات دادستان؛ حمله به یکی از اتوبوس های خانواده شهدا در راهیان نور و آتش زدن بانکها در برخی از شهرستان های استان خوزستان همچون عملیات های طراحی شده توسط این گروهک تروریستی به سرگردگی حبیب اسیود بود.
اما تا ۳۱ شهریور ۹۷ شاید کمتر کسی این چهره جدایی طلب را می شناخت. بعد از حمله تروریستی به رژه اهواز در بلوار قدس این کلانشهر و به شهادت رسیدن ۲۵ نفر از هموطنان مان و ۶۰ نفر زخمی بالاخره دستگیری وی در آبان ۹۹، نام حبیب اسیود بر زبان ها افتاد.


حبیب چعب بعد از به عهده گرفتن سرکردگی گروهک تروریستی حرکه النضال؛ بدنبال تئوریزه کردن حملات مسلحانه بوده و البته تعداد حملات مسلحانه این گروهک تروریستی نیز تایید کننده همین مورد است. چعب در تمام اعترافاتش در دادگاه؛ نقش خودرا در حملات تروریستی تایید هم می کند.
در دادگاه رسیدگی به حمله تروریستی سال۸۴ در اهواز که در سال ۸۶ برگزار می شود؛ همکاری گروهک تروریستی حرکه النضال با گروهک تروریستی جیش العدل به سرکردگی ریگی هم مطرح می شود و ظاهرا برخی از سران حرکة النضال بمنظور آموزش نظامی و ساخت بمب عازم سوریه و شمال عراق شدند و ۱۰۰ چاشنی انفجاری بمب را داخل کشور تحویل گرفتند که با عملیات نهادهای امنیتی ایران با شکست مواجه گشتند.
در این میان اما نکته قابل توجه درباب حبیب اسیود این است که حبیب از سال ۱۳۸۶ تا زمان دستگیری، توسط پلیس بین الملل «تحت پیگرد بین المللی- اعلان قرمز» قرار گرفته بود. یعنی کشورهای محل اقامت و تردد او مانند آمریکا، هلند، بلژیک و سوئد موظّف به دستگیری و استرداد متهم به پلیس جمهوری اسلامی ایران بوده اند. اما هیچ یک از این کشورها؛ اسیود را به جمهوری اسلامی ایران بازنگرداند و خود این امر به مثابه یک جرم بین المللی است.
دستگیری یا ربایش اسیود؟
برخی منابع غربی و رسانه های فارسی زبان خارج کشور مدعی شده اند که نهادهای امنیتی ایران حبیب اسیود را در اکتبر۲۰۲۰ در ترکیه ربوده و به ایران برده اند. این درحالی است دستگیری به روش ربایش ریسک بالایی دارد و روابط دیپلماتیک دو کشور را نیز بهم می زند. از آنجا که اسیود از سال ۸۶ در فهرست قرمز اینترپل قرار دارد برای همین همکاری در تبادل او را اصلا نمی توان ربایش نامید.
اسیود در نهایت در آبان ۱۳۹۹ دستگیر و نخستین اعترافات وی در رسانه ملی در ۲۱ آبان همان سال منتشر می شود و در اعترافاتش سرکردگی حمله تروریستی رژه اهواز را نیز به عهده می گیرد. در نهایت دادگاه های رسیدگی به پرونده حبیب اسیود با ۱۷ مورد اتهامی و فساد فی الارض در در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی افشاری انجام شد و بامداد امروز حکم اعدام این سرکرده گروهک تروریستی اجرا شد.


حمایت های بی دریغ دولت سوئد از اسیود
فولویو مارتشلو عضو ایتالیایی پارلمان اروپا روز سه شنبه ۲۲ دسامبر ۲۰۲۰ در گفتگوی اختصاصی با العربیه فارسی از مقابل زندان کپنهاک خواهان آزادی فوری حبیب فرج الله چعب و بازگشت او به سوئد شد و پیشنهاد وضع شدن تحریم های اقتصادی مقابل ایران از طرف اتحادیه اروپا در صورت همکاری نکردن این کشور را بیان کرد.
او با اشاره به ربوده شدن حبیب فرج الله چعب معروف به حبیب اسیود در ترکیه و انتقال او به ایران، با تأکید بر این که اتحادیه اروپا تضمین محترم شمرده شدن حقوق بشر را وظیفه خود می داند و به همین دلیل انتقال اسیود به ایران را غیرقابل قبول می داند، اظهار داشته بود: «ایران باید فورا این فرد را به سوئد بازگرداند.»
کشور سوئد تا قبل از صدور حکم اعدام حبیب چعب؛ از حمایت این سرکرده گروهک تروریستی دست نکشید.




منبع:

1402/02/17
10:20:34
5.0 / 5
606
تگهای خبر: آموزش , اتهام , اقتصاد , پرونده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
محفل