نماینده سابق مجلس:
باید جلوی سوءاستفاده از اعتراضات را بگیریم
به گزارش محفل، نماینده سابق مجلس ضمن اشاره به شیوه فعلی گشت ارشاد، اظهار نمود: یکی از ظلم ها به نیروی انتظامی اینست که نیرویی را که در مأموریت های اصلی خود موفق بوده، در مأموریتی که در ارتباط با او نیست درگیر کرده اند، در حالیکه ۳۶ دستگاه وظایفی تعریف شده برای امر حجاب و عفاف دارند اما هیچکدام به وظایف خود عمل نکرده اند.
احمد مازنی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به جایگاه قانونی حق اعتراض برای مردم، اظهار نمود: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی، هرگونه تجمع و حرکت های اعتراضی در معابر و اماکن فقط به شرط رعایت دو نکته، آزاد است. یکی این که مخل به مبانی اسلام نباشد و دیگر این که مسلحانه برگزار نشود. در این اصل نه تصریح شده و نه حتی اشاره شده که مردم برای برگزاری تجمعات، احتیاج به کسب مجوز داشته باشند.
وی ادامه داد: نکته جالب اینست که یک مرتبه شورای محترم نگهبان تبصره قانون در ارتباط با احزاب را که در آن قید شده بود احزاب برای برگزاری اجتماعات در اماکن و معابر باید از وزارت کشور مجوز بگیرند، به استناد اصل ۲۷ قانون اساسی برگشت داده و اعلام نموده بود که در این اصل کسب مجوز از وزارت کشور یا هرجای دیگر قید نشده است.
نماینده سابق مجلس با یادآوری برخی اقدامات مجلس دهم در زمینه تهیه پیش نویس برای برگزاری تجمعات، اظهار نمود: ما در دوره دهم مجلس هم طرحی تهیه کردیم که در کمیسیون شوراها تصویب شده بود و کارشناسان همه نیروهای انتظامی، امنیتی و وزارت کشور دعوت شده بودند و به استناد اصل ۲۷ قانون اساسی، طرح در ارتباط با اجتماعات و راهپیمایی ها تهیه شده بود، اما متاسفانه در آن دوره ریاست وقت مجلس برپایه این تشخیص که شرایط کشور حساس و امنیتی است اجازه مطرح شدن مصوبه کمیسیون شوراها در صحن را هم نداد.
وی افزود: بنظر می رسد که اگر ما از ابتدا سنگ بنا را بر این می گذاشتیم که مطابق قانون اساسی تجمعات و راهپیمایی ها بدون حمل اسلحه و بدون این که مخل به مبانی اسلام باشد امکان برگزاری داشته باشد، نتیجه بهتری می گرفتیم. ضمن این که در امر مبانی اسلام، صحبت از اصول و اساس اسلام است یعنی مواردی همچون توحید، معاد، نبوت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: وقتی ما امکان تظاهرات آرام و قانونی را با محدودیت مواجه می نماییم، نتیجه اینست که اگر بخشی از مردم به موضوعی اعتراض داشته باشند و آن اعتراض را اعلام کنند، چون بر حاضران در تجمع کنترلی وجود ندارد و معلوم نیست که چه برنامه ای دارند یا چه کسانی هستند، تلاش می شود که این افراد متفرق شوند و آنان هم در پاسخ عصبانی می شوند و دست به خشونت می زنند و پاسخ متقابل دریافت می کنند. در این شرایط آتش بیاران معرکه هم سوءاستفاده می کنند و خروجی اش این خواهد شد که ادعا شود مردم یا حکومت ظرفیت آزادی را ندارند.
مازنی با اعلان اینکه حالا هم دیر نشده است و مجلس یازدهم و دولت می تواند برپایه سخنان رئیس جمهوری در رابطه با ضرورت شنیدن اعتراضات، پیش نویس مجلس دهم دراین زمینه را بررسی کند، اظهار نمود: حتی میتوان پیش نویس دیگری تهیه کرد و این مورد برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها را برپایه قانون اساسی به نتیجه رساند. میتوان مکانهای مشخصی را برای تجمعات تعیین کرد و علاوه بر این رسانه ملی هم همین کاری که هم اکنون در چارچوب برنامه شیوه انجام می دهد، حفظ کند و این رویکرد را ادامه دهد. بخصوص که لازم است افراد از دو طیف فکری مختلف این مناظرات را برگزار کنند تا مردم خودشان تشخیص دهند که چه دیدگاهی درست تر است.
این نماینده سابق مجلس ضمن اشاره به شیوه فعلی گشت ارشاد، خاطرنشان کرد: یکی از ظلم هایی که به نیروی انتظامی شده همین است؛ نیرویی که در مأموریت های اصلی خود موفق و حافظ امنیت و ثبات کشور بوده و شهدای بسیاری دراین زمینه داشته است، در مأموریتی که در ارتباط با او نیست وارد و درگیر کرده اند، در حالیکه ۳۶ دستگاه وظایفی تعریف شده برای امر حجاب و عفاف دارند اما هیچکدام به وظایف خود عمل نکرده اند.
مازنی تصریح کرد: ما در مجلس دهم در تحقیق و تفحص هایی که داشتیم همچون در مورد امر به معروف و نهی از منکر و مساله عفاف و حجاب هم تحقیق و تفحص انجام دادیم و تمام دستگاه در این امر نمره پایینی گرفتند که همه این دستگاه ها را بعنوان متخلف به قوه قضاییه معرفی کردیم. این دستگاه هایی که به وظایف خود عمل نکردند از دو حالت خارج نیست یا تخلف کردند یا وظایفی که برایشان تعریف شده قابل اجرا نبوده است. چه کسی باید این را رسیدگی کند؟ پاسخ مجلس شورای اسلامی است. یا این مورد بررسی نشده یا اگر بررسی شده هم نتایج این بررسی به مردم اعلام نشده است.
وی ضمن اشاره به شیوه فعلی اجرای گشت ارشاد، خاطرنشان کرد: هم قانون و هم شیوه اجرای آن ایراد دارد و بنظر می رسد با رخدادهای اخیر باید گشت امنیت اجتماعی به این شکل فعلا متوقف شود و مجلس، دولت، قوه قضاییه و مرکز پژوهش های مجلس با بهره گیری از متخصصان و صاحبنظران رشته های مختلف دینی، جامعه شناسی، روانشناسی، مردم شناسی و در یک فرآیند گفت وگومحور این مباحث انجام شده را به شکل زنده به سمع و نظر مردم برسانند. مردم اگر به صورت اقناعی بحثی را بشنوند خیلی راحتتر می پذیرند. مردم اگر اقناع شوند همراهی می کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن اشاره به سوءاستفاده برخی جریان های مخالف جمهوری اسلامی از مسائل اخیر، اظهار داشت: آنان از هر فرصتی برای ضربه زدن به ایران و جمهوری اسلامی استفاده می نمایند، ما نباید بهانه دست آنان بدهیم و باید جلوی سوءاستفاده آنان را بگیریم و هم نباید اجازه دهیم که جوانان ما سرخورده شوند.
منبع: محفل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب