عضو مجمع نیروهای خط امام(ره):

لایحه تعارض منافع نیازمند بازبینی و اصلاح است

لایحه تعارض منافع نیازمند بازبینی و اصلاح است

به گزارش محفل عضو مجمع نیروهای خط امام درباره تصویب کلیات لایحه تعارض منافع در مجلس اظهار داشت: اگر لایحه تعارض منافع بدون تغییر و به شکل فعلی اجرا شود که برای هر موردی، استثنایی قائل شوند آن وقت باید گفت متاسفانه اجرای چنین لایحه ای بیشتر به شوخی شباهت خواهد داشت تا اقدامی جهت شفافیت بخشی به امور اداری و استخدامی در کشور.


مهرزاد صدقیانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تصویب کلیات لایحه تعارض منافع در مجلس شورای اسلامی اظهار نمود: امکان خواندن تمامی متن این لایحه را پیدا نکردم، اما آنقدر که متوجه شدم معلوم است که این لایحه استثنائات زیادی را در بر می گیرد. هرگاه که یک قانون یا هر آنچه که کارکردی واحد در جهت یک هدف مشخص دارد را با استثنائات همراه سازیم، چنین برداشت می شود و احتمالاً نتیجه هم همین خواهد بود که آن قانون به ضد خودش بدل شود. از همین جهت است که باید درباره اجرائی شدن این لایحه به شکل فعلی، تجدیدنظرهایی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در غیر این صورت تصور می کنم چنانچه این لایحه با همین شرایط و بدون تغییراتی راهگشا در متن آن به عرصه اجرائی وارد شود، به احتمال فراوان ما را با مشکلات بیشتری در ساختار اداری و استخدامی مواجه می کند. ایراداتی که مقرر است این لایحه آنها را رفع کند، اما خواسته یا ناخواسته موجب تشدید تعدادی از آنها خواهد شد و از همین جهت است که تجدیدنظر در متن این لایحه می تواند کمک نماید تا مسیر درست تری برای اجرای آن پیش گرفته شود.
عضو مجمع نیروهای خط امام با یادآوری این که اگر در گذشته شاهد معافیت های مالیاتی در مورد تعدادی از نهادها بودیم هم اکنون تعداد این نهادها نه کمتر که هر روز بیشتر می شود، اظهار نمود: مدتی است که مسئولان بر ضرورت گرفتن دقیق و کامل مالیات و اجرای تمامی مفاد آن قانون اشاره می کنند. اگر مقرر است که مالیات کسر شود و به کمک هزینه های جاری دولت بیاید بهتر است آن نهادهایی که بودجه کلانی دریافت می کنند یا بنا به کارکردهایشان درآمدهای زیادی در طول سال دارند هم مشمول این قانون شوند تا گرفتن مالیات واقعاً موثر باشد، نه این که فقط با گرفتن آن از بقالی و قصابی درصدد جبران کسری ها برآیند.
صدقیانی اشاره کرد: باتوجه به تجربه اجرای قانون مالیات و اساساً نحوه نگارش و تصویب آنست که تصور می شود اگر لایحه تعارض منافع هم این چنین اجرا شود و برای هر موردی، استثنایی قائل شوند آن وقت باید اظهار داشت که متاسفانه اجرای چنین لایحه ای بیشتر به شوخی شباهت خواهد داشت تا اقدامی جهت شفافیت بخشی به امور اداری و استخدامی در کشور. مجلس هم باید دراین زمینه به انتقادات و پیشنهادهای مطرح شده از طرف کارشناسان توجه کند و بر اعمال آنها در متن لایحه اهتمام داشته باشد. در غیر اینصورت باید گفت عزمی برای جلوگیری از تعارض منافع در ساختار مدیریتی کشور وجود ندارد.




منبع:

1400/08/28
22:50:30
5.0 / 5
1018
تگهای خبر: تصویب , دولت , طرح , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
محفل