اختلافات رژیم صهیونیستی و آمریکا بر سر توافق با ایران بالا گرفت
رژیم اشغالگر قدس مخالف توافق هسته ای آمریکا با ایران است و در سال های اخیر از هیچ تلاشی برای جلوگیری از هرگونه توافقی دراین زمینه خودداری نکرده است. حالا و درآستانه دور جدید مذاکرات، تحرکات این رژیم تشدید شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رژیم صهیونیستی مخالف بازگشت آمریکا به توافق هسته ای است. با وجود آنکه بعد از شروع نخست وزیری نفتالی بنت رژِیم اسرائیل سیاست عدم تقابل با آمریکا در قبال برجام را در پیش گرفته بود و بنت مدعی بود نمی خواهد رفتاری مشابه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین در پیش بگیرد اما مواضع اخیر مقامات این رژیم نشان میدهد که تفاوت جدی بین بنت و نتانیاهو دراین زمینه وجود ندارد و برای همین شاهد می باشیم که اختلافات رژیم اشغالگر قدس با ایالات متحده درباره مذاکرات هسته ای بالا گرفته است.
رسانه های رژیم صهیونیستی گزارش داده اند که نفتالی بنت، نخست وزیر این رژیم، با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، که در جریان سفر منطقه ای به اسرائیل رفته است، دیدار نخواهد کرد تا تاکیدی بر مخالفت قاطع اسرائیل با هر شکلی از احیای برجام باشد. روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت که اسرائیل نگران است که آمریکا به توافقی بدتر از برجام با ایران رضایت دهد و از همین رو، نفتالی بنت تصمیم گرفته است که برای نشان دادن مخالفت خود با احیای برجام، به نماینده ویژه دولت جو بایدن در امور ایران وقت ملاقات ندهد.
هرچند روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی همیشه مستحکم بوده است و یکی از خطوط راهنمای اصلی سیاست خارجی آمریکا در منطقه خاورمیانه تامین منافع رژیم صهیونیستی بوده است، با این وجود در جریان مذاکرات ۲۰۱۵ اما کوشش های بی وقفه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس مقابل توافق هسته ای در دولت باراک اوباما شکست خورد. اوباما اولین رییس جمهور آمریکا بود که در مجمع عمومی سازمان ملل برای نخستین بار صراحتا از رژیم صهیونیستی انتقاد نمود و این رژیم را بعنوان غاصب سرزمین اشغالی در فلسطین معرفی نمود و روابط آمریکا با رژیم اسرائیل به سردی گرایید.
در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» و نخست وزیری «بنیامین نتانیاهو» دو طرف روابط تنگاتنگی با یکدیگر داشتند و خواسته های رژیم صهیونیستی و لابی حامی این رژیم در آمریکا در دوره ترامپ محقق شد بطوریکه می توان گفت ترامپ کارگزار سیاست های صهیونیست ها در منطقه خاورمیانه بود. اما با رفتن ترامپ و شروع ریاست جمهوری جو بایدن ماه عسل صهیونیست ها به پایان رسید و دولت بایدن از بازگشت به برجام سخن گفت.
با اختتام نخست وزیری نتانیاهو و بر سر کار آمدن نفتالی بنت، رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسید که باتوجه به عزم واشنگتن برای بازگشت به توافق هسته ای، نمی توان با سیاست نتانیاهو جلو رفت و باید تغییری در ساختار سیاسی در امتداد هماهنگی با دولت بایدن ایجاد کرد. بنت با تغییر در رویکرد سیاست خارجی خود در قبال مسائل منطقه ای، ضمن اعلام مخالفت با بازگشت آمریکا به توافق هسته ای در عین حال کوشش کرد که از در گفت و گو با کاخ سفید برآید تا بتواند که تا جای ممکن با تاثیر گذاری بر سیاست آمریکا، منافع خودرا در قبال این پرونده و سایر پرونده های منطقه ای بدست آورد. تا جایی که بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل در مصاحبه با نشریه آمریکایی «فارین پالسی» گفت کشورش می تواند با توافق هسته ای جدید با ایران کنار بیاید.
این روزها ظاهرا مواضع رژیم اسرائیل تغییر کرده است. به نوشته اسرائیل هیوم، رژیم اشغالگر قدس از آمریکا خواسته که برای توافق با ایران شتاب نکند. مقام های این رژیم از اینکه آمریکا ظاهرا قصدی برای تحمیل مذاکرات در مورد توانمندی موشکی و حضور جمهوری اسلامی ایران در سوریه ندارد، ناخشنود هستند. از طرف دیگر رژیم اسرائیل زیر فشار آمریکا است تا از مخالفت قاطع در مقابل احتمال احیای برجام بپرهیزد و رفتاری مشابه رویکرد سرسخت بنیامین نتانیاهو مقابل دولت آمریکا از خود نشان ندهد.
در گزارش این رسانه اسرائیلی آمده که دولت بنت، مخالف سرسخت هر نوع لغو تحریم های آمریکا مقابل ایران است و آنرا اقدامی بد می داند. فرماندهان نظامی این رژیم به صراحت تهدیدات تروریستی خودرا تکرار کرده اند که در صورت نبود گزینه تنبیهی از طرف آمریکا، رژیم اسرائیل گزینه خودرا در نظر دارد.
علاوه بر این سایت وای. نت گزارش داده که یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در دیدار با رابرت مالی مدعی شده ایران که برای ازسرگیری مذاکرات ظاهرا ابراز آمادگی کرده است، ولی فقط به دنبال خرید زمان است و قصد جدی برای بازگشت به تعهدات خود برمبنای برجام یا یک توافق تازه را ندارد.
روزنامه اماراتی نشنال نیز در قسمتی از یک گزارش با اشاره به دیدارهای اخیر مقامات آمریکایی و اسراییلی، همچون سفر مالی به منطقه و فلسطین اشغالی نوشت: وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن میزبان آیدان رول همتای اسراییلی خود بود که در رایزنی هایشان درباره ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم هسته ای آمریکا با ایران در وین نیز گفت و گو کردند. نشنال با اشاره به اینکه شرمن مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته ای در دولت باراک اوباما بود، نوشت: کارشناسان این دیدارها را تلاش آمریکا برای فرونشاندن نگرانی های اسراییل درباره مذاکرات وین و پرهیز از شکافی در روابط خود با آن می دانند.
این روزنامه افزوده است: اسراییلی ها هنوز نگران این هستند که آمریکا توافقی قوی با ایران انجام ندهد که سبب محدود کردن رفتار منطقه ای ایران شود، اختلافات دیگر مربوط به لغو تحریم هایی است که با بازگشت ایران به توافق نصیب آن خواهد شد و مربوط به بند غروب در توافق است.
رژیم صهیونیستی مدام این بهتان را تکرار می کند که ایران به دنبال سلاح هسته ای است، در صورتیکه مقامات ایران اعلام نموده اند که به هیچ وجه به دنبال سلاح هسته ای نیستند و برای اثبات ادعای خود شدیدترین نظام های بازرسی را پذیرفتند. ادعاهای مقامات رژیم اشغالگر قدس در مورد برنامه موشکی و کارهای منطقه ای جمهوری اسلامی را نمی توان نگرانی خواند، سخنانی از این دست زیاده خواهی رژیمی اشغالگر است که بمب هسته ای در اختیار دارد.