بی مسئولیتی غرب و رها کردن مردم افغانستان

بی مسئولیتی غرب و رها کردن مردم افغانستان

به گزارش محفل انتشار تصاویر هرج و مرج در فرودگاه کابل و هراس شدید مردم از طالبان انتقادهای بسیاری در مورد رها کردن مردم و افغانستان توسط قدرت های غربی در مقابل طالبان مطرح گردیده است.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حدود دو هفته از ورود طالبان به کابل و اعلام آخر جنگ توسط این گروه می گذرد. اما همچنان ابهام و تردید بر این کشور سایه افکنده است و اخبار انتشار یافته از این کشور نگرانی ها را افزایش داده است. در این بین برخی از سیاستمداران ارشد افغانستان همچون حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین، در ایام اخیر در مورد تشکیل یک حکومت جدید با طالبان مذاکره کرده اند با اینکه این مذاکرات هنوز به نتیجه ای نرسیده است.
در این میان در ایام اخیر انتقادهای گسترده ای در مورد تنها گذاشتن و رها کردن مردم و دولت افغانستان در مقابل طالبان از جانب غربیها و آمریکا مطرح گردیده است. همزمان با انتشار تصاویر هرج و مرج در فرودگاه کابل و هراس شدید مردم از طالبان، انتقادات از ناتو و قدرت های غربی افزایش پیدا کرده است. بیشترین انتقادات از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به علت نحوه مدیریت خروج نظامیان این کشور از افغانستان است. اما رئیس جمهور آمریکا این انتقادها را نپذیرفته و از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان بعنوان تنها گزینه ممکن دفاع کرده است.
هفته نامه اکونومیست مقاله اصلی این هفته خویش را به مسئله خروج آمریکا از افغانستان و تبعات آن برای مردم این کشور و آمریکا مختص کرده است. این مقاله خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را شتاب زده و آشفته توصیف کرده که افغانستان را به دست نیروهای تندرو و خشن طالبان انداخته، مردم افغانستان را به ۲۰ سال قبل بازگردانده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا هم که با عجله کردن در خروج نیروهای آمریکایی برای به نتیجه رساندن این برنامه پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال قبل افغانستان را در معرض خطر قرار داد، از وضعیت افغانستان برای حمله به بایدن استفاده می نماید. او موافقت خویش را برای خروج نیروهای آمریکایی بدون رسیدن به توافق آتش بس اعلام نمود و تا زمان روی کار آمدن بایدن تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان را به اندکی بیشتر از ۲هزار سرباز کم کرد.
ولی بایدن مجبور نبود به این توافق پایبند باشد. طالبان آشکارا تا آخر مذاکرات برنامه خویش را برای اشغال افغانستان به تاخیر نینداختند و به جای ادامه مذاکرات، افغانستان وارد جنگ با دولت شدند. این مورد می توانست خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را متوقف یا حتی آنها را معکوس کند.
اما سیاستمداران آمریکایی با ساده لوحی اصرار داشتند سقوط کامل دولت بزودی اتفاق نخواهد افتاد و زمانی که روشن شد که ارتش افغانستان درحال فروپاشی است، بایدن با وجود روشن شدن نتایج احتمالی آن همچنان بر سر تصمیم خود پافشاری کرد.
جیسون کرو، یکی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا گفته که طالبان با استفاده از اسناد نهادهای امنیتی افغانستان که به دست آنها افتاده مشغول شناسایی شهروندانی هستند که با ارتش و دولت آمریکا همکاری می کردند. او اضافه کرد: طالبان به شیوه بسیار منظم و سازمان یافته ای درحال تعقیب و شناسایی این افراد هستند.
اکنون مردم افغانستان به شدت از دست آمریکا و غرب ناراضی هستند و معتقدند آمریکا و غرب خیانتی تاریخی ضد مردم افغانستان مرتکب شدند نه به این علت که آمریکا و ناتو نیروهای شان را از افغانستان بیرون کشیدند چون که تاریخ نشان داده است دخالت قدرت های بزرگ فقط سبب بدبختی و فلاکت مردم افغانستان بوده است.
در همین زمینه رسانه های بریتانیایی از احتمال احضار رئیس اداره امنیت این کشور به پارلمان برای پاسخگویی به ضعف های اطلاعاتی در مورد نتایج خروج نیروهای خارجی از افغانستان گزارش داده اند. چندین عضو دولت بریتانیا همزمان با سقوط کابل در تعطیلات بودند و دومینیک راب، وزیر خارجه این کشور به علت واکنش های اولیه به این بحران به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. سایر دولت های غربی همچون آلمان و استرالیا هم تحت فشار قرار گرفته اند تا برای کمک به خروج شهروندان افغانستان که امکان دارد هدف انتقام جویی طالبان قرار بگیرند اقدامات بیشتری انجام دهند.
وزرای خارجه کشورهای گروه هفت هم خواهان اقدامات هماهنگ بین المللی برای پیشگیری از تشدید بحران شده و گروهی دیگر از کشورهای جهان همچون روسیه هم بر این مورد تاکید کردند. چین اعلام نموده که جامعه بین المللی به جای اعمال فشار به افغانستان باید به این کشور کمک نماید.
بایدن با این استدلال بی پایه که حضور آمریکا در افغانستان این کشور را از تمرکز بر مشکلات بزرگ تری چون رقابت با چین منحرف می کند، از خروج نیروهای آمریکایی دفاع کرده است. ولی او با ترک افغانستان با چنین شکل آشفته ای رسیدگی به این مشکل را هم سخت تر کرده است. خروج آشفته از افغانستان تعهد آمریکا و متحدانش نسبت به مردم عادی افغانستان را کاهش نمی دهد، بلکه آنرا افزایش هم می دهد. آوارگان احتیاج به کمک های بشردوستانه دارند و کشورهای غربی باید پناهندگان افغان بیشتری را بپذیرند.


1400/05/31
11:47:23
5.0 / 5
1191
تگهای خبر: انتخابات , دولت , طرح , مجلس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
محفل