تلاش هایی كه دیده نشد؛

برنامه های نخوانده شده محیط زیستی احزاب

برنامه های نخوانده شده محیط زیستی احزاب

به گزارش محفل چند حزب، اعلام نمودند که کمیته ها و کمیسیون های تخصصی محیط زیست حزبشان سال هاست بر روی معضلات محیط زیست بخصوص موضع آب کار کرده اند، با کمک کارشناسان برنامه تدوین کردند و برنامه هایشان را هم به مسئولین ذی ربط عرضه کرده اند.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، نقش احزاب در پویایی دموکراسی، پیشبرد اهداف توسعه محور، ارائه راهکارهای کارشناسی و تربیت نیروی متخصص بر کسانی که سیاست را بعنوان یک علم مطالعه می کنند، پوشیده نیست. همین طور این مساله برای مسئولینی که دغدغه "کارآمدی" و "حکمرانی خوب" را دارند هم روشن است، اما همانطور که خیلی از منتقدان شرایط موجود نیز گفته اند؛ احزاب در ایران تنها به گروه های ذی نفوذ شب های انتخابات تبدیل گشته اند و کارایی در زمینه های کارشناسی ندارند.
مشکلات اقتصادی، معضلات اجتماعی و زیست محیطی زیادی وجود دارند که باید بجای نگاه سیاسی با نگاه کارشناسانه با آنها برخورد کرد، اما یا احزاب از آنها غافل هستند یا اگر به این موضوعات پرداخته اند بُرد صدایشان نهایت به اندازه انتشار اطلاعیه ای بوده است.
در چند روز اخیر که مشکل آب منطقه خوزستان بیش از همیشه مطرح شده و در حقیقت به یک معضل ملی بدل گشته؛ در بین خیلی از اظهارات نادرست درباره چرایی وقوع این مشکلات؛ کارشناسانی بودند که اهتمام کردند خطاب به مخاطبان این بحران خاطرنشان کنند معضل آب منطقه خوزستان مشکلی قدیمی بوده و آنان سال ها پیش نسبت به رسیدن چنین روزهایی هشدار داده بودند.
این که چرا مسئولین نسبت به این مشکلات بی توجه بودند، این که چرا به آن میزانی که باید رسانه ها در جلب توجهه افکار عمومی تلاش نکردند، این که چرا حفاظت اصولی از محیط زیست و نوسازی زیر ساخت های کشاورزی به دغدغه دولتمردان تبدیل نشده، این که آثار کوتاه مدت و طولانی مدت کمبود آب و برق در کشور به ویژه مناطق محروم چیست، این که نقش و آثار رابطه با کشورهای همسایه در این میان چه اندازه است نیازمند مصاحبه ها و بررسی های کارشناسی است.
اما در این میان باتوجه به نقش میانداری احزاب مقابل مردم و حاکمیت می توان این سوال را بیان کرد که احزاب برای پیشبرد اهداف محیط زیستی، آگاهی بخشی در این عرصه، هشدار دادن به مردم و مسئولین فعالیتی داشته اند یا خیر؟
خبرگزاری ایسنا، در گفت و گو با اعضای برخی احزاب این پرسش را مطرح کرده که "آیا حزب متبوع شما کمیته/کمیسیون محیط زیست دارد" و آیا در سالهای قبل نسبت موضوع آب منطقه خوزستان به مسئولین و افکار عمومی هشدار داده بودید؟
محمد حسین شیخ محمدی، معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: حزب ندای ایرانیان از شروع تشکیل نگاه «جامعه محور» به فعالیت حزبی داشت و ایده «حزب اجتماعی» را به همین دلیل بیان نمود. تصمیم مؤسسین حزب بر این بود که برخلاف بیشتر احزاب ایران، ندای ایرانیان در یک دفتر سیاسی خلاصه نشود. به همین دلیل دست به تشکیل دفاتری چون دفتر محیط زیست زد. بحران های زیست محیطی، بحران آب و تغییر اقلیم از مهم ترین اولویت ها و دغدغه های سیاسی، اجتماعی و زیست محیطی حزب ندای ایرانیان در ضمن سالهای گذشت بوده است.
وی افزود: طی این سال ها گاها انتقادهایی به ندای ایرانیان شد که جنبه های اجتماعی و محیط زیستی ندا بر بعد سیاسی اش غلبه دارد، ولی برخلاف نگاه منتقدین، اعتقاد داریم احزاب در کنار مسایل سیاسی باید به شکلی جدی به مسائل اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی ورود کنند.
این عضو حزب ندای ایرانیان اضافه کرد: موجب افتخار ما بود که طی این سال ها بارها از بحران آب و ریزگرد خوزستان گفتیم، از سختی مردم غیزانیه و روستاهای بی آب خوزستان گفتیم، از محرومیت ها و سوء مدیریت های مسئولان خوزستان گفتیم، به نقد کارشناسی طرح های انتقال آب پرداختیم و نسبت به تبعات زیان بار زیست محیطی، اقلیمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی آن هشدار دادیم. پیشنهاد دادیم مدیریت ریسک جایگزین مدیریت بحران در خوزستان شود. خواهان تغییر جدی و اساسی در مدیریت منابع آب ‏کشور و رفع ناکارآمدی سیستم مدیریت آب خوزستان شدیم. خواهان ایفای واقعی مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت و شرکت های نفتی در قبال مردم خوزستان شدیم. از به رسمیت شناخته شدن حق اعتراض مردم خوزستان و شنیدن صدای مظلومیت آنها گفتیم. خوشحالیم که تا حد توان سعی کردیم که صدای مردم خوزستان باشیم، ناراحتیم که صدای ما به گوش مدیران ناکارآمد خوزستان و دولتی به حد کافی نرسید.
وی اشاره کرد: حزب ندا بعنوان حزبی اجتماعی برآمده از بطن جامعه اعتقاد دارد بهبود کیفیت محیط زیست و مدیریت مناسب آب نیازمند عزم ملی، مشارکت مردم، احزاب و دولت می باشد. امیدواریم که سیاست گذاران و تصمیم سازان با به صدا درآمدن زنگ خطر کم آبی و بحران های محیط زیستی و شنیدن هشدارها و پیشنهادهای احزاب، جامعه مدنی و دانشگاهیان چاره ای بیندیشند و جلوی وقایع نامطلوب بیشتر را با درایت و تدبیر بگیرند.
حسین نورانی نژاد، سخنگوی حزب اتحاد ملت و عضو شورای مرکزی این حزب در پاسخ به سوال مطرح شده تصریح کرد: کمیسیون مستقلی به نام کمیسیون امور زیربنایی و محیط زیست را بعنوان یکی از هفت کمیسیونی که ذیل دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت داریم، را در ابتدا تاسیس کردیم. اتفاقا یکی از مهم ترین موضوعات مطرح شده در این کمیسیون موضوع آب و بحران های آتی محیط زیست است. ما در این کمیسیون از نیروهای متخصص و زبیده ای که در سطح کشور بی نظیرند مثل آقایان کیانفر، میلانی و میرلوحی برای پرداختن به این مساله استفاده می نماییم.
وی تصریح کرد: سال 98 مشخصا برای مسئله آب از احزاب دیگر، در خانه اندیشمندان دعوت کردیم و در مورد مسئله بحران آب با آنها هم اندیشی کردیم تا توجهات را به این مساله جلب نماییم.
این عضو حزب اتحاد ملت اظهار داشت: چهار سال پیش در مورد مسائل زیست محیطی خوزستان آقای میرلوحی از جانب حزب مامور شدند در منطقه حضور پیدا کنند و با همکاری اعضای شعبه خوزستان حزب روی این مساله کار کردند. در مورد مسئله آب هم همچنین بوده است. ما روی مطالبی پیمان نامه پاریس و انرژی های تجدیدپذیر نیز تمرکز کردیم و برنامه مفصلی نوشتیم که در آستانه انتخابات 1400 این بخش را هم در برنامه ای که برای اداره دولت تهیه کرده بودیم گنجاندیم.
وی سپس اظهار داشت: در فراکسیون حزب در شورای شهر تهران هم روی این مساله بسیار توجه کردیم. آقای میرلوحی در شورای شهر مصوبات خوبی را پیگیری کردند که به مدیریت انرژی در کشور کمک می نماید. موضوع محیط زیست جز مسائل اصلی و پایه ای است. وظیفه همه کنشگران است تا به این حوزه توجه نمایند.
محمد نیشابوری، سخنگوی حزب اسلامی کار در پاسخ به پرسش مذکور اظهار داشت: ما سال هاست که در حزب اسلامی کار کمیته محیط زیست داریم و بسیار فعال است. در مواردی مثل پدیده های فصلی، گرد و خاک، کم آبی، از بین بردن جنگلها و آبخیز داری واکنش نشان دادیم و اعتراض کردیم. در بخش هایی با کارهای مردمی همراه شدیم و مشارکت داشتیم.
وی افزود: در دو هفته اخیر در جلسات شورای مرکزی حزب در مورد موضوع آب جلساتی داشتیم، اخبار را تحلیل کرده و نظرات کارشناسی را بررسی کردیم. دوستان کارشناس ما معتقد بودند مشکل فقط از این دولت و دولت های قبل نبوده و معضل خشکسالی به شکل رونده ای سال هاست در کشور رشد پیدا کرده است.
این فعال سیاسی هشدار داد: برمبنای اعداد و ارقامی که منتشر می شود بزرگ ترین بحران کشور کم آبی خواهد بود و این روند ادامه دارد. کارشناسان سفارش های مختلفی داشتند که شورای برنامه ریزی حزب مکلف شد مباحث را جمع بندی و به مدیران مربوطه ارسال نماید. همین طور برای آگاهی مردم این موضوعات را رسانه ای خواهیم کرد.
وی افزود: نحوه مدیریت و سو مدیریت در زمینه کشاروزی و آبداری مشکل اصلی است. سیاست ها و استراتژی هایی که برای حوزه کشاورزی به کار برده ایم اشتباه بوده است. برای خود کفایی سراغ قسمتی از محصولات کشاورزی رفتیم که آب زیادی مصرف کردند اما می شد با قیمت کم تری آنها را وارد نماییم. جهت استفاده از چاه های عمیق روش های درستی به کار نبردیم، مجوزهای غیر قانونی زیادی داده شد و که موجب فرونشست های اخیر شدند.
وی در همین رابطه نسبت به اثر سیاست خارجه بر موضوع محیط زیست و همین طور آثار مهاجرت ها بر اثر خشکسالی هشدار داد.
چند حزبی بودند که به این پرسش ها پاسخ ندادند، اما برمبنای همین چند گفت و گو با اعضای احزاب جریان اصلاحات که در سالهای اخیر برای کسب جایگاه های سیاسی مثل ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای شهر و روستا تلاش کردند، می توان گفت احزاب نسبت به موضوع محیط زیست و استفاده از نظر کارشناسان بی توجه نبودند.
معضل آب منطقه خوزستان بهترین زمان است که دولتمردان دریابند برای بهبود شرایط کشور چاره ای جز کار تخصصی استفاده از نظر کارشناسان و تقسیم کار با احزاب، سازمان های مردم نهاد و دانشگاهی ندارند. احزابی هستند که سال ها برای حل مشکل محیط زیست کار کارشناسی انجام داده است. اما برنامه های علمی و عملیشان خوانده نشد و هشدارهایشان شنیده نشد.




منبع:

1400/05/01
11:13:22
5.0 / 5
1522
تگهای خبر: اقتصاد , انتخابات , پیگیری , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
محفل