برگزاری نشست روز ملی ایران اندیشمندان چینی در مورد ایران چه گفتند؟
به گزارش محفل سمینار «روز ملی ایران» که به منظور بزرگداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با همت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در چین برگزار شد، فرصتی فراهم نمود تا دانشمندان و اندیشمندان چین دیدگاه ها و نظرات خویش را در مورد ایران و روابط تهران و پکن بیان کنند.
به گزارش روز شنبه ایرنا، در این سمینار که به صورت وبینار و با حضور «محمد کشاورز زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و «عباسعلی وفایی» رایزن فرهنگی ایران در این کشور برگزار شد؛ چهار تن از اندیشمندان چینی دیدگاه های خودرا در مورد روابط تهران - پکن و همین طور پیشرفت های ایران در دوران انقلاب اسلامی بیان نمودند.
کمربند - جاده؛ پایه محکمی برای تقویت روابط تهران و پکن
«شیو باو فینگ» معاون موسسه تحقیقات «یک کمربند یک جاده» دانشگاه زبان های خارجی پکن در این جلسه، ایران را یکی از کشورهای باستانی متمدن و با قدمت تاریخی عنوان نمود که با چین هزار سال سابقه رفت و آمد داشته است.
وی از «راه ابریشم قدیم» بعنوان با اهمیت ترین حلقه اتصال بین ایران و چین نام برد و اظهار داشت: این دو تمدن بطور متقابل با یکدیگر تعامل داشته و در طول تاریخ بر یکدیگر تاثیر گذاشته اند. دین، شعر، نقاشی، موسیقی و غیره توسط جاده ابریشم باستانی به شرق یعنی به چین آمد و ابریشم، ظروف چینی نفیس، چای و غیره هم به غرب راه پیدا کرد.
شیو اضافه کرد: در عصر جدید و از زمانی که طرح "کمربند و جاده" هم عنوان شد، چین و ایران تبادلات بسیار نزدیکی را از سر گرفته اند که بسیار قابل درک است و پایه خوبی برای ترویج و یادگیری متقابل و استفاده از تجربه های دو کشور است.
او با اشاره به شیوع ویروس کرونا در اواخر سال ۲۰۱۹ در سراسر جهان اظهار نمود: مردم دو کشور در آن شرایط از یکدیگر حمایت کردند بطوریکه با شیوع ویروس کرونا در ایران، شبکه ترجمه و تحقیقات فرهنگی چین ۲۹ ناشر را سازماندهی کرد و این ناشران حق چاپ رایگان ۴۰ کتاب الکترونیکی که معرفی تجربه های چین در مقابله با کرونا بود را به چینی شناسان ایرانی ارسال کردند تا مورد استفاده مردم ایران قرار گیرد.
معاون موسسه تحقیقات «یک کمربند یک جاده» دانشگاه زبان های خارجی پکن افزود: دانشگاه زبان های پکن با حمایت سفارت ایران در چین با دانشگاه های علامه طباطبایی، دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه های ایران چهار نشست مجازی با عنوان «سمینار فرهنگی ایران و چین در دوران بعد از کرونا» برگزار کردند.
شیو با یاداوری اینکه شناخت و درک فرهنگی فعلی چین و ایران نیاز به تعمیق بیشتر دارد، اضافه کرد: ما باید بوسیله مبادلات فرهنگی بین دو کشور چین و ایران معاصر و همین طور فرهنگ و دانش دو کشور در زمینه های مختلف را بطور منظم تحلیل و به مردم یکدیگر معرفی نماییم.
ایران کشوری محوری و تعیین کننده در منطقه است
«وانگ هاو» سردبیر مجله «چین هنر» وابسته به انجمن دوستی چین هم در این جلسه اظهار داشت: ایران و چین در قرن بیستم و مدت ها پیش از آن سختی های زیادی را متحمل شده اند و هر دو با فراز و فرود و چالش های تاریخی زیادی روبرو بوده اند. با این وجود ایران و چین که دارای سابقه ای طولانی و تمدنی بزرگ هستند با فرهنگ و فکر عمیق خود، حکمت را به جهانیان عرضه کرده اند.
وانگ اشاره کرد: چه در گذشته و چه هم اکنون، ایران کشوری محوری و تعیین کننده است. ایران مانند خیلی از کشورهای با تمدن و قدمت تاریخی، توانسته است بارها بر چالش های تاریخی فائق آید.
او با اشاره به روابط سه هزار ساله چین و ایران، اظهار داشت: دو کشور هزاران سال است از یکدیگر تاثیر پذیرفته اند و مردم دو کشور هم نسبت به یکدیگر پر از کنجکاوی و احترام بوده اند.
این استاد دانشگاه پکن که بگفته خودش مشغول مبادلات فرهنگی بین المللی است و با شاعران، هنرمندان و نویسندگان خیلی از کشورها دوستی عمیق دارد، اظهار داشت: از نظر من ایران یکی از کشورهای جذاب است که برای مردم چین ناشناخته های زیادی دارد.
وانگ با یاداوری اینکه مقرر است در سال ۲۰۲۱ به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک چین و ایران، در شهرهای پکن، شانگهای و سایر نقاط چین نمایشگاه آثار باستانی ایران برگزار شود؛ اضافه کرد: همین طور در تلاش هستم تا آثار باستانی چین در موزه ملی ایران هم نمایش داده شود.
ایران ستون فقرات ثبات در خاورمیانه است
«دونگ پی یونگ» از پژوهشگران چینی هم در این جلسه، انقلاب اسلامی ایران را یک جنبش مردمی به رهبری امام خمینی (ره) توصیف کرد و اظهار داشت: مردم ایران در ۴۲ سال قبل با موفقیت سرنوشت خودرا به دست گرفتند و از چالش های اساسی ناشی از جنگ و تحریم های آمریکا عبور کردند و الان به ستون فقرات ثبات اوضاع در خاورمیانه تبدیل گشته اند.
وی با اعلان اینکه ایران در طول تاریخ، فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده اما همیشه محکم ایستاده است، اضافه کرد: مردم ایران مردمانی صلح دوست، بردبار و قوی هستند و همیشه دست دوستی را به کشورهای صلح دوست دراز کرده اند.
دونگ از چین و ایران بعنوان دو تمدن باستانی در قاره آسیا یاد کرد و اظهار داشت: این دو ملت تبادلات دوستانه سنتی و روابط نزدیک دارند اسلام بعد از ورود به چین و در فرهنگ چین ریشه دواند و بعد از گذشت هزاران سال، قسمتی از فرهنگ چین شده است. این رابطه کاملاً در افکار و عقاید دو ملت ریشه دار است.
وی اضافه کرد: جاده ابریشم نه فقط تجارت بین دو کشور را ترویج کرد بلکه چشم اندازهای گسترده ای را برای تبادلات فرهنگی، هنری و ادغام ایدئولوژیک و اخلاقی ایجاد کرد. به همین دلیل، چین و ایران منفعت زیادی از یکدیگر برده اند و روابط دوستانه با گذشت زمان دائما در حال بهبود و تقویت است.
این محقق چینی، مردم ایران را عاشق صلح و طرفدار آزادی معرفی نمود که از آمریکا نمی ترسند و فعالانه به دنبال توسعه اقتصادی، اجتماعی و نوآوری فناوری هستند و دستاوردهای بزرگی به دست آورده اند.
به گفته وی ایران در زمینه علم و فناوری جهانی در رده های پیشرفته قرار گرفته است. در زمینه تولید علم، ایران در ردیف برترین ها در جهان و نخستین در خاورمیانه است. از نظر فناوری نانو هم در سال ۲۰۱۸ رتبه چهارم جهان را دراین زمینه داشت.
دونگ اظهار نمود: توسعه جهان را نمی توان از چین و ایران جدا کرد. توسعه چین و ایران به نفع جهان و مردم همه کشورها خواهد بود. چین و ایران مواضع مشابهی در مورد مسائل منطقه ای و جهانی دارند. دو طرف همکاریهای اقتصادی و تجاری خودرا گسترش داده اند تا به یک روابط راهبردی برسند.
به گفته وی ابتکار راهبردی چین در قالب «یک کمربند و یک جاده» هم پایه محکمی برای بسط روابط دو جانبه به وجود آورده است. چین و ایران با همکاری نزدیک می توانند نقش مهمی در پیشبرد شکوفایی اقتصادی و توسعه ایفا کنند و برای تحقق صلح و ثبات در غرب آسیا بیشتر خدمت کنند.
آمریکا، دشمن مشترک چین و ایران
«وانگ نان» از اساتید دانشگاه های پکن هم در این جلسه ضمن تشریح روابط دو کشور در عصر جدید خصوصاً پس از دوران کرونا اظهار داشت: در ابتدای سال ۲۰۲۰، هنگامی که کرونا در چین شایع شد، وزیر امور خارجه ایران نخستین وزیر امور خارجه ای بود که از چین حمایت کرد در آن زمان، ایران سه میلیون ماسک پزشکی در اختیار چین قرار داد و برای کمک رسانی و همکاری با چین برای مقابله با کرونا هم اعلام آمادگی کرد.
وی افزود: هنگامی که ویروس کرونا در ایران شیوع یافت چین هم در نخستین فرصت با دولت و مردم ایران ابراز حمایت و همدردی کرد و سپس نخستین تیم متخصص پزشکی خودرا برای کمک به تهران اعزام کرد و مقدار زیادی هم تجهیزات بهداشتی به ایران هدیه کرد.
این استاد دانشگاه های پکن در ادامه به دشمنی آمریکا با چین و ایران اشاره نمود و اظهار داشت: آمریکا در زمینه های سیاست، دیپلماسی، اقتصاد، مسائل هنگ کنگ، تایوان، دریای جنوبی چین و بسیاری دیگر از مسائل مربوط به منافع و حاکمیت چین، به پکن فشار می آورد. همزمان ایران را هم تحت فشار و تحریم قرار داده است.
وانگ اظهار نمود: با این وجود، استکبار و قلدری ایالات متحده سبب نشد که چین و ایران تسلیم شوند. در پاسخ به تحریک و فشار ایالات متحده، چین و ایران هر دو شجاعت و عزم راسخ برای سرپیچی از سلطه قدرت را نشان دادند و با همدردی و پشتیبانی از یکدیگر، از رفتار زشت آمریکا انتقاد کردند و سرانجام، استکبار آمریکا را دفع کردند و باعث شدند عدالت بر شر غلبه کند.
وی اضافه کرد: چین و ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی با فشارها و چالش های مشابهی روبرو بوده اند اما هر دو کشور توانسته اند به یکدیگر کمک کنند و در پاسخ به رفتار زشت آمریکا همکاری کنند و سپس با موفقیت مشکلات را پشت سر بگذارند و به هدف خود برسند.
این استاد دانشگاه های پکن در بخش دیگری از سخنانش به دستاوردهای مردم ایران در ۴۲ سال قبل پرداخت و اظهار داشت: مردم ایران با رهبری مقام معظم رهبری و حمایت دولت، بعد از ۴۱ سال تلاش و مجاهدت، مسیر توسعه متناسب با شرایط ملی را یافته است و ایران به پیشرفت های عظیمی نایل آمده است.
به گفته وی از نظر سیاسی، ایران سیستم دموکراسی اسلامی با خصوصیت های ایرانی را کشف کرده و استقرار داده است و مشروعیت و اقتدار دولت و ثبات اجتماعی را حفظ نموده است. حقوق دموکراتیک مردم ایران کاملاً محترم شمرده شده است و آنها نقش فعالی در زندگی سیاسی خود دارند.
وانگ اضافه کرد: از نظر اقتصادی هم دستاوردهای ایران چشم گیر بوده است. در وضعیت دو برابر شدن جمعیت، ایران نه فقط نیازهای معیشتی مردم را تامین می کرد، بلکه یک سیستم صنعتی نسبتاً کامل شامل خیلی از صنایع مدرن مانند صنعت نفت، صنایع شیمیایی و فولاد را به وجود آورده و توسعه داده است. این شرایط در مناطق خاورمیانه، جهان اسلام و حتی در کل جهان بسیار کم دیده می شود.
به گفته وی از نظر صنعت نظامی هم ایران یک سیستم صنعتی نظامی نسبتاً کامل به وجود آورده است. همین طور ایران از سطح بالایی از فناوری نظامی برخوردارست و می تواند بطور مستقل سلاح و تجهیزات مدرن مانند موشک های مدرن، هواپیماهای رزمی، تانک ها، توپخانه ها و کشتی های جنگی و سایر سلاح های سبک و سنگین تولید نماید. علاوه بر این، فناوری و تسلیحات نظامی ایران هم در عمل آزمایش شده است. بعنوان مثال، ایران پیشرفته ترین هواپیمای بدون سرنشین ارتش آمریکا را سرنگون کرد.
این پژوهشگر چینی اشاره کرد: در ۴۱ سال گذشته، با پیشرفت و توسعه مداوم در سیاست، اقتصاد، آموزش، علوم و فناوری و صنایع نظامی، قدرت ملی ایران هم در حال رشد بوده است که این امر امنیت کشور را تضمین کرده و شرافت ملی را حفظ نموده است. بدین سبب ایران امروز به یکی از معدود کشورهای واقعاً مستقل در جهان تبدیل گشته است و نقش بسیار فعال و مهمی را در امر بین المللی ضد تروریسم و ضد هژمونی بازی کرده است.
او اظهار داشت: سبب خوشی است که در ۴۱ سال گذشته، روابط دوستانه و همکاری بین چین و ایران به طرز شایان توجهی توسعه یافته است. اعتماد متقابل دو کشور همچنان تعمیق یافته است و همکاری دوستانه و سودمند متقابل دو طرف در زمینه های سیاسی، دیپلماسی، اقتصاد، آموزش، علوم و فناوری و تبادلات مردمی و فرهنگی در حال گسترش و تعمیق است و بنیان خوب و محکمی را برای توسعه مداوم روابط همکاری دوستانه چین و ایران به وجود آورده است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب