تاکید پزشکیان بر لزوم هوشمند شدن روند برنامه ریزی و بودجه نویسی

تاکید پزشکیان بر لزوم هوشمند شدن روند برنامه ریزی و بودجه نویسی

به گزارش محفل، رئیس جمهور با تکیه بر این که نباید فراتر از داشته ها برای مردم توقع ایجاد کرد، بر لزوم هوشمند شدن روند برنامه نویسی و بودجه ریزی در کشور تا کنید کرد و اظهار داشت: چهار مبحث مهم سلامت، معیشت، آموزش و مسکن باید در اولویت برنامه ریزی و بودجه نویسی قرار گیرد.



به گزارش محفل به نقل از ایسنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهور بامداد امروز شنبه به شکل از پیش اعلام نشده به سازمان برنامه و بودجه رفت و در نشستی سه ساعته با رئیس و مدیران این سازمان، ضمن استماع گزارش عملکرد بخش های مختلف، به بررسی مهم ترین مسائل بخش های برنامه ریزی و بودجه نویسی، نیرو، آب، بهداشت و پایش و ارزیابی عملکرد بودجه پرداخت.

در این جلسه ابتدا گزارش های در رابطه با بودجه سال ۱۴۰۴ و فرایند بررسی آنها در مجلس شورای اسلامی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و رئیس جمهور با تکیه بر لزوم هوشمند شدن روند برنامه ریزی، بودجه نویسی و نظارت بر عملیاتی شدن آن بر مبنای کیفیت عملکرد، عنوان کرد: امروز یکی از اشکالات جدی در بودجه نویسی عدم هم خوانی مصارف و منابع است؛ باید با شناسایی دقیق منابع قابل تحقق، برنامه ریزی ها و مصارف بودجه را بر مبنای آنها تنظیم کرد.

پزشکیان با تکیه بر این که نباید فراتر از داشته ها برای مردم توقع ایجاد کرد، اضافه کرد: چهار مبحث مهم سلامت، معیشت، آموزش و مسکن باید در اولویت برنامه ریزی و بودجه نویسی قرار گیرد؛ همینطور در مورد بازنشستگان باید این ملاحظه را درنظر داشت که افراد در سنین بالاتر، در کنار معیشت، هزینه های بیشتری در قسمت سلامت و درمان دارند.

رئیس جمهور افزود وظایف دستگاه ها باید به شکل دقیق در برنامه ریزی ها مشخص شده و کیفیت اجرای این وظایف باید ملاک پرداخت حقوق، مزایا و پاداش به کارکنان و بخصوص مدیران باشد. این مدل هم عدالت را در پرداخت اجرا می کند، هم سبب ارتقای انگیزه و رشد افراد توانمند می شود و هم رضایت ارباب رجوع را حاصل می کند.

وی با تکیه بر این که برای رفع موانع از متخصصان و خبرگان واقعی کمک بگیرید، انجام پایش و رصد در سازمان برنامه و بودجه به مثابه قوه عاقله برنامه ریزی و تخصیص منابع در کشور را ضروری دانست و اظهار داشت: نتایج این ارزیابی باید مبنای تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های آتی برای اصلاح، تسهیل و تسریع در راه تحقق برنامه ها بر محور اسناد بالادستی کشور باشد.

رئیس جمهور ضمن اشاره به فرصت محدود موجود برای تنظیم و عرضه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از جانب دولت چهاردهم تصریح کرد: به علت محدودیت زمانی نتوانستیم ملاحظات مذکور را به صورت کامل و دقیق در لایحه بودجه سال آینده لحاظ نماییم، اما برای سال ۱۴۰۵ از همین حالا کار را بر اساس تدوین یک لایحه عملکردمحور آغاز کنید.

پزشکیان خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات جدی اینست که همچنان بخش قابل توجهی از منابع کشور، بدون توجه به ملاحظات توسعه ای، در استان تهران صرف می شود؛ آیا استان تهران با عنایت به وضعیت منابع آب، هوا، محیط زیست و ساختار شهری باز هم جای توسعه دارد؟

در ادامه رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اشاره به سرزده برگزار شدن این نشست، با اشاره به اینکه مطابق برنامه در ساعت ۱۰ با مدیران عامل سه بانک خصوصی و برخی از مدیران وزارت نیرو جلسه ای برای تسریع روند تأمین تجهیزات و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی داشتیم، حضور رئیس جمهور را غنیمت شمرد و از میهمانان این نشست دعوت کرد تا جلسه با آنان در حضور پزشکیان برگزار گردد.

در این بخش از جلسه روسای بانکهای شهر، گردشگری و پاسارگاد به تشریح اقدامات و نیازهای خود در جهت تسریع در اجرای پروژه های در دست اقدام برای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی پرداختند و رئیس جمهور هم در این حوزه عنوان کرد: در این حوزه باید دو گام هم زمان برداشته شود؛ اول ارتقای بهره وری واحدهای موجود و دوم راه اندازی ظرفیتهای جدید تولید برق. نکته مهم دیگر که باید درنظر داشت، کاهش اتلاف انرژی در مسیرهای توزیع، توزیع بهینه و اولویت اختصاص برق به مصارف با بالاترین بازدهی، مقابله موثر با انشعابات غیر مجاز و اصلاح الگوها به منظور مصرف بهینه برق است.

پزشکیان همینطور به رویکرد دولت برای توسعه ظرفیتهای تولید انرژی پاک اشاره نمود و اضافه کرد: اگر مقرر است گسترش نیروگاه های برق خورشیدی مبنا قرار گیرد، باید به جای واردات پنل های مورد نیاز، روی تولید این پنل ها تمرکز و سرمایه گذاری نماییم. چه برای واردات پنل های خورشیدی چه برای انتقال تکنولوژی تولید، ابتدا برترین و به روزترین ها را انتخاب و سپس دانشگاه ها و مراکز دانش بنیان کشور را در این مورد دخیل کنید. توسعه ظرفیتهای تولید انرژی پاک نباید در گیر و دارهای اداری معطل شود، باید کارگروهی تشکیل شده و بر روی این مورد متمرکز شود و بنده هم شخصا مساله را پیگیری می کنم.

در ادامه جلسه گزارش هایی در مورد پایش و نظارت توزیع و تخصیص منابع از جانب سازمان برنامه و بودجه و هم مبحث آب و اولویت تعریف الگوی کشت به مدیریت موثر مصارف آب کشاورزی از جانب مسؤلان مربوطه عرضه شد که رئیس جمهور هم بر لزوم تعریف الگوی کشت و هم توسعه متناسب با اقلیم و بخصوص انتقال صنایع آب بر به سواحل جنوبی کشور تصریح کرد.

پزشکیان همینطور تصریح کرد که سازمان برنامه و بودجه باید در قسمت برنامه ریزی و تخصیص بودجه یک سامانه یکپارچه برخط ایجاد نماید که در هر زمان امکان رصد وضعیت هر بخش از نظر میزان پیشرفت برنامه ها و اجرای اهداف و تخصیص منابع متناسب با آنرا داشته باشد و اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه باید هزینه کرد منابع و بودجه را در قسمت های مختلف به شکل دقیق رصد و پایش کرده و نتایج را مبنای برنامه ریزی و بودجه نویسی آتی کند.

رئیس جمهور ضمن اشاره به این که مسئولیت تنظیم برنامه ها و تقسیم بودجه به عهده این سازمان است و به همین دلیل باید به روزترین آمار و دقیق ترین نظارت را بر اجرای برنامه ها و عملکرد بودجه داشته باشید، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم اداره کشور را بر مبنای نسخه ها و روش های موجود ادامه دهیم، نمی توانیم مشکلات را حل نماییم، باید روند، نگاه و رویکردمان را تغییر دهیم.

در پایان این جلسه با عنایت به طرح مباحث در ارتباط با بخش سلامت، درمان و دارو، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم به جلسه آمد و مهم ترین مشکلات و نیازهای پیش روی نظام درمانی کشور را شرح داد که پزشکیان هم با تکیه بر این که در قسمت بهداشت و درمان هم بودجه ها باید عملکرد محور توزیع شود، از مسؤلان سازمان برنامه و بودجه خواست تا به شکل مجزا مسائل در ارتباط با بهداشت و درمان، آب و برق را جمع بندی کرده و در جلسات جداگانه ای با حضور وی مورد بررسی قرار دهند تا تصمیمات لازم در این حوزه ها اتخاذ شود.



1403/09/25
10:05:44
5.0 / 5
203
تگهای خبر: آموزش , پیگیری , دولت , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
محفل