جایگاه والای حضرت زهرا (س) نزد اهل سنت
محفل: حضرت زهرا(س) به عنوان بهترین الگو برای زنان مسلمان شناخته می شود از همین رو اهل سنت نسبت به نقش وی در خانه و تربیت فرزندانش تاکید دارند.
خبرگزاری مهر، گروه استان ها - حجت الاسلام و المسلمین شفیعیان: فاطمیه؛ حضرت زهرا (سلام اللَّه علیها) از دیدگاه اهل سنت به عنوان یکی از بانوان بزرگ تاریخ و الگو برای زنان مسلمان شناخته می شود.
در این یادداشت به تعدادی از ابعاد و جایگاه ایشان نزد اهل سنت اشاره می شود:
الگویی برای زنان
حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان بهترین الگو برای زنان مسلمان شناخته می شود. خاصیت هایی چون صداقت، فداکاری، قناعت و زهد او نمونه ای برای سایر زنان شمرده می شود. اهل سنت نسبت به نقش وی در خانه و تربیت فرزندانش تاکید دارند.
شاهد این سخن حدیث زیر است: «ارْبَعُ نِسْوَة سَیِّداتُ ساداتِ عالَمِهِنَّ: مَرْیَمُ بِنْتُ عِمْرانَ؛ وَ آسِیَةُ بِنْتُ مُزاحِم؛ وَ خَدیجَةُ بِنْتُ خُوَیْلِد؛ وَ فاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّد، وَ افْضَلُهُنَّ فاطِمَةُ؛ (الدرالمنثور ذیل آیه ۴۴ آل عمران) چهار زن بانوی بانوان جهان خود بودند: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم و خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمّد صلّی الله مقابل وآله وسلّم و از تمامی آنها برتر فاطمه سلام الله علیها بود».
محبوبیت در نزد پیامبر (ص)
اهل سنت به محبت و نزدیکی پیامبر به حضرت زهرا اشاره می کنند. خیلی از احادیث درباره ی محبت و توجه پیامبر به زهرا و مقام والای وی در نزد وی وجود دارد.
از همسر پیامبر اکرم نقل شده است: «ما رَاَیْتُ اَحَداً اَشْبَهَ کَلاماً وَ حَدِیثاً مِنْ فاطِمَةَ بِرَسُولِ اللهِ (صلی الله مقابل وآله) وَ کانَتْ اِذا دَخَلَتْ عَلَیْهِ رَحَّبَ بِها، وَ قامَ اِلَیْها، فَاَخَذَ بِیَدِها فَقَبَّلَها، وَ اَجْلَسَها فِی مَجْلِسِهِ; (مستدرک الصحیحین، جلد ۳، صفحه ۱۵۴) من هیچ کس را در سخن گفتن از فاطمه شبیه تر به رسول خدا (صلی الله مقابل وآله) ندیدم، هنگامی که وارد بر پدر می شد به او خوش آمد می گفت، و در مقابل دخترش فاطمه بر می خاست، دست او را می گرفت و می بوسید، و او را در جای خود می نشاند».
همچنین پیامبر اکرم فرمودند: «اِنَّما فاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی یُؤْذِینِی ما آذاها وَ یَنْصَبُنِی ما نَصَبَها; (سنن ترمذی) فاطمه پاره تن من است، آن چه او را آزار دهد مرا آزار می دهد و آن چه او را به زحمت افکند مرا به زحمت می افکند.»
مقام معنوی و علمی
از دیدگاه اهل سنت، حضرت زهرا (س) به عنوان یک شخصیت معنوی و علمی مطرح است. ایشان در دوران حیات خود به عنوان منبع دانش و حکمت شناخته می شد و به مسائل اجتماعی و دینی توجه ویژه ای داشت.
ابونعیم در حدیث از پیغمبر اکرم صلّی الله مقابل وآله وسلّم نقل می کند که روزی رو به یارانش کرد و فرمود: «مَا خَیْرُ لِلْنِساءِ؛ چه چیزی برای زنان از تمامی بهتر است؟» یاران ندانستند در جواب چه بگویند. علی مقابل السلام به طرف فاطمه سلام الله علیها آمد و این مطلب را به اطلاع او رسانید. بانوی اسلام اظهار داشت: چرا نگفتی: «خَیْرٌ لَهُنَّ انْ لا یَرَیْنَ الرِّجالَ وَ لَا یَرَوْنَهُنَّ؛ از تمامی بهتراین است که نه آنها مردان بیگانه را ببینند و نه مردان بیگانه آنها را» (با آنها جلسات خصوصی نداشته باشند).
علی مقابل السلام بازگشت و این پاسخ را به پیغمبر اکرم صلّی الله مقابل وآله وسلّم عرض کرد. پیامبر فرمود: «مَنْ عَلَّمَکَ هذا؛ چه کسی این پاسخ را به تو آموخت؟». عرض کرد: فاطمه سلام الله علیها. پیامبر صلّی الله مقابل وآله وسلّم فرمود: «انَّها بَضْعَةٌ مِنِّی؛ او پاره وجود من است».(حلیة الاولیاء، ج ۲، ص ۴۰)
احترام و محبت اهل سنت
اهل سنت برای حضرت زهرا (س) احترام ویژه ای قائلند و او را به عنوان «سیدة نساء العالمین» و بانوان بزرگ اسلام می شناسند. (المستدرک علی الصحیحین، ۱۴۱۱ ق، ج ۳، ص ۱۷۰)
همچنین در جشن ها و مراسم مذهبی نیز به یاد ایشان و مقامش اشعاری خوانده می شود.
* رییس پژوهشکده بین المللی امام رضا (ع)
منبع: mahfel110.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب