در آیین رونمایی از كتاب كلمات سیدالعرب عنوان شد؛

در سیره امیرالمؤمنین(ع) املای احادیث بر اصحاب رسم بوده است

در سیره امیرالمؤمنین(ع) املای احادیث بر اصحاب رسم بوده است

محفل: به گزارش محفل، آیین رونمایی از کتاب کلمات سید العرب؛ أبی الحسن علی بن أبی طالب (ع) با حضور علما، اساتید و محققان در کتابخانه علامه مجلسی (ره) در قم برگزار گردید.



به گزارش محفل به نقل از مهر، آئین رونمایی از کتاب «کلمات سید العرب؛ أبی الحسن علی بن أبی طالب (ع)» با حضور علما، اساتید و محققان در کتابخانه علامه مجلسی (ره) در قم برگزار گردید.
حجت الاسلام سیدمحمد طباطبایی یزدی در این مراسم با بیان برخی خصوصیت های کتاب «کلمات سید العرب؛ أبی الحسن علی بن أبی طالب (ع)» اظهار داشت: به قول یکی از بزرگان، تعبیر «ظاهره انیق و باطنه عمیق» همان گونه که در مورد قرآن صدق دارد در مورد کلمات و فرمایشات حضرت امیرالمومنین علی (ع) هم صدق می کند کما این که ابن ابی الحدید هم بر این مساله تاکید دارد که کلام امام (ع) فوق کلام المخلوقین و دون کلام الخالق است.
وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت نهج البلاغه اضافه کرد: نهج البلاغه از همان قرون اولیه مورد توجه بوده است. البته ما برای فهم سخنان مولا، نباید به نهج البلاغه اکتفا کنیم؛ چونکه مرحوم سیدرضی همه فرمایش ها و سخنان حضرت امیر المؤمنین (ع) را نیاورده و آن بخشی را هم که در دسترس داشته است باز کامل نیاورده و گزینش است.
حجت الاسلام طباطبایی یزدی در ادامه اظهار داشت: در صد سال قبل به این آسانی و سهولت، کتب در دسترس ما نبوده است؛ شریف رضی در مقدمه نهج البلاغه از خصایص الائمه (ع) نام برده است که نهج البلاغه هم مبتنی بر آن نوشته شده است؛ این کتاب تا ۸۰ سال قبل وجود نداشت ولی مرحوم والد مکرم ما آقا سیدعبدالعزیز طباطبایی نسخه ای در هند پیدا کردند و به پسر بزرگ علامه امینی دادند و چاپ شد. بنابراین باید قدر بدانیم که این همه کتب امروز در اختیار ما قرار دارد.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام سیدحسن موسوی بروجردی بیان نمود: در سیره امیرالمؤمنین علی (ع) املای روایات و احادیث بر اصحاب رسم بوده است.
وی اضافه کرد: از وجوه اهمیت کتاب «کلمات سید العرب» میتوان به این نکته اشاره نمود که مؤلف، گرچه مقدم بر سیدرضی نبوده ولی معاصر او و بزرگ تر از وی بوده است. همینطور ایشان در بغداد نبوده است که از مطالب کتاب آگاه باشد بلکه در اصفهان مستقر بوده اند. ثالثاً مشترکات با نهج البلاغه نشان داده است که منبع او با رضی فرق دارد و اختلافات بین این نسخ زیاد است.
موسوی بروجردی خاطرنشان کرد: در مورد نسخه کتاب، باید عرض کنم که سفری به استانبول رفتم و دو هفته هم آنجا بودم ولی هیچ نسخه ای نیافتم تا این که روز آخر در وسط مجموعه ای که کتب اهل سنت و صوفیان بود این کتاب به یادگار برای ما مانده بود و آنرا با عنایات خاصه امیرالمؤمنین علی (ع) احیا کردیم.
در ادامه مراسم رونمایی، آیت الله علوی بروجردی، ضمن اشاره به فضائل بی شمار امیرالمؤمنین (ع)، اظهار داشت: دشمنان می دانستند که اگر کلمات و سخنان امیرالمؤمنین (ع) را اجازه نشر بدهند؛ دیگر جایی برای عرض اندام آنها باقی نمی ماند بنابراین مانع نشر شدند. درخشندگی کلمات امیرالمؤمنین (ع) طوری بود که در همه اقطار عالم منتشر گردید. البته هنوز خیلی از نسخ خطی وجود دارد که از معارف علوی در آن است ولی به دست ما نرسیده است.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه اظهار داشت: آثار گمشده زیاد داریم. از آقای بروجردی اعلی الله مقامه نقل شده است که کتاب های فقه متنی (که در فتاوا، عین روایت می آمده است) در طبقات اول فقها به یک سری از فتاوا برخورد می نماییم که روایتش را نداریم و معلوم است که کتاب روایی و منبع آن روایت مفقود شده و به دست ما نرسیده است.
وی در انتها اضافه کرد: بزرگترین وظیفه ما، عرضه معالم و معارف خاندان (ع) به دنیاست. شما عرضه کنید و دنبال نتیجه نباشید. اگر معارف خاندان (ع) خوب عرضه گردد، مردم «لاتبعونا» یعنی از آنها پیروی می کنند. باید ما کلمات علی بن ابی طالب (ع) را به دنیا عرضه نماییم.
در پایان برنامه، از این کتاب پرارزش و گرانسنگ رونمایی گردید

1403/07/21
09:48:35
5.0 / 5
53
تگهای خبر: قم , مجلس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
محفل