در جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۴ در سازمان برنامه و بودجه

عارف: ثبات اقتصادی، رشد تولید، مهار تورم و بهبود معیشت مردم، دستور کار اصلی دولت می باشد

عارف: ثبات اقتصادی، رشد تولید، مهار تورم و بهبود معیشت مردم، دستور کار اصلی دولت می باشد

محفل: معاون اول رییس جمهور با حضور در «چهارمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور» در سازمان برنامه و بودجه کشور، اولویت های برنامه ای و بودجه ای دولت چهاردهم را تشریح نمود.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور قبل از ظهر امروز پنجشنبه در «چهارمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور» در سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن گرامیداشت هفته دولت و بزرگداشت یاد شهدای دولت، اظهار داشت: دولت چهاردهم، رشد تولید، مهار تورم و بهبود معیشت مردم را بعنوان دستور کار اصلی خود قرار داده است و وظیفه کوتاه مدت دولت، تثبیت وضع اقتصادی کشور است.
عارف با اشاره به اینکه فضای همدلی و همراهی خیلی خوبی بین سه قوه برای اداره امور کشور شکل گرفته است، اضافه کرد: همه ما باید قدر این فضای همدلانه را در جهت توسعه و پیشرفت کشور بدانیم و با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت، عزم خویش را برای خدمت رسانی بهتر به مردم عزیزمان جزم نماییم.
وی کنترل سطح قیمتها از جانب دستگاههای مسئول و استمرار کوشش برای کاهش تورم را یک لزوم دانست و اظهار داشت: با عنایت به مشکلاتی که در زمینه تأمین آب و برق در کشور وجود دارد، از الان باید به فکر تابستان آینده باشیم تا اثرات منفی تأمین نشدن برق برای اقتصاد کشور را کاهش دهیم.
عارف سپس اضافه کرد: توجه به محیط زیست کشور، از اولویت های دولت چهاردهم است و هیچ دستگاهی با هیچ توجیهی، حق ندارد آینده سرزمین ایران را با تخریب محیط زیست و دست درازی به منابع و ثروت های طبیعی کشور، مورد تهدید قرار دهد. البته دولت به دنبال تقویت و ارتقای جایگاه سازمان حفاظت محیط زیست هم هست تا از حقوق نسل های آتی در زمینه محیط زیست محافظت کند.

برای توسعه کشور باید جایگاه و نقش سازمان برنامه و بودجه کشور تقویت شود

معاون اول رئیس جمهور سپس با بیان خاطره ای از زمان ریاست خود بر سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در سال ۱۳۷۹ و تغییر نوع نگاه نسبت به این سازمان بعد از ورود به آن، اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه کشور، متولی اصلی و صاحب برنامه های توسعه کشور است و برای توسعه کشور، راهی جز این نداریم که این سازمان بر مبنای اصل ۱۲۶ قانون اساسی، حرف مشورتی و اصلی را در امور دولت بزند و جایگاه و نقش آن، تقویت شود.
عارف اضافه کرد: شوراها و نهادهای مختلفی در کشور، تصمیم هایی می گیرند که امکان دارد بار مالی و بودجه ای قابل توجهی برای دولت داشته باشد، بدون این که برای آن فکری شده باشد. اینجاست که حضور قوی نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسات تصمیم سازی و تصمیم گیری برای کشور، اهمیت فوق العاده ای دارد و مانع از تحمیل مصوبات بدون پیشبینی منابع مالی لازم به دولت می شود.
ایشان در ادامه اظهار داشت: دولت چهاردهم بنای وعده دادن ندارد؛ مگر وعده های قابل اجرا و فکرشده ای که خویش را هم متعهد به تحقق آنها می داند. ازاین رو، همه مسؤلان دستگاههای اجرایی کشور، در قالب منابع و امکانات موجود کشور، وظیفه اجرای برنامه هفتم و تعهدات دولت را عهده دار هستند.
معاون اول رئیس جمهور سپس از برنامه دولت برای بازبینی در شوراهای موازی برای ساماندهی اثربخش آنها اطلاع داد و اظهار داشت: در دولت و در شورایعالی اداری، موازی کاری ها را بررسی می نماییم و حتما در ادامه فعالیت شوراهای موازی بازبینی می شود.
ایشان در ادامه خواهان عرضه برنامه و نقشه راه جامعی از جانب سازمان برنامه و بودجه به دولت برای رفع ناترازی موجود در حوزه انرژی شد و اظهار داشت: به مردم اطمینان می دهیم که دولت چهاردهم، هیچ تصمیم عجولانه ای نخواهد گرفت و در هر تصمیمی، تمام پیوست های اجتماعی، فرهنگی و عدالت را مد نظر قرار می دهیم.
در شروع این جلسه، سید حمید پورمحمدی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، اظهار داشت: برای کارشناسان سازمان برنامه و بودجه خیلی مهم است که در دوره جدید فعالیت این سازمان در دولت چهاردهم، معاون اول رئیس جمهور سابقه ریاست بر این سازمان را داشته و آشنایی کاملی با ظرفیت ها، توانمندی ها و قابلیت های این سازمان دارد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه کشور در یک سده گذشته، نقش مهمی در توسعه کشور در ابعاد مختلف ایفا کرده است، اضافه کرد: این سازمان فارغ از نگاه های سیاسی و جناحی و با تاکید بر کار علمی و کارشناسی، وظیفه ملی و توسعه ای خویش را به شکل خیرخواهانه و دلسوزانه انجام داده است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه کشور، تنها سازمانی است که کارشناسان آن قدم به قدم کشور را مطالعه کرده اند و نتیجه مطالعه و بررسی خویش را در چارچوب طرح آمایش سرزمین، عرضه کرده اند که مبنای برنامه ریزی برای افق ۱۴۲۴ کشور است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: دبیرخانه شورای اقتصاد با قدمتی نزدیک به یک قرن، در سازمان برنامه و بودجه کشور است که یک گنجینه پرارزش و بی بدیل برای توسعه کشور است و این سازمان با وجود فراز و نشیب های سیاسی از قبیل جنگ تحمیلی، تحریم های ظالمانه و...، چراغ توسعه کشور را روشن نگه داشته است.
پورمحمدی سپس با اشاره به اینکه دغدغه کارشناسان این سازمان، تزاحم کاری بین نهادها و شوراهای مختلف و اختلال در روند تصمیم گیری در کشور است، اظهار داشت: قانون اساسی، رئیس جمهور را مسئول برنامه و بودجه کشور دانسته است؛ ازاین رو تمام امور برنامه و بودجه کشور باید در این سازمان متمرکز شود و هرگونه مداخله نادرست در افزایش یا کاهش بودجه، دودی خواهد شد که در چشم همه خواهد رفت.
وی ادامه داد: به دولت اطمینان می دهیم که ما آمادگی داریم به تمام نیاز کارشناسی دولت در قسمت های مختلف، در سازمان برنامه و بودجه کشور، پاسخ دهیم و ظرفیت عظیم کارشناسی این سازمان را با امید فراوان و با اتحاد و انسجام، بیشتر از پیش در فرآیند توسعه کشور به کار خواهیم گرفت.
در این نشست، معاونان سازمان برنامه و بودجه کشور، گزارش «آسیب شناسی و راهکارهای بهبود و ارتقای نظام تصمیم گیری عمومی کشور» را به تفکیک حوزه معاونت خود عرضه دادند.



1403/06/09
12:20:25
5.0 / 5
229
تگهای خبر: اقتصاد , دولت , رهبری , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
محفل