توصیه رئیسی به مسئولان:

با مردم بی واسطه صحبت کنید

با مردم بی واسطه صحبت کنید

محفل: به گزارش محفل، رئیس دولت سیزدهم خطاب به مسؤلان کشور اظهار داشت: حتما دنبال این باشید که با مردم بی واسطه صحبت کنید. در جلسات هم حاضر شوید، اما با مردم ارتباط نزدیک داشته باشید.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، سیدابراهیم رئیسی در هجدهمین جشنواره شهید رجایی با اشاره به اینکه همه کسانی که امروز برای پیشرفت کشور و امیدآفرینی تلاش می کنند شایسته تقدیر هستند، اظهار نمود: ما در گام دولت انقلاب اسلامی اجبار انکارناپذیر به تحول در نظام اداری کشور داریم. نظام اداری در تحقق اهداف بسیار نقش آفرین است. این نظام باید چابک و امیدآفرین باشد و در تداوم نظام انقلابی قرار گیرد.

وی ادامه داد: سازمان اداری کشور تقویت ایمان، مردم پایه بودن، عدالت پایه بودن و افزایش بهره وری را در خود حجباید داشته باشد. وظیفه همه مسؤلان و کارمندان آن است که نظام اداری ما را متناسب با نظام انقلابی کنند.
رئیسی با اشاره به اینکه افزایش سرمایه گذاری و بهره وری برای ایجاد رشد اقتصادی ۸ درصدی لازم است، تاکید کرد: همه مدیران و مسؤلان باید به افزایش بهره وری فکر کنند تا رشد تولید در حوزه اقتصادی را در کنار رشد رضایتمندی کشور، اعتمادآفرینی و سرمایه اجتماعی باهم تجربه نماییم و این در صورتیکه یک نظام کارآمد اداری در کشور حاکم باشد، شکل خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری ادارات امکان دستیابی به نتیجه با کم کردن فرآیندهای مختلفی که کندی کار را زیاد می کند، وجود دارد. همه دستگاههای کشور یکبار تمامی این فرآیندهای موجود اداری را بررسی نمایند و ببینند چطور میتوان با کم کردن و کوتاه کردن مسیرهای گردش کار اداری به چابک سازی دستگاه و نظام اداری کمک کنند.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: توجه به موضوع هایی مثل این که ضروریست نظام اداری اصلاح گردد و این که دشمن می خواهد نظام اداری اصلاح نشود تا مردم از آن شاکی و ناراضی باشند، کمک می نماید مسئول یک سازمان به سمت چابک سازی دستگاه مربوطه خود حرکت نماید.

رئیسی تاکید کرد: مسؤلان و مدیران تا زمان پیگیری انجام یک امر، کار خویش را ادامه دهند و خسته نشوند. تا وقتی که تحقق عملی یک امر را پیگیری نکردند، انجام آن امر را تحقق یافته تلقی نکنند. فرآیندهای کار اداری احتیاج به بازبینی دارد یک کاری چهارشنبه باید انجام می شده و به شنبه می کشد، همان چهارشنبه بمانید و کار را تمام کنید.

وی ادامه داد: حتما دنبال این باشید که با مردم بی واسطه صحبت کنید. در جلسات هم حاضر شوید، اما با مردم ارتباط نزدیک داشته باشید. کارسنجی کنید که انجام یک امر چند نفر نیرو نیاز دارد. گاهی کاری آن حجم از نیرو و فرد را نمی خواهد. انجام یک کار واقعن نیازی به این همه معاونت، پست و مسئولیت ندارد.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در بعضی ادارات تا نیمی از معاونت ها و در بعضی دیگر یک سوم معاونت ها خالی مانده است. یعنی بدون این که کاری تعریف شود برای آن معاونت تعریف کرده اند. درست نیست که برای افراد جا تعیین نماییم، نه برای کار. بگوییم فلانی شأنش کمتر از معاونت نیست و برایش معاونت تعریف شود، این جای تعجب دارد.
وی تصریح کرد: همه کسانی که در کشور مسئولیت دارند مسئول عمر و کار روزانه کارکنان هم هستند که چگونه این عمر را گذراندند. کاری که چندان هم وقتی نمی گرفته است عمری را به خود مختص کرده است. نیروها نباید وقت شان در کار اداری تلف شود. برای نیروها کار تعریف نماییم و نگذاریم وقت و عمرشان تلف شود.
رئیسی اظهار داشت: احترام به مردم در نظام اداری حتما لازم و ضروری می باشد، این که نیروی اداری پیش پای مردم بلند شود جلوه ای از توجه و احترام به مردم است، اما احترام به مردم فقط پیش پای شان بلند شدن نیست، راه انداختن کارشان در کوتاهترین زمان و باسرعت است.
رئیس دولت سیزدهم با اشاره به اینکه وقتی نیروها در ادارات و دستگاه ها استخدام می شوند خاطرشان جمع می شود، خاطرنشان کرد: این تصور هم در علم افزایی شکل می گیرد که فکر می کنند به مقصد رسیدند، حکم استخدامی گرفتند و دیگر نیازی به علم افزایی نمی بینند. این آموزش های ضمن خدمت هم کار علم افزایی دانشگاه را نمی کند و آن هم به مزایا و امتیازات سازمانی وصل شده است.

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی در سازمان ها هم که فرمت هایی در گذشته داشت که پنج تا شش ستون داشت که در آن کلمه «ضعیف» هم وجود نداشت. شامل متوسط، خوب، عالی و بیشتر از حد انتظار بود که همه بیشتر از حد انتظار می زدند، بدون استثنا! یعنی در این سازمان یک نفر هم وجود نداشت که کمتر از انتظار کار کند، این هم یکی از معجزات الهی بود!

رئیسی تاکید کرد: رودربایستی در ارزیابی های سازمان ها به نحوی بود که اگر بالاترین نمره ۵۰ می شد و یک نفر ۴۹ می گرفت آنقدر پله ها را بالا و پایین می رفت تا آن نمره ۵۰ شود! یکی از موانع جدی در نظام اداری ما همین رودربایستی است. وقتی فرم ارزیابی می آید باید محصول و خروجی دستگاه ها هم بررسی شود و از چند ارباب رجوع هم سوال شود که کارها در این دستگاه چقدر طول می کشد تا صورت گیرد.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه باید برای دانش افزایی نیروهایی که در کشور مشغول به کار هستند تدبیری اندیشیده شود، اظهار نمود: کسی که در یک مسئولیت و جایگاه قرار گرفت، با خود فکر نکند که دیگر نیازی به علم افزایی وجود ندارد و همان مدرکی که در دانشگاه گرفته کافی است. باید نیروها به روز باشند و با علم و دانش روز آشنایی داشته باشند. دوره های آموزش ضمن خدمت هم باید بررسی شود تا مشخص شود چقدر کارآمد است. انجام این کارهاست که کمک می نماید بهره وری دستگاههای کشور افزایش یابد.

وی ادامه داد: گاهی کسی می خواهد به یک دستگاهی رجوع کند تا کارش صورت گیرد، به آشنای خودش می گوید زنگ بزن می خواهم برای انجام کارم پیش او بروم. برای چه باید تماس گرفت؟ اگر نظام اداری ما کارها را بدون پارتی بازی، تبعیض و ارتباطات ناسالم انجام دهد نیازی به این کارها نیست.

رئیس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: آن کسی که شماره ندارد چه کسی را ببیند؟ آن کسی آشنا ندارد چه کند؟ در دادگستری که بودم می گفتم آن کسی که از روستا می آید و نه پول دارد وکیل بگیرد و نه زبان حقوقی را می شناسد یا رفیق و آشنا ندارد، چه کند؟ ما در مقابل او مسئول هستیم، او باید رجوع کند، حقش را بگیرد و گرفتار لکنت زبان هم نشود.
رئیسی با اشاره به اینکه نظام عادلانه حقوق و مزایا به کارکنان دولت یکی از رسالت های مهم ما است، اظهار نمود: اگر نظام عادلانه پرداخت جای خویش را به نظام چانه زنی بدهد و هرکس بیشتر در مجلس و دولت چانه بزند بیشتر دریافت کند، سبب تأسف است. هرکس باید به میزان کار و زحمت خود دریافتی داشته باشد و ما هم موظف به پرداخت هستیم.
وی با تکیه بر این که باید مجلس و دولت دست به دست هم دهند که کارکنان دولت احساس عدالت کنند، اظهار داشت: جز این باشد در نظام چانه زنی یک بخش می آید و چانه می زند تا بیشتر دریافت کند و یکی می گوید فلان وزارت خانه بیشتر گرفته است، فلان دانشگاه بیشتر پرداخت می کند، فلان واحد اداری بیشتر حقوق می دهد، مگر می شود اینطور عمل کرد؟ نظام عادلانه پرداخت باید محقق شود، مجلس و دولت باید در این حوزه باهم تلاش کنند، امکان دارد عده ای هم ناراحت شوند اما مهم اینست که عموم مردم از ما راضی باشند.




منبع:

1402/06/04
14:36:42
5.0 / 5
373
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , پیگیری , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
محفل