وزیر كشور:

نیازمند حکمرانی بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هستیم

نیازمند حکمرانی بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هستیم

محفل: به گزارش محفل، وزیر کشور، احزاب و جریانات سیاسی متعهد به ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی را حلقه های میانی در حکمرانی مردمی توصیف کرد و اظهار داشت: مرکزگرایی شکل گرفته در دیوانسالاری کشور، غلط است و باید اصلاح گردد.


به گزارش محفل به نقل از وزارت کشور، احمد وحیدی در نشستی با اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، اضافه کرد: وجود این شورا برای انسجام بخشی به نیروهای طرفدار انقلاب در فقدان احزاب قوی و معتقد، بسیار مغتنم است.
وی با تکیه بر لزوم هم اندیشی برای دستیابی به الگوی مناسب در پیمودن ادامه مسیر، اضافه کرد: در این دنیای پیچیده نمی توانیم بدون تجهیز کافی وارد صحنه شویم، اینجا جایی است که جامعه سیاسی ما باید شکل بگیرد.
وزیر کشور ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد حلقه های میانی حکمرانی مردمی افزود: از نگاه ایشان این حلقه ها نقش تعیین کننده ای در اداره امور دارند.
وحیدی لازمه تحقق برخی مسایل مهم همچون جوانی جمعیت و اصلاحات اقتصادی را حضور بدنه اجتماعی دانست و اضافه کرد: دولت ها به تنهایی نمی توانند دستیابی به این سیاست ها را محقق سازند و اگر بدنه اجتماعی قوی نداشته باشیم، این مسایل بلاتکلیف می ماند.
وی، وجود دیوانسالاری پیچیده را مانعی دانست که در طول سالیان گذشته در دستگاههای دولتی شکل گرفته است و خاطرنشان کرد: اگر جریانات اجتماعی به حرکت در نیایند، حتما اهداف سیاست ها حتی در قسمت های اقتصادی هم به نتیجه نخواهد رسید.
وزیر کشور با بیان اینکه «با ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ انتظار یک جهش اقتصادی می رفت»، اظهار نمود: مناسب عمل نشدن در قسمت دولتی و فقدان بخش خصوصی متعهد فعال، جزو دلایلی بود که این انتظار محقق نشد.
وحیدی با انتقاد از اینکه «بخش قوی و توانمند در حوزه اقتصاد واجتماع فعالیت ندارند و انتظارها متوجه دولت شده است»، اظهار داشت: این اعتقاد که دولت نقطه آغاز و پایان هر کاری است، زنجیر زدن به پایه های حرکت انقلاب است.
وی تصریح کرد: حداکثر وظیفه دولت این باید باشد که موانع را از جلوی پای مردم بردارد تا آنها تحرک بیشتری داشته باشند. ما در جریانات اجتماعی و ساختن یک جامعه قوی و بالنده به چنین حضوری از سوی مردم احتیاج داریم.

حکمرانی منطبق با الگوی اسلامی ایرانی
وزیر کشور مسئله دیگر را حکمرانی دانست و توضیح داد: بسیار نیازمند حکمرانی هستیم که بر یک الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت منطبق باشد.
وحیدی، تصریح کرد: این میزان از مرکزگرایی که در الگوی دیوانسالاری کشور شکل گرفته، غلط است و باید اصلاح گردد. ما اگر این غل و زنجیرها را از تصمیم گیرندگان در همه سطوح برنداریم، کار با مشکلات و انرژی زیادی انجام می شود؛ البته این میراث پیش از انقلاب است که متاسفانه بعد از انقلاب هم ادامه یافت.
وی خاطرنشان کرد: اینها مواردی است که سیستم فکری و تشکیلاتی، چه حزبی و چه جبهه ای باید به آن بپردازد. درتعریف ما احزاب به معنای رقابت برای قدرت نیست بلکه حزب جایگاهی برای رسیدن به آرمان ها و ارزش ها و تقویت بنیه های اقتدار و قدرت ایران است.
وزیر کشور اضافه کرد: ساختارها باید اصلاح شوند و گرنه انتصاب مدیر خوب و ارزشی باآنکه موثر است، اما به تنهایی کافی نیست و باز هم مشکل برطرف نمی شود.
کارهای بزرگ دولت آیت الله رئیسی
وحیدی با تکیه بر اینکه «باید مسایل حکمرانی را اصلاح کنیم»، افزود: انبوهی از مسایل همچون حاشیه نشینی از گذشته باقی مانده است و دولت آیت الله رئیسی واقعا درگیر این مسایل است و تلاش زیادی دارد. در همین مدت از کرونا تا مشکلاتی که هم به لحاظ فکری و روحی و هم به لحاظ عملی در حوزه تحریم بوجود آمده بود، وجود داشت.
وزیر کشور با بیان اینکه «دولت سیزدهم نشان داد که بدون آمریکا و بدون برجام تحمیلی میتوان به پیش رفت»، اظهار داشت: اتفاق بزرگ دیگر در اقتصاد، بحث اصلاح نرخ ارز و جراحی بزرگ اقتصاد بود.
وحیدی با بیان اینکه «پیش از این در سیاست خارجی به بن بستی رسیده بودیم»، تصریح کرد: این دولت، کارهای بزرگی در این حوزه انجام داد که البته امکان دارد در این هیاهو شنیده نشود و برخی هم نمی خواهند که شنیده شود.
وی، اغتشاشات اخیر را محصول نگرانی دشمنان از افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران دانست و اضافه کرد: اینها وقتی دیدند که ایران فشار حداکثری را به شکست کشانده است، اصلاحات اساسی اقتصادی انجام می دهد و مشکلات را یکی بعد از دیگری حل می کند، بسیار نگران شدند. آنها نگرانند چون ایران نه فقط در کشورهای اسلامی اثرگذار است که حالا در معادله شرق و غرب، نقش آفرینی موثر و تعیین کننده دارد.
وحیدی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم از اوج ناامیدی که نمی شود کاری کرد، به این نقطه رسیده است که نشان دهنده عمق ظرفیت های درونی جامعه، کشور و ملت ایران است.

مسئولیت شورای ائتلاف در جهاد تبیین
وی مسئله دیگر را انتقال این دستاوردها به مردم و طیف خاکستری جامعه، توصیف کرد و اظهار داشت: اینجا وظیفه دیگری برای تشکل ها همچون شورای ائتلاف درست می شود که همان فرمایش رهبر معظم انقلاب در باب جهاد تبیین است.
وزیر کشور، عدم تبیین مناسب اقدامات انجام شده را بزرگترین مشکل در این حوزه برشمرد و اضافه کرد: وقتی با بیشتر از ۹۰ درصد از بازداشت شدگان در اغتشاشات اخیر صحبت می شود، اظهار پشیمانی و ندامت می کنند و غالبا می گویند که این حرف ها را قبلا نشنیده اند.
وحیدی یکی از کارکردهای مهم شورای ائتلاف و جریانات همسو را جهاد تبیین برشمرد و با یادآوری شهادت طلبه شهید علی وردی افزود: این شهید، طلبه ۲۰ ساله ای بود که او را به بدترین وجه به شهادت رساندند اما متاسفانه نتوانستیم چهره زیبای این شهید را به نمایش بگذاریم وگرنه یک شهید حججی دیگری بود. این شهید یک دهه هشتادی است که حسرت یک توهین را به دل اغتشاشگران و دشمنان گذاشت و جان خود را فدا کرد.
وزیر کشور هم چنین یکی از علل اغتشاشات اخیر را ناتوان جلوه دادن دولتی برشمرد که به منویات رهبر معظم انقلاب، اعتقاد دارد و درصدد جامه عمل پوشاندن به آنها است و اظهار داشت: در بعضی روزنامه ها، مقالاتی منتشر می شود که درصدد تئوریزه کردن حوادث اخیر برای پیشبرد اهداف خود هستند.
وحیدی در انتها از شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خواست در مشورت و نظارت، به یاری وزارت کشور بیاید.



1401/09/13
14:54:59
5.0 / 5
556
تگهای خبر: ائتلاف , ابلاغ , اقتصاد , بازداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
محفل