ترقی:

حاکمیت مشتاق اصلاحات است

حاکمیت مشتاق اصلاحات است

محفل: به گزارش محفل، خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس با تأکید بر این که حاکمیت مشتاق اصلاحات است، اظهار داشت: تا کنون هم حاکمیت در امتداد شکل گیری اصلاح در روش ها تذکرات و راهکارهای مختلفی را داده اما دولت ها نسبت به این تذکرات بی توجه بوده اند.



حمیدرضا ترقی در گفتگو با ایسنا خاطرنشان کرد: اگر دولت ها به سیاست های کلان کشور و رهنمودهای رهبری توجه می کردند، خیلی از مشکلات تاکنون حل شده بود. هر جایی که از اسلام عقب نشینی کردیم و از نخبگان و جوانان استفاده نکردیم، صدمه دیدیم. بطور قطع حاکمیت از شکل گیری تحول و اصلاح استقبال می کند چونکه این مورد باعث تسریع در دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی می شود.

وی ضمن اشاره به صحبت های روز گذشته رئیس جمهور در خصوص این که اصلاح، عقب نشینی نیست، اظهار نمود: اصلاحات مورد نیاز جامعه، عقب نشینی از اصول و آرمان های انقلاب نیست بلکه شیوه ها و روش های تحقق اهداف انقلاب اسلامی باید تغییر کند و شیوه هایی اتخاذ شود که متناسب با نیاز روز و شرایط جامعه باشد.

ترقی با تکیه بر این که تحولات باید به افزایش کارآمدی سیستم اجرایی کشور منجر شود، اضافه کرد: بخشی از سیستم اجرایی کشور تا کنون نتوانسته کارآمدی لازم را داشته باشد که همین مبحث منجر به ایجاد مشکلاتی برای مردم و نارضایتی های عمومی شده است. اگر تحولات و اصلاحات بگونه ای صورت گیرد که رفاه و رضایتمندی مردم را افزایش دهد و همینطور به تحقق آرمان های انقلاب هم سرعت بخشد و بتواند به صورت همزمان زندگی دنیوی و اخروی مردم را تأمین کند، اصلاحات مورد پسند مردم خواهد بود و از ملزومات طی روند رو به کمال انقلاب اسلامی هم بشمار می رود.

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام با تکیه بر ضرورت انجام صدمه شناسی نسبت به وضعیت موجود افزود: باید بررسی شود اشکالات مدیریت ما در کجاست که نتوانسته ایم رضایت مردم را جلب نماییم. وقتی این صدمه شناسی صورت گرفت، طبیعتا باید جهت برطرف سازی صدمه ها و همینطور تقویت نقاط قوت حرکت نماییم تا بتوانیم در راه اصلاحات گامهای اساسی برداریم.

ترقی ضمن اشاره به صحبت های ماه گذشته رئیسی در مورد اجازه رهبری برای اصلاح سیاست های کلی نظام بیان نمود: برخی از سیاست ها بیشتر از ۱۰ سال پیش ابلاغ گردیده که امکان دارد حالا پاسخگوی نیاز کشور و مردم نباشند و لازم باشد متناسب با زمان بروزرسانی شود. طبیعتا این سیاست ها باید در مجمع تشخیص مصلحت مورد بازبینی قرار گیرد و سپس باردیگر به دولت و مجلس ابلاغ شود.

وی اظهار داشت: حالا که برنامه هفتم توسعه درحال تدوین است، مجلس و دولت باید بتوانند اصلاحات مورد نیاز کشور را در این برنامه لحاظ کنند. البته این اصلاحات باید در قالب سیاست های کلی برنامه هفتم که از جانب رهبری ابلاغ گردیده، صورت گیرد که البته نیاز است بخشی از این سیاست ها هم اصلاح گردد و به این منظور باید کارشناسان پیشنهادات خویش را به رهبری یا مجمع تشخیص برای اصلاح این سیاست ها اعلام کنند.

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در خراسان رضوی با اشاره به اینکه بخشی از نارضایتی های مردم ناشی از سیاست های اقتصادی کشور است، افزود: بخش دیگر مشکلات به سیاست های اجتماعی و آموزشی باز می گردد. اگر ضعف های فعلی در سیستم آموزشی ما وجود نداشت، چنین مشکلاتی در رفتارهای نسل جوان به وجود نمی آمد.

لزوم اصلاح سیاست های فرهنگی

ترقی با اشاره به اینکه سیاست های فرهنگی ما متناسب با شاخصهای گذشته تدوین شده، اظهار نمود: حالا باید سیاست های فرهنگی طوری تغییر یابد که ارزش های دینی و اسلامی ما با روشی مناسب تر و جذاب تر در جامعه پیاده شود تا مردم هم بتوانند این سیاست ها را بپذیرند.

وی در پاسخ به این سؤال که اصلاح در امور به تحقق ایران قوی چه کمکی خواهد کرد، اظهار داشت: کشور ما چندین مولفه قدرت و اقتدار دارد. نخستین این مولفه ها توان بازدارندگی ماست که در این حوزه پیشرفت های بسیار خوبی داشتیم و از اقتدار بالایی برخورداریم اما مولفه دوم قدرت، رضایتمندی مردم و مشارکت آنان در عرصه سیاسی و اعتماد عمومی مردم است. متاسفانه این مولفه گرفتار صدمه شده است.

این نماینده سابق مجلس افزود: دولت های گذشته با بی توجهی به خواست مردم، پرداختن به موضوعات غیرضروری و بازماندن از رسیدگی به نیازهای اصلی جامعه سبب شدند بین مردم و دولت شکاف ایجاد شود و همین سبب کاهش مشارکت مردم شده است. ازاین رو لازم است در جهت افزایش مشارکت مردم که یکی از مولفه های قدرت نظام است و همواره مورد تاکید رهبری هم بوده، گام برداریم.

ترقی با اشاره به اینکه مولفه بعدی قدرت ایران اعتقادات مردم است، افزود: قدرت ایمان و اعتقاد، مردم را از درون در مقابل دشمن قوی و متحد می کند. ملتی که مومن و میهن پرست باشد، قوی است. همینطور دستیابی به علم و تکنولوژی به روز هم مولفه بعدی قدرت است و خوشبختانه ما در حوزه تولید علم در جایگاه یازدهم جهان قرار داریم که این را مرهون توجهات رهبری هستیم.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد قوی یکی از مولفه های قدرت هر کشوری است، اظهار داشت: اقتصاد قوی همان اقتصاد مقاومتی است که اجازه نمی دهد اقتصاد ما بر اثر تکانه های بیرونی گرفتار صدمه شود. با تحقق اقتصاد مقاومتی، میتوان در عرصه اقتصاد هم به اقتدار رسید که این مورد می تواند به اقتدار کل ایران کمک بسیاری کند و سبب مصونیت کشور در مقابل جنگ اقتصادی دشمن شود.

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام با اشاره به اینکه ایجاد تحول و اصلاح در شیوه ها می تواند این مولفه های قدرت را در کشور تقویت کند، اضافه کرد: اصلاحات در ذات انقلاب اسلامی است و همانطور که رهبری هم تاکید دارد، هیچ انقلابی بدون اصلاحات نمی تواند کمال پیدا کند. البته این اصلاحات باید در قالب قانون اساسی و سیاست های کلان نظام و در جهت اهداف انقلاب اسلامی شکل گیرد.

ترقی با تکیه بر نقش احزاب در شکل گیری اصلاحات تصریح کرد: کشورهایی که در حوزه حکمرانی به یک برنامه مطلوبی رسیده اند، هیچوقت به اظهار نظرات کارشناسان دولتی اکتفا نکرده اند بلکه تلاش کرده اند از نخبگان و اندیشکده های مردمی بهره ببرند و از ظرفیت عظیم آنها در جهت تدوین یک برنامه جامع و کامل استفاده نمایند. ازاین رو ظرفیت های بسیار متنوعی در کشور ما وجود دارد که بهره گیری از نگاه آنها می تواند به کارشناسان دولتی کمک نماید. اگر دولت در تدوین برنامه ها با بیان فراخوان تلاش کند از این ظرفیت ها و توان فکری آنها استفاده نماید، به بهترین راهکار ها برای حل مشکلات دست می یابد.





1401/08/29
14:53:56
5.0 / 5
510
تگهای خبر: آموزش , ائتلاف , ابلاغ , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
محفل