دبیركل مجمع تقریب مذاهب:

ارتباط با روسیه و چین از روی مصلحت و حكمت است

ارتباط با روسیه و چین از روی مصلحت و حكمت است

به گزارش محفل دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: ما باید در دنیا، راه های گسترده ای را برای تعامل با دیگران از روی مصلحت و حكمت دنبال نماییم و ارتباط داشتن با روسیه و چین در همین نقشه راه تعریف می شود.



به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام حمید شهریاری روز یکشنبه در نشست شورای معاونان این مجمع با بیان این مطلب اضافه کرد: یک نقشه راهی داریم تا نظام جمهوری اسلامی بتواند با ارتباط گسترده با جهان در حوزه اقتصادی و اجتماعی اقتدار نظام را تثبیت کند و گام دوم انقلاب را در راه پیشرفت و عدالت بردارد.

وی در ابتدا اظهار داشت: یکی از شعارهای اصلی ما در انقلاب اسلامی، شعار «نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی» بوده و هست. در طول انقلاب هم با استکبار شرق و هم با استکبار غرب مواجه بوده ایم. استکبار شرق که خویش را ابرقدرت می دانست و سیطره و هژمونی گسترده ای در صحنه جغرافیایی از آن خود کرده بود، فرو ریخت و مکاتبات امام راحل(ره) در آن زمان با میخائیل گورباچف رئیس جمهور وقت شوروی سابق و دعوت آنها به اسلام از خاطرات ماندنی آن دوران است.

شهریاری افزود: امروز این پرسش مطرح شده که گرایش به تازگی ما به چین و روسیه، به آن شعاری که در ابتدای انقلاب داشتیم چه نسبتی دارد؟ اولا روشن است وقتی نفی شرق و غرب و سپس اثبات جمهوری اسلامی می کردیم، نشان دهنده این بود که از اینکه استقلال کشورمان تحت سلطه بیگانگان قرار گیرد و بیگانگان برما سلطه داشته باشند، دوری نماییم.

نفی وابستگی به دنیای شرق و غرب با حفظ عزت

دبیرکل مجمع تقریب اضافه کرد: شعار نه شرقی نه غربی در ذات خود نفی استکبار و نفی وابستگی به دنیای شرق و غرب است و یعنی ما در کمال عزت و افتخار با جهان خارج ارتباط بگیریم و با این ارتباط گیری بتوانیم مبادلات و معاملات جهانی را به نفع جمهوری اسلامی تغییر دهیم. طبیعی است همکاری با جهان در عرصه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی وقتی به نفع جمهوری اسلامی باشد، نشان دهنده استواری ما در راه و طریق امام راحل است.

وی با اعلان اینکه امروز دنیای جدید، دنیای تعاملات اقتصادی می باشد، گفت: ما اگر کشور محصوری باشیم و ارتباطی با جهان خارج نداشته باشیم، نمی توانیم به این مهم دست پیدا نماییم خصوصاً الان که جهان به یک دهکده تبدیل گشته است که نه فقط اطلاعات و ارتباطات بلکه تراکنش ها و تعاملات اقتصادی و فرهنگی هم در یک دهکده جهانی در حال وقوع است.

استناد قرآنی ارتباط با دیگر کشورها

شهریاری با استناد به آیه هشتم سوره ممتحنه که می فرماید اظهار داشت: این آیه می فرماید خدا شما را از آنان که با شما در دین قتال و دشمنی نکرده و شما را از دیارتان بیرون ننموده اند، نهی نمی کند که با آنان نیکی کنید و به عدالت و انصاف رفتار نمایید و برمبنای روایتی از تفسیر المیزان و تفسیر احکام القرآن، خدا مشرکین را به دو دسته تقسیم کرده است.

وی اضافه کرد: گروهی هستند که دست به سلاح ضد شما برده اند و درصدد دشمنی و توطئه برآمده اند که ارتباط با آنها جایز نیست اما دسته ای دیگر که دست به سلاح نبرده و ضد شما هیچ اقدامی نکرده اند جایز است با آنها ارتباط تعاملی و تراکنشی داشته باشید. بدین سبب ما می توانیم با همه مردم جهان ارتباط برقرار و به نیکی رفتار نماییم مشروط بر اینکه ضد ما سلاح بر نداشته باشند و جنگ سخت و نرم ضد ما شروع نکرده باشند و قرآن هم چنین رابطه ای را تجویز کرده است.
از این آیه می فهمیم با کشورهایی که با ما قصد دوستی، ارتباط ومبادله اقتصادی دارند و این ارتباط کاملاً در امتداد منافع جمهوری اسلامی ایران است، می توانیم دست به مبادلات و ارتباط با این کشورها بزنیم ولی رابطه و دوستی با آنهایی که دستشان به خون سرداران و ملت ما رنگین است و همواره ضد ما توطئه می کنند، نهی شده است.

شهریاری افزود: برخی معتقدند این آیه به وسیله آیات سوره برائت نسخ شده و برمبنای آیه برائت دیگر نمی توان با مشرکین نیکی کرد ولی برخی محققان همچون علامه طباطبایی معتقدند آن نهی در آیه برائت، نهی از ولایت مشرکان است در صورتیکه آیه هشتم سوره ممتحنه به جواز مبادلات و تبادلات با مشرکان غیر حربی اشاره دارد و اشکالی ندارد.

وی اضافه کرد: علامه طباطبایی معتقد می باشد آیه برائت نهی از ولایت مشرکان می کند در صورتیکه آیه هشتم سوره ممتحنه می گوید داد وستد و مبادلات با مشرکان غیر حربی اشکالی ندارد. بدین سبب مبحث دو آیه متفاوت می باشد و مساله نسخ منتفی است.

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: بنابراین ما از تفسیر المیزان علامه طباطبایی و تفسیر احکام القرآن شافعی در مورد آیه فوق نتیجه می گیریم می توانیم با مشرکان و کفار غیر حربی تراکنش داشته باشیم. وقتی در تعاملات استقلال و منافع ملی حفظ شود، ارتباط و قراردادهای اقتصادی خصوصاً اگر باعث شکست حصر اقتصادی دشمنان حربی شود، اشکالی ندارد.



منبع:

1399/05/06
13:33:38
5.0 / 5
2132
تگهای خبر: اقتصاد , حكم , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
محفل