سفارش های دو فعال سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب به رییس دولت سیزدهم

سفارش های دو فعال سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب به رییس دولت سیزدهم

محفل: خراسان رضوی در روزهایی که دولت دوازدهم روزهای آخر عمر خودرا می گذارند و درحال انجام اقدامات واگذاری دولت به رییس جمهور بعدی یعنی ابراهیم رئیسی است، مشکلات جدی مانند خشکسالی و کمبود آب در بعضی از استانها همچون خوزستان و قطعی مکرر برق گریبان کشور را گرفته و دولت ناتوان برای حل این مشکلات است. در این میان این سوال پیش می آید که با اهمیت ترین چالش های پیش روی دولت سیزدهم پس از روی کار آمدن چه خواهد بود و دولت برای حل این مشکلات چه اقداماتی را باید انجام دهد.


محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت و گو با ایسنا در این خصوص اظهار نمود: یکی از با اهمیت ترین چالش های دولت آقای رئیسی این است که تصور کند با یکدست سازی نظام مشکلات کشور کاسته می شود. تنها قسمتی از مشکلات داخل کشور مربوط به رقابت های درونی و ناهماهنگی ها بوده است و باز هم خواهد بود. بااینکه در سطح جلوه نکند ولی در عمق این اختلافات وجود خواهد داشت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ابراز عقیده کرد: بحث بعدی چالش ها پیش روی دولت، چالش های اقتصادی خواهد بود که تا کنون منابع اقتصادی لازم برای عبور از این مشکلات و بحران های اقتصادی در اختیار دولت ها نبوده و الان هم نیست.
وی با اشاره به این که تا کنون دولت بعنوان مقصر مشکلات اقتصادی مطرح می شده است، بیان کرد: این امر بزرگترین چالشی است که دولت بعدی نیز با آن روبه رو است که دولت قبل را مسئول ناکارآمدی ها جلوه می دادند. معین نیست که از حالا به بعد چه کسی را می خواهند مسئول این ناکارآمدی ها جلوه دهند. یا باید بگویند کمبود سرمایه یا ناهماهنگی های داخلی که هرکدام را بعنوان علت بیان کنند، نخستین مخالفین این گفتمان ها خودشان بوده اند.
جوادی حصار افزود: اگر دولت بعدی به سمت حل بحران های بین المللی، احیای برجام و مذاکره برای لغو تحریم های آمریکا برود، این سوال مطرح است که اگر مشکلات اقتصادی متوجه این موارد بود، چرا در گذشته برای حل این مشکلات هیچ تلاشی صورت نمی گرفت؟ و اگر دولت می خواست گامی در این رابطه بردارد بیشترین مخالفت ها از سمت همین افراد بود و مشکلات را گردن ناکارآمدی های دولت می انداختند.
وی رقابت های درون مجموعه اصولگرایان را از با اهمیت ترین مشکلات پیش روی دولت بعدی دانست و اضافه کرد: اصولگرایان تحت عنوان مخالفت با جریان اصلاحات بصورت مقطعی متحد می شوند، ولی زمانی که این موانع از سر آنها برداشته شود، اساسا مشکلاتشان بروز خواهدنمود. چنانچه در دوره آقای احمدی نژاد نیز این مشکلات بروز کرد. در این دوره نیز گفته می شد با یکدست سازی کشور مشکلات را در کشور از سر راه برمی داریم ولی این اتفاق نیفتاد و مشکلات مضاعف شد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ابراز عقیده کرد: احتمال بروز مجدد این اختلافات وجود دارد چون از حالا به بعد اصولگرایان دیگر مانعی به اسم اصلاح طلبان را بر سر راه خود نمی بینند و احیانا بر سر تقسیم مسئولیت ها با یکدیگر اختلافات جدی پیدا خواهند کرد.
همین طور جمشید خاتمی، دبیر جامعه جوانان متحد اسلامی در خراسان رضوی نیز در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با چالش های پیش روی دولت بعدی اظهار نمود: اساسا یکی از چالش های پیش روی دولت بعدی مشکلات اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم است و همین طور مشکلات ناشی از محیط زیست مانند خشکسالی و مواردی که امسال به وجود آمده است. این مواردی است که دولت آینده باید برای رفع آنها گام بردارد.
وی افزود: دولت آقای روحانی برای حل مشکلات نگاه به بیرون داشت اما امیدوارم آقای رئیسی نگاهش معطوف به داخل باشد. بعد از گذشت ۴۲ سال از انقلاب، ما شاهدیم که بیشترین و سخت ترین تحریم ها و برخوردها با ما از سمت دنیا، در این سالهای اخیر اتفاق افتاده است.
این فعال سیاسی اصولگرا با اعلان اینکه در این هشت سال نگاه به خارج از کشور موجب شد این مشکلات به وجود آید، اشاره کرد: دولت آینده باید نگاه به داخل داشته باشد و به توانایی های داخل کشور و اقتصاد مقاومتی و نکاتی که در چند سال اخیر بطور مکرر از سمت رهبری بیان شده، عمل کند. متاسفانه طی سالهای اخیر به جز مجموعه های متصل به دفتر رهبری، نهاد دیگری طبق فرمایشات رهبری عمل نکرده است.
خاتمی ضمن تاکید بر حل مشکلات معیشتی و اقتصادی با تاکید بر نگاه داخلی عنوان کرد: البته حل این مشکلات اقتصادی و معیشتی یک ساله نخواهد بود و نباید توقع داشت که با استقرار دولت آقای رئیسی، مردم تا ۶ ماه آتی دیگر هیچ مشکلی نداشته باشند و همه چیز سر و سامان یابد. حل مشکلات فعلی کشور زمانبر است و مردم باید صبر و تحمل داشته باشند. برنامه های آقای رئیسی نیز باید مبتنی بر توانمندی های داخلی و استفاده از توان کشورهایی که با ما رابطه دوستانه دارند، باشد تا بتوان مشکلات را حل کرد.
اساسا یکی از حساس ترین و با اهمیت ترین کارهایی که هر رییس جمهوری در همان ابتداء راه خود باید انجام دهد، چینش کابینه است. رییس جمهور به همراه کابینه و هیأت وزرایش است که می تواند امور کشور را به پیش ببرد، مشکلات را حل کند و از بروز مشکلات جدید پیشگیری کند. پس تشکیل یک کابینه کارآمد و متخصص از اهمیت بالایی برخوردارست.
جوادی حصار در ارتباط با تشکیل کابینه کارآمد توسط دولت سیزدهم اظهار کرد: اگر دولت بعدی اراده این کار را داشته باشد و بخواهد یک دولت کارآمد را تشکیل دهد، باید اهتمام کند یک دولت آشتی ملی تشکیل دهد. دولت آشتی ملی دولتی است که همه جریان های سیاسی کشور را به خود جذب نماید و از تمام دلخوری ها و مشکلات گذشته بگذرد و با یک گشایش عمومی در کشور راه را برای همکاری و همراهی ملی باز کند.
وی افزود: برای تشکیل دولت آشتی ملی باید اقداماتی چون عفو عمومی برای زندانیان سیاسی، عفو عمومی برای مهاجران کشور به جز کسانی که دستشان به خون مردم آلوده است، دعوت از منتقدان سیاسی، حتی منتقدین ایرانی ساکن خارج از کشور بمنظور همفکری برای حل مشکلات صورت گیرد.
خاتمی اما در این رابطه اشاره کرد: امیدواریم کابینه دولت سیزدهم مانند کابینه آقای روحانی، کابینه بازنشسته ها نباشد. کابینه اول و دوم آقای روحانی مانند کابینه مرحوم رفسنجانی و قسمتی از کابینه آقای خاتمی بود. آقای روحانی دقیقا کسانی را بر سرکار آورد که در این دولت ها کار می کردند. منتها این افراد در دولت آقایان رفسنجانی و خاتمی جوان تر بودند.
دبیر جامعه جوانان متحد اسلامی در خراسان رضوی افزود: در دولت آقای روحانی غیر از چند وزیر مانند وزیر ارتباطات دیگر وزرا جوان نبودند. امیدورام کابینه آقای رئیسی جوان و مبتنی بر گام دوم انقلاب باشد. البته باید برای تشکیل این کابینه از افراد باتجربه نیز استفاده گردد. در دولت بعدی وزرا باید از میان جوانان متخصص و انقلابی انتخاب شوند و افراد با تجربه نیز بعنوان معاونین آنان منصوب شوند.
این فعال سیاسی اصولگرا با اعلان اینکه در سالهای اخیر خطوط و مرزهای بین اصلاح طلب و اصولگرا به هم ریخته است، اظهار داشت: برای مثال آقای لاریجانی در سال ۸۴ بعنوان فردی اصولگرا با آقای احمدی نژاد رقابت می کرد، ولی در انتخابات ۱۴۰۰ بعنوان فردی اصلاح طلب خواهان حضور در انتخابات بودند. به نظر من عقیده آقای رئیسی بر این است که از نیروهای متخصص و توانمندی که در عرصه کاری خود مبتنی بر ولایت فقیه، قانون اساسی و اهداف انقلاب و جمهوری اسلامی عمل می کنند، استفاده می نماید.
یک هفته دیگر دولت جدید بر سر کار خواهد آمد و به مدت چهار سال نگاه همه مردم به رییس دولت سیزدهم و اعضاء کابینه آن خواهد بود. دولتی که رییس آن از بدو انتخاب شدن، همیشه بر فراجناحی بودن کابینه اش تاکید داشته است. حال باید منتظر بود و دید کابینه سیزدهم متشکل از چه افرادی است و تا چه میزان می تواند مشکلات مردم را حل کند و امید را به آنان بازگرداند.




منبع:

1400/05/09
10:09:11
5.0 / 5
1331
تگهای خبر: اقتصاد , انتخابات , خراسان رضوی , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
محفل